Bucovina, un tinut de poveste

Bucovina, un tinut de poveste
 
 

Poate ca multi ma vor contrazice, cind voi spune ca Bucovina este un tinut de poveste, ca manastirile istorice sint unice in lume, ca bucovineni sint oameni cu mult bun simt, desi eu sint ardelean si am atitea locuri de vis in zona unde locuiesc, totusi prefer sa vorbesc despre Bucovina, locul unde zinele si feti frumosi isi dau intilnire.

Ce anume are deosebit Bucovina?

Deosebit e faptul ca muntii din Bucovina parca sint de pe alta lume, bradul care se unduie in bataia vintului, parca ar vrea sa iti povesteasca cum creste el alaturi de Mama Natura, cararile muntilor sint presarate cu intimplari mai mult sau mai putin frumoase, ca aerul acesta proaspat si unic iti confera o stare de bine, iti imaginezi ca tot ce te inconjoara este al tau si iti doresti asa de mult sa imparti cu toata lumea. In fiecare an imi dau intilnire cu Vatra Dornei, cu rezervatia muntilor Calimani, cu veveritele din parc,c u tot ce inseamna natura si viata.

Cui ai recomanda sa viziteze Bucovina?

Il recomand doar acelora care cauta liniste,care poarta in suflet traditia romaneasca si caruia ii place sa descopere ceva nou.Dupa 7 zile in Bucovina,este imposibil sa te intorci acasa obosit,ci doar putin melencolic ca nu ai avut timp sa vezi tot.Trebie doar sa ai multa rabadare sa iti plnifici timpul in asa fel incit sa poti vizita cit mai multe obiective.Eu le recomand in special parintilor,sa duca copii sa respire un aer proaspat si sanatos,sa vada natura la ea acasa

Ce te-a impresionat cel mai mult la Bucovina?

Mi-au placut soselele,statiunile,telescaunul de la Vatra Dornei,pensiune Tora din Dorna Arini,unde am fost cazat 7 zile,rezervatia Calimani,manastirile.In apropiereea fiecarei manastiri exista pensiuni rustice,cu un confort traditional,poate uneori cam exotic,dar curat,miciii producatori cu siropuri naturale,miere de albina si alte produse sanatoase.Mi-a plact si am trait cu emotie vizita la Humulesti,la casa memoriala Ion Creanga,la cetatea Neat,si cite si mai cite obiective minunate

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Bucovina

Eu sint din Targu Mures,pot sa afirm ca am parcurs traseul Targu Mures-Neamt-Suceava si retur pe niste sosele ireprosabile,cum mai rar sint in tara,mincarea este extraordinara,la pret bun,pensiunile unde am fost cazat sint curate,plasate in locuri mirifice,intr-un cuvint relaxare totala.Pentru adevaratii cunoscatori ai traditiei,va dau un sfat si anume nu cautati sub nici o forma modernism,nu prea veti gasi in acxeste zone,veti gasi doar camere aerisite natural ,curate si ademenitoare

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este campean vasile si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Bucovina

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers