Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna iulie în Europa

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna iulie în Europa
 
 

Luna IULIE este una plină de evenimente în Europa, în primul rând pentru că este vara, soare şi căldură şi în al doilea rând pentru că suntem în sezon turistic. Dacă vei călătorii într-una din ţările despre care voi povesti, cu siguranţă vei avea parte de un concediu minunat! Desigur, acestea nu sunt singurele activităţi la care poţi lua parte, dar pot fi cele mai frumoase pe care le vei vedea şi care îţi vor face vacanţa şi mai specială!

Campionatul Mondial de Cărat Neveste, Finlanda

Campionatul mondial de carat nevesteSursa

Campionatul Mondial de Cărat Neveste este exact ceea ce îi spune şi titlul: o cursă cu perechi din întreaga lume în care bărbaţii trebuie să alerge şi să care femei în acelaşi timp. Micul orăşel finlandez, Sonkajärvi încerca să se scoată acum câţiva ani din anonimat şi să devină o atracţie turistică interesantă şi a reuşit! În cursă se poate înscrie orice bărbat, iar ca parteneră trebuie să-şi aleagă o femeie... cu condiţia să aibă peste 17 ani, nu neapărat să-i fie nevastă! Cel care ajunge primul la linia de sosire primeşte drept premiu greutatea “nevestei” în bere.

Unde: Sonkajärvi, Savonia, Finlanda
Recomandat pentru: atletism, haine trendy şi bere
Pont: In 2008, campionatul a atras competitori din 10 ţări şi mai mult de 5,000 de spectatori. Un estonian, pe numele său Margo Uusorg, a câştigat 5 din ultimele 8 competiţii şi este recunoscut ca fiind Campion Mondial.

Cursele Galway, Irlanda

Cursele GalwaySursa

Cursele Galway sunt faimoase în Irlanda şi sunt modul de a rivaliza cu faimosul Royal Ascot. Farmecul şi atmosfera create aici sunt la fel de pline de fast şi de eleganţă, publicul venind în număr mare pentru a asista la minunatele curse de cai şi pentru a se lupta în pronosticuri. Cursele au o tradiţie îndelungată, începând din anul 1869. De atunci, forma competiţiei s-a mai modificat, ajungând astăzi să fie un evenimente ce durează o săptămână şi ce include mai multe forme de conurs.

Unde: la 5 km de Galway City, Galway County, Irlanda
Recomandat pentru: sport
Pont: Rezervările trebuie făcute din timp, pentru că festivalul atrage anual aprox. 200,000 de spectatori la Galway. Cazarea este mai ieftină în afara oraşului, însă vei avea nevoie de transport.

Turul Franţei, Franţa

Turul FranteiSursa

Probabil una dintre cele mai importante şi mai renumite eveinmente ale lunii iulie, Turul Franţei este o competiţie cu tradiţie pentru care se pregătesc numeroşi concurenţi, dar şi spectatori din întreaga lume. Deşi pentru mulţi poate părea o simplă cursă de biciclete, în care spectatorul poate vedea doar o secvenţă mică la faţa locului, turul în sine este un eveniment sportiv de mare amploare îmbrăcat într-unul dintre cele mai mari şi mai frumoase carnavale de stradă din lumea sportului.

Unde: în întreaga ţară, cu unele segmente de cursă şi în ţările învecinate
Recomandat pentru: sport, cultură şi mâncare
Pont: Cele mai bune locuri în care să te bucuri de tur sunt segmentele de start şi de final. Fiecare oraş celebrează trecerea turului cu muzică, mâncare şi petreceri continue. Cel mai bun loc pentru a te bucura cu adevărat de cursă este în Prinei, unde pantele fac întregul moment mult mai lung.

Fiesta de San Fermín, Spania

Fiesta de San FerminSursa

Fiesta de San Fermín este una dintre cele mai cunoscute evenimente de acest tip din Spania, deşi nu singurul. Celebritatea petrecerii organizate în cinstea lui San Fermín în Pamplona este dată de cursa cu tauri – o parte a petrecerii pe cât de periculoasă, pe atât de aşteptată de toţi participanţii. Cele nouă zile de festival sunt pline de tot felul de activităţi, mâncare, muzică, băutură, tauri şi mult atele... o mare fiesta spaniolă de stradă!

Unde: Pamplona, Navarre, Spania
Recomandat pentru: cea mai periculoasă cursă de alergat din lume
Pont: toţi cei care participă la cursă trebuie să ştie că cea mai periculoasă parte este întoarcerea Mercaderes, unde participanţii ajung de obicei să se rănească unii pe alţii ciocnindu-se între ei, din cauza curbei înguste.

Love Parade, Germania

Love ParadeSursa

Unul dintre cele mai frumoase festivaluri de muzică din Germania, Love Parade a pornit din ideea unui DJ de a aduce muzica, toleranţa, iubirea şi distracţia în stradă. A ajuns un eveniment mai mare decât era de aşteptat, pentru că în fiecare an camioanele şi DJ-ii se înmulţesc, iar o dată cu ei şi mai mulţi iubitori de muzică şi de distracţie se adună pentru a petrece fără oprire în aer liber, sărbătorind iubirea şi toleranţa în cel mai frumos mod posibil – prin dans.

Unde: 2010 Duisberg; 2011 Gelsenkirchen
Recomandat pentru: îndeplinirea fanteziilor, răsfăţ şi exhibiţionism fără limite
Pont: Love Parade poate fi o nebunie totală, însă chiar şi birocraţii Germaniei îi recunosc meritele.

Salzburg Festival, Austria

Salzburg FestivalSursa

Salzburg Festival este un eveniment de mare amploare din Austria, ce se desfăşoară în lunile iulie şi august. Festivalul este dedicat culturii şi este un imens spectacol de operă, teatru şi muzică clasică. Aproximativ 200 de spectacole au loc în oraş pe parcursul celor două luni, făcând din Salzburg un centru al culturii austriece. Oraşul merită de asemenea o vizită prelungită, fiind unul dintre cele mai frumoase din ţară, dar şi din Europa.

Unde: Salzburg
Recomandat pentru: talentul suprem al lui Wolfgang Amadeus
Pont: Salzburg a fost locaţia pentru filmul Sunetul muzicii (The Sound of Music), iar familia de cântăreţi Trapp, care a inspirat personajele, a urcat pe scena festivalului în 1936.

Acestea sunt cele mai frumoase evenimente ale lunii iulie din Europa. Te va prinde vara la vreunul dintre ele?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers