Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna iulie pe mapamond

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna iulie pe mapamond
 
 

În miez de vară, mapamondul se pregăteşte să te surprindă cu cele mai frumoase evenimente. Fie că îţi doreşti o vacanţă exotică, o vacanţă la munte, una urbană sau una la ţară, ai cu siguranţă ceva de văzut în orice colţişor al lumii! Dacă vara aceasta eşti departe de casă, atunci trebuie să ştii care sunt cele mai interesante evenimente ale lunii iulie de pe mapamond.

Ziua Independenţei, SUA

Ziua IndependenteiSursa

Una dintre cele mai mari sărbători ale Statelor Unite ale Americii este Ziua Independeţei. Data de 4 iulie este una foarte importantă pentru americani, motiv pentru care este celebrată cu mare fast în toate statele, în fiecare oraş şi în fiecare locuinţă. Focurile de artificii şi grătarele sunt unele dintre elementele ce nu pot să lipsească din Ziua Independeţei, alături de multe decoraţiuni şi oameni îmbrăcaţi în culorile steagului SUA.

Unde: în toate statele, la toate ambasadele din lume şi oriunde sunt doi sau mai mulţi americani unul lângă celălalt Smile
Recomandat pentru: spectacol, ceremonii şi cultură americană
Pont: Trebuie să fii pregătit să demonstrezi felul în care ţara ta îşi sărbătoreşte ziua şi să poţi aprecia/suporta spiritul american în care te vei scălda în acestă zi.

Reggae Sumfest, Jamaica

Reggae SumfestSursa

Reggae Sumfest este o celebrare muzicală a stilului reggae la el acasă - Jamaica. Bob Marlez Wailers au transformat stilurile locale de muzică în ceea ce astăzi se numeşte reggae, iar iubitorii genului trebuie să vină aici pentru experienţa autentică de ascultare. Concertele sunt susţinute de artişti locali şi internaţionali de reggae, alături de care te vei putrea bucura şi de dancehall, hip hop şi R&B. În plus, cultura jamaicană te va surprinde şi te va fascina pe toată durata festivalului şi nu numai.

Unde: Montego Bay
Recomandat pentru: sunetul reggae autentic
Pont: Dacă vrei să participi în oricare vară la Reggae Sumfest, trebuie să-ţi faci rezervare pentru cazare din luna ianuarie, altfel rişti să rămâi fără loc.

Grahamstown National Arts Festival, Africa de Sud

Grahamstown National Arts FestivalSursa

Orăşelul Grahamstown se transformă timp de 10 zile în cel mai mare centru de artă al Africii de Sud, cu ocazia Grahamstown National Arts Festival. Teatru, jazz, muzică clasică şi folk, dansuri, artă, film, literatură – adică un mare complex de entertainment stradal, cu peste 500 de evenimente, care pune în valoare cultura africană la ea acasă, dar care aduce şi câteva reprezentaţii internaţionale în atenţia publicului.

Unde: Grahamstown, Eastern Cape, Africa de Sud
Recomandat pentru: cultură africană tradiţională şi contemporană
Pont: Rezervările încep cu două luni înainte de festival. Vremea este destul de rece în această parte a Africii în luna iulie.

Siberia Sun Vibes Festival, Rusia

Siberia Sun Vibes FestivalSursa

Munţii Altai, taigaua siberiană şi orăşelul Chemal înseamnă locaţia în care se întâlnesc pasionaţii de muzică electronică şi de natură. Într-un peisaj natural de poveste se strâng anual oameni ce aparţin curentului „new-age”, ce sunt interesaţi de mediu şi de ecologie, dar şi de muzică bună. Combinaţia dintre peisajul montan, muzică şi dans sunt perfecte pentru relaxarea în natură.

Unde: Chemal, Munţii Altai, Rusia
Recomandat pentru: spiritualism new-age şi muzică electronică
Pont: Poţi opta pentru cazare într-o cameră de închiriat în casele localnicilor sau poţii campa pe platforma unde are loc festivalul.

Naga Panchami, India

Naga PanchamiSursa

Şarpele, în special cobra (naga), este o parte foarte importantă a culturii şi a tradiţiei indiene, privită atât cu respect, cât şi cu frică. Este un simbol al imortalităţii, pentru că îşi reînnoieşte pielea, motiv pentru care trebuie celebrat ca atare. Astfel, la Naga Panchami, întreaga Indie devine şi mai plină de cei care farmecă şerpi şi care ţin spectacole impresionante. În plus, alte evenimente ale culturii indiene au loc în acelaşi timp, pentru a-i pune în valoare şi alte tradiţii legate de cobre.

Unde: Baltis Shirale, la 70 km de Sangli, Maharashtra de Sud, India
Recomandat pentru: şerpi Smile
Pont: În India există foarte multe zeităţi întruchipate sub formă de şarpe, inclusiv şarpele cosmic cu o mie de capete Shiva. Şarpele este cel de-al doilea cel mai venerat animal din India, pe primul loc aflându-se vaca.

Soma-Nomaoi, Japonia

Soma-NomaoiSursa

Soma-Nomaoi înseamnă cursa cailor sălbatici şi provine dintr-o poveste tradiţională în care un lider de clan a cerut samurailor săi să prindă şi să domesticească un grup de cai sălbatici pentru a-i folosi în armata sa. Competiţia modernă înseamnă o paradă de cai şi de călăreţi îmbrăcaţi în armură completă de samurai. Pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, spectatorii sunt introduşi în cultura japoneză a samurailor.

Unde: Hibari-ga Hara, Haramachi, Fukushima, Japonia
Recomandat pentru: istorie, cultură, religie, concursuri şi spectacole
Pont: Clanul Soma este cunoscut pentru abilitatea lor de îmblânzi şi de a creşte cai sălbatici. Animalele au fost ilustrate şi pe obiecte de uz casnic.

Darwin Beer Can Regatta, Australia

Darwin Beer Can RegattaSursa

Cultura plajei şi a berii se combină într-unul dintre cele mai ciudăţele şi mai amuzante evenimete ale verii: Darwin Beer Can Regatta. Oraşul din Australia este casa unei competiţii sportive originale, în care ambarcaţiunile ce plutesc pe apă sunt realizate în totalitate din doze de bere. Competiţia are mai multe etape, în care, în afară de faptul că plutesc în bărci făcute din cutii de bere, concureţii trebuie să se şi lupte cu pistoale cu apă, saci de făină şi aşa mai departe.

Unde: Darwin, Australia
Recomandat pentru: cultură de plajă şi distracţie
Pont: Mindil Beach este şi locul unei pieţe stradale, unde poţi găsi suveniruri şi mâncare.

Acestea sunt cele mai frumoase, mai importante sau mai ciudate evenimente ale lunii iulie de pe mapamond. Dacă ai ocazia să ajungi într-una din aceste ţări la momentul potrivit, atunci nu trebuie să ratezi ocazia de a sărbători alături de localnici. La care dintre aceste evenimente ţi-ar plăcea să participi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers