Budapesta, un oras cu multe obiective turistice

Budapesta, un oras cu multe obiective turistice
 
 

Cel mai recent loc pe care l-am vizitat a fost Budapesta, un oras care ofera foarte multe obiective turistice si in care linistea domina pe toate stradutele. Este un oras cu foarte multe cladiri cu arhitecturi vechi si noi care se imbina foarte bine. Am plecat din Suceava la ora 21:00 si am ajuns in Budapesta la ora 09:30.

Cazare in Budapesta

Hotelul la care m-am cazat a fost: corvin Plaza apartaments & Suites. Am stat intr-un apartament cu 2 camere, intr-un hotel foarte modern, linistit, cu parcare subterana, internet, gradina si care se foarte aproape de centru. Raportul calitate pret a fost unel foarte bun.

Am platit in jur de 400 lei pe noapte pentru un apartament cu 2 camera si living, deci incapeau cel mult 6 persoane. Apartamentul era dotat cu bucatarie in care gaseam absolut tot ce aveam nevoie.

Obiective turistice si activitati in Budapesta

Am ajuns sambata dimineata, am mers la hotel, ne-am cazat (desi ar fi trebuit la ora 14, ne-au primit de la 11) apoi am plecat sa cautam Dunarea. Ne-a luat ceva timp, deoarece sunt foarte multe stradute si ne-am ratacit putin. Ne-au ajutat oamenii, care desi nu stiau engleza foarte bine am reusit sa ne intelegem foarte bine.

Cand am ajuns la Dunare ne-am plimbat cu vaporasul, am admirat cladirea Parlamentului care este foarte impresionanta. Apoi am mers pe Vaci Utca-o strada cu foarte multe magazine de firma, am vizitat Basilica Sfantul Stefan si Opera.

Duminica, a doua zi, am mers in Parcul Orasului unde am intalnit foarte multa lume si foarte multi copii, am vazut clepsidra de 7 m, am vizitata Piata Eroilor, apoi am mers pe Dealul Gelert de unde se vede toata Budapesta si unde am mancat gulas. Ne-am plimbat pe toate podurile, dar cel mai impresionant este Podul cu Lanturi.

Impresii si ponturi despre Budapesta

Cel mai mult m-a impresionat modul in care "profita" ca Dunarea trece prin orasul lor. Primul lucru pe care vrei sa-l faci cand ajungi in Budapesta este sa te plimbi pe Dunare (care culmea exista si in tara noastra, dar din pacate foarte putin exploatata).

Un alt lucru impresionant este cladirea Parlamentului, care are o arhitecutura foarte frumoasa. M-au impresionat si oamenii care sunt foarte linistiti si foarte binevoitori, dar si curatenia remarcabila din oras. Oricum cel mai important lucru care ni s-a intamplat si pe care nu il vom uita este ca am mers cu taxiul si culmea desi a vazut ca nu suntem unguri nu ne-au plimbat pe toate stradutele ca sa ne ia bani, am ajuns foarte repede.

Sincer nu exista nimic ce nu mi-a placut. Este un oras in care, culmea, chiar daca este capitala si este foarte aglomerat, este foarte linistit si chiar te poti relaxa. Nu mi-a placut ca am stat mult prea putin. Am mai fi vrut sa mai stam pentru a ne relaxa, dar nu am avut timpul necesar. Este un oras impresionant , deci nu are cum sa nu-ti placa absoult totul, de la oameni pana la locuri.

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Budapesta

Se merita sa vizitati acest loc deoarece: este foarte aproape, au drumuri foarte bune, oamneii sunt forte primitori, e un oras foarte linistit, desi este plin de turisti, cazarea a fost foarte ieftina si foarte buna, la fel si mancarea.

Este impresionant cum locuitorii acestui oras au reusit sa exploateze Dunarea si cum au reusit sa mentina toate obiectivele turistice in stare foarte buna.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil... Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Sasu Raluca si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Pozele mele din Budapesta

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers