Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Sibiu

Ce să vizitezi într-un weekend prelungit în județul Sibiu
 
 

Sibiu este unul dintre cele mai frumoase județe din România, cu o mulțime de atracții turistice variate pe care orice român trebuie să le descopere. Fie că vorbim despre monumente ale naturii precum binecunoscutul Bâlea Lac, zone superbe, dar mai puțin populare, precum Vârful Vânătarea lui Buteanu, fermecătorul oraș Sibiu ori salba de sate pitorești ce formează Mărginimea Sibiului, acest județ din sudul Transilvaniei te întâmpină numai cu frumuseți. Dacă vrei să petreci un weekend prelungit într-un loc fermecător din România, noi îți recomandăm acest loc. Iată ce poți să vizitezi în județul Sibiu.

Orașul Sibiu

Orice vizită în județul Sibiu trebuie să înceapă cu orașul omonim. Sibiul este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România și pe bună dreptate. Începe-ți periplul prin Sibiu în centrul istoric, în Piața Mare și Piața Mică, pentru a admira Turnul Sfatului, simbolul orașului, și alte clădiri elegante, precum Palatul Brukenthal, Casa Moringer, Casa Hecht sau Palatul Filek. Dacă ai suficient timp, trebuie să vizitezi și Muzeul Brukenthal, una dintre cele mai importante instituții de gen din țara noastră. La final, fă o plimbare relaxantă pe aleile întortocheate din "Orașul de Jos" și prin Pasajul Școlii.

Sibiu

Dumbrava Sibiului

La doar 10 kilometri de centrul orașului Sibiu se află Parcul Natural Dumbrava Sibiului, un loc minunat, unde, pe lângă frumusețile naturale, vei găsi și două atracții turistice importante. În Dumbrava Sibiului se află Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, locul în care poți descoperi spirtul autentic românesc. Acest muzeu în aer liber prezintă istoria fascinantă a vieții rurale românești și aici vei avea ocazia să admiri obiecte, locuințe și utilaje specifice diferitelor regiuni din România. Tot în Dumbrava Sibiului se află și Grădina Zoologică Sibiu, unde poți petrece o după-amiază în compania a peste 200 de animale simpatice, inclusiv lei, tigri, crocodili, jaguari, zebre, maimuțe sau lemuri.

Muzeul Astra Sibiu

Mărginimea Sibiului

Dacă vrei o pauză relaxantă de la agitația marilor orașe, atunci fermecătoarele localități din Mărginimea Sibiului sunt locul perfect. Această zonă conține 18 localități, una mai frumoasă decât cealaltă, unde poți admira monumente istorice medievale, muzee interesante și, mai ales, farmecul rural care a rămas intact. Nu rata Muzeul de Icoane pe Sticlă de la Sibiel sau Muzeul de Etnografie și Artă Bisericească de la Fântânele. Cea mai veche biserică din Mărginimea Sibiului se află în Săliște și datează din secolul XVIII-lea. Tot în Mărginimea Sibiului poți vizita stânele din masivul Cindrel, unde în sezonul cald își duc traiul ciobanii din zonă, precum și uriașul lac glaciar Iezerul Mare, aflat tot în Munții Cindrel.

Marginimea Sibiului

Transfăgărășan și Bâlea Lac

Cu toții am auzit de frumusețea drumului Transfăgărașan, așa că nu se poate să ajungi în județul Sibiu și să nu parcurgi și acest traseu. Transfăgărășan pornește din apropierea localității Cârța și traversează Munții Făgăraș spre județul Argeș. De-a lungul drumului întortocheat vei trece pe lângă cascada și lacul Bâlea, dar mai ales pe lângă panorame excepționale. Traseul este deschis doar în sezonul cald, iarna drumul fiind închis după Cabana Bâlea Cascadă. Dar, asta nu înseamnă că nu poți vizita acest loc minunat și în sezonul rece, cu telecabina. Iarna, la Bâlea Lac se amenajează Hotelul de gheață, alături de un restaurant și o biserică tot din gheață, iar peisajele cu munții înzăpeziți sunt greu de descris.

Transfagarasan

Vârful Vânătarea lui Buteanu

Nu departe de Bâlea Lac se află al optulea cel mai înalt pisc din România, și anume Vârful Vânătarea lui Buteanu, aflat la o altitudine de 2.507 metri. Pentru a ajunge în acest loc spectaculos trebuie să parcurgi un traseu de aproximativ 2 ore, ce pornește de la Cabana Bâlea, marcat cu triunghi albastru. Traseul are un nivel mediu de dificultate, dar, odată ajuns pe Vârful Vânătarea lui Buteanu vei fi răsplătit cu panorame incredibile peste Munții Făgăraș, Bâlea Lac și Transfăgărașan.

Vârful Vânătarea lui Buteanu

Fotografie preluata de pe photomaniacs.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Castelul de Lut din Valea Zânelor

Una dintre cele mai noi și pitorești atracții turistice din România este Castelul de Lut din Valea Zânelor. Ciudata clădire construită parcă de hobbiți se află în apropiere de localitatea Porumbacu de Sus și, în viitor, va fi loc de cazare. Pe moment poți doar să o admiri de la exterior, precum și una dintre încăperi. Castelul de Lut este realizat doar din materiale naturale, designul său fiind inspirat din poveștile fraților Grimm.

Castelul de Lut, judetul Sibiu

Abația de la Cârța

Aflată în localitatea cu același nume, la 50 de kilometri de Sibiu, pe drumul spre Făgăraș, Abația de la Cârța este un loc cu adevărat unic, ce merită vizitat chiar și de turiștii mai puțin interesați de obiectivele religioase. Aceasta este singura abație cisterciană din România care nu a fost distrusă, clădirea datând din 1202. Abația de la Cârța a fost desființată în secolul al XV-lea, bunurile sale au fost mutate la Sibiu, iar clădirea a fost abandonată, astăzi fiind în ruină. În curtea abației vei găsi un mic muzeu, unde poți afla mai multe despre acest loc. Deși Abația de la Cârța nu este un obiectiv prea popular în România, ansamblul este foarte bine păstrat de comunitatea săsească din zonă.

Abația de la Cârța, Sibiu

Fotografie preluata de pe peterlengyel.wordpress.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului este una dintre cele mai frumoase stațiuni balenare din România, ce nu trebuie să lipsească de pe lista de obiective turistice de vizitat în județul Sibiu. Poreclită drept "litoralul Ardealului", stațiunea Ocna Sibiului este locul perfect pentru o vacanță de relaxare. Stațiunea s-a dezvoltat în jurul a 14 lacuri cu apă sărată cu proprietăți curative, multe dintre ele formate încă din antichitate sau evul mediu, în urma exploatărilor de sare de tip clopot. Tot în Ocna Sibiului mai poți vizita trei biserici vechi, cu o arhitectură foarte frumoasă.

Ocna Sibiului

Biserica Fortificată de la Biertan

Una dintre cele mai interesante lăcașuri de cult din Transilvania este Biserica Fortificată de la Biertan, construită în urmă cu peste cinci secole de meșteri din Viena și Nuremberg. Uriașa biserică-cetate se mândrește cu un altar impresionant și o orgă impunătoare ce trădează influențele germane. Biserica de la Biertan are trei ziduri și șapte bastioane, iar zidul interior include turnul cu poartă, turnul cu ceas și mausoleul.

Biserica Biertan, judetul Sibiu

Locuri de cazare în județul Sibiu

Dacă te-ai hotărât să vizitezi toate aceste atracții turitice minunate, noi îți recomandăm câteva locuri de cazare în județul Sibiu pentru toate bugetele:

  • Hotel Ramada Sibiu se află chiar în centrul orașului Sibiu, iar camerele duble costă aproximativ 299 de lei/ noapte.
  • Hotel Class Hermannstadt se află în sudul orașului Sibiu, iar camerele duble costă aproximativ 176 de lei/ noapte.
  • Cabana Capra Hotel Arefu se află de-a lungul șoselei Transfăgărășan, iar o cameră dublă aici costă aproximativ 152 de lei/ noapte.
  • Casa Raisa este o pensiune în Ocna Sibiului, unde o cameră dublă costă în jur de 90 de lei/ noapte.
  • Pension Lunca Sibielului se află în localitatea Sibiel, din Mărginimea Sibiului, iar o cameră dublă aici coastă în jur de 128 de lei/ noapte.

Dacă aceste locuri de cazare din județul Sibiu nu te atrag, poți găsi o mulțime de alte variante aici.

Cazare Sibiu

Atracții turistice în județul Sibiu

Tu ce alte locuri minunate din județul Sibiu ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers