Budapesta în lumini, una dintre iubitele capitale ale Europei

Budapesta în lumini, una dintre iubitele capitale ale Europei
 
 

Se tot crede ca Ungaria și Romania sunt dușmani, dar pe plan turistic acest lucru se schimbă radical. An de an, romanii aleg să viziteze minunata capitală maghiară. Acest lucru m-am gândit să îl fac și eu și pot să spun că pe lângă piețe, târguri, minunatele clădiri vechi, în stil gotic, cel mai mult m-a atras la Budapesta, farmecul ei din timpul nopții.

Budapesta noaptea

Cu fiecare ora petrecută, orașul devine din ce în ce mai frumos. Clădirile prind lumini și fac diferite spectacole. Recomandarea mea ar fi ca fiecare turist care ajunge aici să meargă noaptea și să ia cina pe unul din sutele de vaporașe de pe Dunăre, unde o sa aveți inclus și un tur.

Budapesta

Mai jos o să vă prezint unele dintre minunatele obiective turistice din Budapesta, ce reușesc să încânte orice turist.

Parlamentul Maghiar

Parlamentul Maghiar

Cred că poate fi denumită simbolul Ungariei, clădirea Parlamentului Maghiar este una dintre cele mai vechi clădiri legislative din Europa. Odată intrat o să rămâi mirat de holurile, camerele, dar mai ales de bijuteria Ungariei - Coroana Sfântului Ștefan.

Parlamentul Maghiar

Podul cu Lanțuri

Podul de lanturi Budapesta

A-ți putea spune că seamănă cu multe alte poduri în Europa, dar nu este așa. Podul cu lanțuri este special deoarece reușește să facă legătura între Buda și Pesta (adică partea de vest și de est a capitalei). Cu fiecare secunda privita spre acest pod, o sa rămâi total uimit de sclipirea, dar și de masivitatea sa, el fiind inaugurat în 1849.

Universitatea de Tehnologie și Economie

Poate termenul de universitatea nu vă atrage într-o vacanță, mai ales europeană, dar priveliștea de pe Dunăre, noaptea, asupra clădirii este splendidă, Universitatea de Tehnologie și Economie fiind pe partea cealaltă a malului, față în față cu Parlamentul Maghiar. 

Universitatea de Tehnologie și Economie

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Budapesta noaptea


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers