Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna august în Europa

Calendar de călător: ce evenimente te aşteaptă în luna august în Europa
 
 

În ultima lună de vară, dar cea preferată pentru vacanţe, continentul european continuă să ne răsfeţe cu cele mai variate dintre evenimente. Astfel, vei avea ocazia să întâlneşti cultura, tradiţia, istoria, arta şi distracţia unui loc într-o desfăşurare impresionantă. Indiferent de unde te va găsi luna august, în Europa ai ocazia să participi la evenimente diversificate, toate pline de culoare şi de pasiune locale.

Festivalul Medieval European, Danemarca

Festivalul Medieval European DanemarcaSursa

În Evul Mediu, locuitorii teritoriul actual al Danemarcei nu erau tocmai cele mai bune gazde şi nici măcar nişte oaspeţi pe care să-i inviţi la petrecerile tale, pentru că aveau obiceiul să distrugă totul în cale şi să să jefuiască tot pământul. Acum, festivalul medieval este o întoarcere plină de veselie în trecut, iar danezii şi-au pierdut agresivitatea nativă, devenind gazdele de excepţie ale unui eveniment de tradiţie istorică.

Unde: Horsens, Jutland, Danemarca
Recomandat pentru: cultură şi muzică
Pont: Organizatorii au ales să se concentreze pe perioada 1350-1536, pentru mai multă autenticitate.

Helsinki Festival, Finlanda

Helsinki FestivalSursa

Cel mai mare festival cultural al Finlandei este Helsinki Festival – o reprezentare grandioasă a teatrului, muzicii, dansului, artei şi filmului. Festivalul are loc tipic la finalul lunii, fiind dedicat unui final de vacanţă de vară cât mai lejer şi mai plăcut, atât pentru locuitori, cât şi pentru cei care îşi prelungesc concediul cât de mult se poate înspre prima lună de toamnă.

Unde: Helsinki
Recomandat pentru: un mix eclectic de teatru, muzică şi artă
Pont: Helsinki este unul dintre oraşele europene cu cea mai rapidă creştere şi este cunoscut ca un centru pentru muzica de toate genurile.

Notting Hill Carnival, Anglia

Notting Hill CarnivalSursa

Dacă cel mai mare carnaval din lume, cel de la Rio, nu ne este atât de uşor accesibil, poate cel de la Notting Hill, al doilea carnaval stradal ca dimensiune din lume, ne este mult mai la îndemână. Carnavalul londonz atrage aproximativ 2 milioane de oameni aici în fiecare an. Întregul eveniment se doreşte a fi o sărbătoare a multiculturalităţii din Anglia, în care fiecare cultură se poate exprima în cel mai dimaic, mai colorat şi mai frumos mod posibil.

Unde: Notting Hill, Londra, Anglia
Recomandat pentru: dansatori de stradă fără inhibiţii
Pont: National Competition of Steel, o competiţie a culturii caraibiene, se desfăşoară în Hyde Park, în sâmbăta de dinainte.

Amsterdam Canal Ride, Olanda

Amsterdam Canal RideSursa

Asemănător evenimentului precedent, Amsterdam Canal Ride este un carnval ce se desfăşoară pe canalele frumosului oraş, dar care are în centrul atenţiei Canal Parade, ce se desfăşoară în prima sâmbătă din august şi este cea mai importantă parte a Paradei Gay din Amsterdam. O petrecere plină de strălucire şi bună dispoziţie, în care carele alegorice sunt montate pe ambarcaţiuni şi au fiecare muzica lor.

Unde: Amsterdam
Recomandat pentru: costume, muzică şi petrecere
Pont: Canal Parade este singurul eveniment gay din lume ce are loc pe apă.

La Tomatina, Spania

La TomatinaSursa

La Tomatina este celebra bătaie cu roşii a Spaniei şi una dintre petrecerile care adună cel mai mare număr de oameni în acestă ţară, pentru o tură neserioasă de distracţie şi pentru a ditruge unii de alţii tone de roşii. Smile Întregul eveniment se desfăşoară în cinstea patronilor spirituali ai oraşului şi include pe lângă nebunia bătăii cu roşii şi multă muzică, parade de stradă, mâncare, dans şi focuri de artificii.

Unde: Buñol, Valencia, Spania
Recomandat pentru: privit mai degrabă, decât pentru participat Smile
Pont: Pentru a prinde bătaia din cel mai bun loc de privit, trebuie să te trezeşti devreme, mai ales că festivalul devine din ce în ce mai faimos, iar Buñol nu este un oraş prea mare.

Sziget Festival, Ungaria

Sziget FestivalSursa

Obudai-Sziget este o insulă artificială creată în apropiere de Budapesta, pe Dunăre, al cărei principal scop este să fie un centru pentru entertainment şi distracţie. Festivalul de muzică Sziget este unul dintre cele mai mari şi mai accesibile din lume, aducând artişti celebri din întreaga lume şi oferind paritcipanţilor locaţia pentru o experienţă unică.

Unde: Obudai-Sziget
Recomandat pentru: muzică, dans şi petrecere 24/7
Pont: Dacă vrei să mergi la festival, trebuie neapărat să-ţi acorzi şi câteva zile libere pentru a vizita frumosul oraş Budapesta.

Principalele evenimente ale lunii august te vor purta peste tot prin Europa şi îţi vor arăta fie tradiţia, fie modenritatea unei anumite ţări şi a unei culturi. Indiferent de ce tip de pasiuni ai, când vine vorba de astfel de evenimente, vei găsi cu siguranţă aici unul pe gustul tău. Aşadar, unde vei fi în luna august?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers