Budapesta - orasul luminilor

Budapesta - orasul luminilor
 
 

Am ales să povestesc despre acest oraș, deoarece din punctul meu de vedere este cel mai frumos oraș pe care l-am vizitat eu până acum din Europa! Este orașul în care m-aș întoarce oricând. Este orașul unde nu ai timp să te plictisesti, iar pasiunea mea pentru clădiri vechi a fost satisfacută pe deplin.

Eu am denumit orașul BUDAPESTA orașul luminilor.

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la Budapesta?

Sunt foarte multe lucruri care m-au impresionat la Budapesta.
În primul rând orașul este foarte curat. NU sunt câini fără stăpân.
Deoarece ne-am plimbat foarte mult folosind doar picioarele :) am putut observa că oamenii sunt mult mai calmi, și nu se enervează la volan, nu claxonează, așa cum se întamplă în România.

Este un oraș încarcat de istorie, la tot pasul găsești ceva de văzut, de vizitat, de exploatat, de pozat!!

Foarte mult mi-a plăcut grădina zoologică, care la rândul ei este foarte curată, și este bine îngrijită.

Este un oraș care știe să își întrețină turiștii!

Ce ai vizitat in Budapesta?

Am vizitat aproape tot ce era de la vizitat. Din păcate mi-au rămas câteva lucruri nedescoperite, dar nu e nimic, cu siguranță mă voi întoarce!
Am început să povestesc tot ce am vizitat, dar a trebuit să șterg deoarece erau prea multe de spus, așa că voi menționa pe zile, tot ce am vizitat, fără prea multe detalii.

În prima zi am vizitat Muzeul de Istorie Naturală (nu a meritat, nu se compară cu Muzeul Antipa), Muzeul Național, Muzeul Subteran, iar Basilica Sfântul Ștefan, Sinagoga, Opera și Casa terorii au fost doar admirate și pozate de afară, desi Opera Națională merită mai mult.

În a doua zi am vizitat Parlamentul (acesta nu mai poate fi vizitat gratuit de către cetățetii Uniunii Europene, iar biletele se achiziționează de pe internet), Insula Margareta, Biserica Matyas, Bastionul Pescarilor, Muzeul de Marțipan (sunt foarte bune prăjiturile), Labirintul Castelului Buda, Muzeul Hospital in the Rock. Și ne-am întors la Biserica Matyas pentru a mai face câteva poze noaptea.

În a treia zi ne-am îndreptat spre grădina zoologică (care merită o zi întregă), în drum spre ea am mai făcut câteva poze la Muzeul terorii, la câteva statui, ne-am oprit și la Piața Eroilor. După vizita de la grădina zoologică am fost la Castelul Vajdahunyad, care găzduiește Muzeul Agriculturii și statuia Anonymus. Dar ziua nu s-a terminat, și ne-am întors în Buda, ne-am mai plimbat prin curtea Castelului Buda și apoi am urcat la Citadela, unde am admirat Statuia Libertatii.

În a patra zi am vizitat Biserica din peșteră și ne-am îndreptat iar spre statuia Libertății.

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre Budapesta

Am plecat cu trenul din gara Bucuresti Nord la ora 17:40 iar după un drum de 15 ore am ajuns la gara Budapesta Keleti.

Ne-am cazat la o pensiune, la 10 minute de gară, am primit câteva recomăndari din partea gazdei, deșii eu aveam făcute temele de acasă, apoi am plecat sa descoperim orasul.

Este un oraș care merită atenția turistului cel puțin 4 zile. Are foarte multe muzee, o grădină zoologică impresionant de mare si frumoasa, multe parcuri, și câteva peșteri.

Pentru relaxare recomand și o croazieră cu vaporașul pe Dunăre, cred că merită. Data viitoare când ajung TREBUIE să îmi achiziționez bilet.

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in Budapesta

Am ales să plecăm cu trenul, ne-am achiziționat bilete dus-întors și au costat aproximativ 280 ron, este un drum lung și incomod de 15 ore.

Ne-am făcut rezervare din România la o pensiune, care era aproape de gară, si am platit pentru 4 zile/3nopti pentru 2 persoane 320ron.

Fiind studentă nu am avut nevoie de BudapestaCard pentru a intra la muzee, si am economisit ceva bănuți.

Nu prea am folosit nici mijloacele de transport în comun, ne-am cumpărat 10 călătorii la 2 persoane și am plătit aproximativ 40ron.

Noi am mancat la un restaurant care avea o oferta plăteai 40 ron și mâncai cât vroiai sau cât puteai, nu știu sincer dacă se merită, dar eram prea obosiți și flămânzi ca să căutăm și în altă parte. Am mai mâncat sandwich-uri și la fast-food-uri.

Ce nu ţi-a plăcut in Budapesta ?

Sincer NU a fost un lucru care să nu îmi placă! Chiar m-a impresionat orașul!

Dacă chiar trebuie să gasesc un lucru care nu mi-a placut, aș putea spune că Muzeul de Istorie Naturală, cred că în cele 2 ore petrecute în muzeu puteam face altceva care să merite mai mult. Spun că nu mi-a plăcut deoarece este micuț, și nu are foarte multe exponate. Este o atracție mai potrivită pentru copii, deoarece au tot felul de jocuri.

Dacă ar trebui să asociezi Budapesta cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

Dacă ar trebui să asociez orașul Budapesta aș putea să îl asociez cu Sighișoara. Sighișoara fiind orașul meu de suflet, unde m-aș întoarce oricând și nu m-aș satura niciodată!

Ambele orașe au o arhitectura aparte, veche, care bucură ochiul oricui. Sunt două orașe pline de istorie.

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

Veneția este următorul oraș pe care vreau să îl descopar. Din punctul meu de vedere este cel mai romantic oraș. Îmi doresc foarte mult să mă plimb cu gondola și să fotografiez căsuțele colorate, să hrănesc porumbeii din Piața San Marco.

Ar fi un plus dacă aș ajunge în timp ce se desfășoară carnavalul, și să mă pierd printre personajele costumate fastuos, să fac cât mai multe fotografii.

Numele meu este Bănățeanu Luminița Elena si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din Budapesta

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers