Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna august pe mapamond

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna august pe mapamond
 
 

Ultima lună din vară aduce evenimente de excepţie pe mapamond. Pe orice continent te-ai afla, ai toate motivele să te bucuri de vacanţă şi să admiri unul dintre frumoasele spectacole locale. Chiar dacă vara se termină în curând, aerul de vacanţă se menţine, iar activităţile de pe mapamond te vor ajuta să te bucuri de concediu până în ultima zi. Indiferent de continent, ai ceva de văzut şi de făcut în lume în luna august!

Flushing Meadows US Tennis Open, SUA

Flushing Meadows US Tennis OpenSursa

Ultimul eveniment de Grand Slam al anului este cel de la Flushing Meadows. Pentru acesta se strâng aici peste 600 de profesionişti ai tenisului pregătiţi să intre în competiţie pentru cele mai mari premii din lumea acestui sport. Cele mai importante partide se desfăşoară pe Stadionul Arthur Ashe, în timp ce partidele de început au loc pe micile terenuri din împrejurimi. Cu două zile înainte, cu ocazia Arthur Ashe Kids Day, centrul este deschis gratuit.

Unde: USTA Billie Jean King National Tennis Center, Flushing Medadows-Corona Park, Queens, New York City
Recomandat pentru: entertainment sportiv de înaltă calitate
Pont: Vremea este extrem de călduroasă sau de umedă la Flushing Meadows, iar umbra lipseşte, aşa că ia o umbrelă cu tine.

Sturgis Motorcycle Rally, SUA

Sturgis Motorcycle RallySursa

Sturgis Motorcycle Rally este unul dintre cele mai importante eveniente de acest gen din regiune, la care participă un număr mare de oameni în fiecare an, pentru tradiţia pionieratului ce o reprezintă manifestarea în sine, dar şi pentru faptul că aici se adună pasionaţi ai motoarelor. Veniţi din întreaga ţară, călare pe motoare, participanţii vin să se cunoască şi să petreacă împreună cu multă bere şi muzică bună.

Unde: Sturgis, South Dakota
Recomandat pentru: sport pe motor, tururi şi valori americane
Pont: În ultimii ani s-a încercat extinderea spaţiului în care se ţine evenimentul, pentru că în fiecare an are tot mai mulţi participanţi, însă aceste acţiuni i-au deranjat pe nativi, care consideră Bear Butte a fi un munte sacru, de care masa de oameni de la Sturgis nu ar trebui să se apropie.

Asunción de la Virgen Maria, Mexic

Asuncion de la Virgen MariaSursa

La mijlocul lunii august, pe întreg teritoriul Mexicului este sărbătorită Fecioara Maria. Multe oraşe şi sate îşi organizează propriile procesiuni, ce urmează purtarea statuii Fecioarei în paradă cu muzică şi dans. Unele dintre aceste procesiuni şi-au format aspecte distincte, ce le-au făcut o atracţie pentru turiştii din toată lumea.

Unde: Huamantla, Tlaxcala State, Mexic
Recomandat pentru: parada de noapte memorabilă condusă de statuia Fecioarei
Pont: Sunt foarte puţine hoteluri în Huamantla, aşa că este recomandat să opztezi pentru cazare în Puebla.

Maralal Camel Derby, Kenya

Maralal Camel DerbySursa

Dromaderul este originar din Kenya, Africa, deşi majoritatea au tendinţa să-l asocieze cu ţările arabe. Acest fapt este sărbătorit anual în orăşelul Maralal, prin Camel Derby. Evenimentul durează trei zile şi are la bază cursele cu cămile, însă mai include şi petreceri continue. În plus, derby-ul promovează ideea protejării cămilelor şi a folosirii lor adecvate, pentru că aceste animale sunt o parte foarte importantă din viaţa în Kenya.

Unde: Maralal, Kenya
Recomandat pentru: sport şi distracţie
Pont: Cămilele pot alerga cu o viteză de 40 km/oră, dar nu poţi încerca şi tu acestă experienţă decât dacă demonstrezi că ai experienţă.

Ganesh Chaturthi, India

Ganesh ChaturthiSursa

Ganesh este una dintre cele mai populare zeităţi indiene, motiv pentru care merită o sărbătoare atât de plină de fast. Deşi poate părea comic ca înfăţişare pentru europeni, pentru indieni, capul de elefant şi burtica rotunjită sunt elemente cât se poate de admirate şi de respectate. Sărbătoarea se desfăşoară în întreaga Indie, dar cu precădere în Maharashtra, unde fastul evenimentului este unul mult mai mare.

Unde: Maharashtra, India
Recomandat pentru: procesiuni
Pont: Simbolismul lui Ganesh este foarte complex: întregul univers este reprezentat de burtica lui umflată; universul este menţinut în echilibru prin şarpele care îl poartă la mijloc; el merge călare pe un şoricel, ce reprezintă orgoliul şi are un singur dinte de fildeş pentru că pe celălalt l-a aruncat înspre Lună, pentru că l-a batjocorit (de aceea de ziua lui Ganesh este interzis uitatul înspre Lună).

Qingdao International Beer Festival, China

Qingdao International Beer FestivalSursa

Dacă îţi place berea şi un festival ca atare, atunci trebuie să ajungi în China în luna august. Spre deosebire de festivalurile cunoscute nouă, acesta este un eveniment cât se poate de fastuos şi de grandios. Qindago îşi deschide cu această ocazie Oraşul Berii, un fel de parc de distracţii construit cu tematică alcoolică Smile

Unde: Qingdao, Shandong, China
Recomandat pentru: ospitalitate chinezească
Pont: Iubitorii de karaoke pot cânta în faţa unei mulţimi impresionante şi primesc chiar şi un CD cu înregistrarea live ca suvenir.

Ekka (Royal Queensland Show), Australia

EkkaSursa

Festivalul anual este una dintre cele mai importante evenimente ale zonei Brisbane şi adună numeroşi oameni din întreaga ţară şi nu numai pentru zece zile pline de evenimente. Principala temă este agricultura şi mai ales mândria de a lucra pământul şi de a avea cele mai frumoase şi mai bogate recolte, astfel că nu este de mirare că se desfăşoară într-una dintre cele mai active luni agricole ale anului.

Unde: Brisbane
Recomandat pentru: show country
Pont: Ultima miercuri din eveniment este cunoscută drept Ziua Oamenilor şi este o sărbătoare publică în Brisbane.

Acestea sunt cele mai importante evenimente ale lunii august de pe mapamond. Dacă vrei să închei vara aşa cum se cuvine, atunci trebuie să ajungi la unul dintre ele. Care dintre acestea ţi se pare cel mai tentant?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers