Buzău, un tărâm sălbatic la poale de munte

Buzău, un tărâm sălbatic la poale de munte
 
 

"O zonă cum numai în basmele fraţilor Grim poate fi întâlnită", astfel descriu jurnaliştii britanici de la Guardian regiunea judeţului Buzău, după o săptămână în care au pedalat pe biciclete pe traseele Munţilor Buzăului. În ciuda faptului că este una dintre dintre zonele turistice cele mai apropiate de capitala Bucureşti, judeţul Buzău nu este o destinaţie populară în rândul turiştilor şi nici nu a fost inclusă în circuitul turistic până de curând.

Judeţul Buzău este caracterizat de relieful diversificat: dealuri scăldate în razele de soare în sub-vest, pădurile subcarpatice în centru şi munţii în nordul judeţului. Aici, turismul rural este principala atracţie pentru vizitatori. Iar dacă vă hotărâţi să vizitaţi acest colţ de rai din România, este recomandată o informare în prealabil.

Focurile vii

Fotografie preluata de pe turistderomania.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Peisaje montane care îţi taie răsuflarea

Judeţul Buzău dispune de numeroase atracţii pentru cei care doresc să îl viziteze. De la peisaje montane şi vârfuri semeţe, până la păduri sălbatice, fenomene naturale unice în lume, un geoparc şi cele mai bune vinuri din zonă. Pădurile sălbatice din judeţul Buzău, dealurile şi munţii sunt mai mult decât perfecte pentru drumeţii montane şi sporturi de aventură precum off-road, mountain-bike, rafting sau alpinism. Oferta este completată de micuţele aşezări rurale, mânăstiri, lăcaşe de cult şi situri arheologice care aşteaptă să fie descoperite de turişti.

Peisaje Buzau

Sărata Monteoru, Mica Elveţie a judeţului Buzău

Un bun punct de plecare în periplul vostru prin judeţul Buzău este chiar capitala judeţului, municipiul cu acelaşi nume. Oraş muncitoresc dezvoltat în perioada comunistă, municipiul Buzău nu oferă prea multe locuri de vizitat turiştilor, spre desoebire de restul judeţului. Cea mai cunoscută destinaţie din această zonă este Sărata Monteoru, cunoscută şi sub numele de "Mica Elveţie".

Sarata Monteoru

Fotografie preluata de pe calatorim.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În urmă cu zeci de ani, Sărata Monteoru era renumită pentru centrele de tratament şi spa care atrăgeau turişti din toată Europa. În prezent, doar renumele a mai rămas din ceea ce odată era Mica Elveţie a judeţului Buzău. Acum, doar în weekend-uri şi în sezonul de vară, turişti din vecinătatea judeţului vin să înoate în apele sărate şi să se recreeze.

Berca, localitatea din inima geoparcului

O altă zonă turistică şi de agrement din judeţul Buzău este Berca, localitate situată în centrul Geoparcului Ţinutul Buzăului. Este un loc perfect ca punct de pornire pentru plimbările cu bicicleta, căţărări, off-road, raffting şi alte activităţi similare. Tot din aceast loc se poate ajunge repede la Vulcanii Noroioşi sau la Focurile Vii. În plus, iubitorii de alpinism şi căţărări vor descoperi un adevărat El Dorado în zona Gura Teghii.

Raffting pe raul Buzau

Fotografie preluata de pe www.teamevents.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

O destinaţie perfectă pentru weekend în natură

Buzăul este o destinaţie perfectă pentru un weekend petrecut în natură, mai ales în timpul sezonului de vară. Primăvara şi toamna sunt, de asemenea, anotimpuri propice pentru a vizita această zonă a ţării. În schimb, iarna, Buzăul duce lipsă de turişti, iar asta din cauza lipsei infrastructurii adecvate pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Vulcanii noroiosi

Judeţul Buzău este, de asemenea, o destinaţie perfectă pentru team-building şi evenimente similare. Cramele din această zonă, cabanele care oferă condiţii excelente de cazare, precum şi casele de oaspeţi sunt locaţii deosebite pentru teambuilding-uri, şedinţe şi conferinţe. În plus, accesul spre această locaţie este mult mai facil decât cel spre Valea Prahovei, fiind situat la doar o oră de mers cu maşina de Bucureşti.

Ţie ce ţi-a plăcut cel mai mult din judeţul Buzău?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers