Bulgaria, cel mai divers colț al Europei

Bulgaria, cel mai divers colț al Europei
 
 

Înconjurată de cinci țări, inclusiv România, Bulgaria ocupă un important loc din peninsula Balcanică, fiind și una dintre cele mai interesante destinații turistice pentru cei interesați de locuri noi. Bulgaria este un loc unde civilizația și natura s-au întâlnit pentru a crea un amestec minunat de viață urbană și monumente naturale, unde totul este ușor accesibil.

Munții uriași, plajele aurii și orașele vibrante din Bulgaria au început să atragă mulțimi de turiști curioși, astfel încât vecinii noștri s-au transformat într-un loc unde atmosfera mediterană se împletește cu spiritul est-european.

Descoperă spiritul modern al Bulgariei

Plajele minunate și stațiunile de schi s-au dezvoltat enorm în ultimii ani și au reușit să atragă atenția vizitatorilor obișnuiți cu resort-urile din Europa de vest. Principalele orașe bulgare s-au scuturat de imaginea comunistă și au adoptat o nouă fațetă, strălucitoare și atractivă, cu bulevarde largi, centre comerciale variate și o viață de noapte fascinantă. Pe de altă parte, multe orășele și sate din zonele rurale și-au păstrat spiritul bulgar autentic și ospitalitatea specifică, astfel încât Bulgaria încă se poate mândri cu tradițiile sale bogate.

Sofia, Bulgaria

Explorează moderna capitală a Bulgariei, Sofia, și al doilea oraș ca mărime din țară, Plovdiv, unde poți descoperi spiritul tânăr al acestei națiuni. Apoi fă o incursiune prin satele de munte, pentru a te bucura de cultura veche a bulgarilor. Vei fi surprins de gastronomia tradițională bogată, un amestec fascinant de influențe slave și mediterane, iar vinurile ce se produc în podgoriile bulgare sunt printre cele mai delicioase din Balcani.

Bulgaria înseamnă monumente naturale incredibile

Iubitorii de natură vor descoperi în Bulgaria masive muntoase gigant ce străbat întreaga țară, cu ecosisteme variate pe care le poți admira cu ușurință. Traseele de drumeții sunt bine marcate și conduc călătorii prin păduri dese, pe lângă lacuri și cascade, unde, dacă ești norocos, ai șansa de a vedea urși, lupi sau râși. Cei dependenți de adrenalină pot să exploreze o sumedenie de peșteri sau să facă ture cu caiacul pe râurile învolburate. Cât despre sporturile de iarnă, stațiunile de schi din Bulgaria sunt unele dintre cele mai faimoase din estul Europei.

Albena, Bulgaria

Bineînțeles, una dintre principalele atracții care-i tentează pe străini să viziteze Bulgaria sunt plajele minunate, ce brodează coasta Mării Negre. Deși nu au la fel de multe facilități și hoteluri precum stațiunile sclipitoare de pe Riviera Franceză sau din Italia, plajele cu nisip fin din Bulgaria pot concura fără probleme cu cele mai populare locuri de la Mediterana.

Mai mult, pe litoralul bulgar vei putea descoperi orășele-port unde poți să te plimbi pe alei pietruite printre clădiri istorice minunate. Cei pasionați de istorie vor avea surpriza să afle că Bulgaria este un paradis bizantin, cu o tradiție lungă de biserici ortodoxe și artă religioasă. Admiră vechile morminte tracice, impresionantele ruine romane, mănăstirile medievale învăluite în mister și moscheile tradiționale. Niciunde în Europa nu vei mai găsi o artă religioasă atât de colorată și bine păstrată.

Manastirea Rila, Bulgaria

Astfel, undeva printre panoramele cu Munții Pirin și străduțele întortocheate din vechiul Plovdiv, te vei îndrăgosti iremediabil de Bulgaria și te vei face tot posibilul să te întorci.

Descoperă locurile magice din Bulgaria în galeria de mai jos:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers