Bruxelles în 3 zile: 15 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Bruxelles în 3 zile: 15 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi
 
 

Bruxelles este oraşul perfect pentru city break, indiferent de sezon. Frumoasa capitală a Belgiei este presărată cu numeroase atracţii turistice, potrivite pentru gusturile fiecăruia, fie că îţi place să vizitezi obiectivele cu istoric bogat sau să explorezi partea mai modernă a oraşului. Iată 15 atracții turistice din Bruxelles pe care nu ar trebui să le ratezi.

Piaţa Mare din Bruxelles

Piaţa Mare din Bruxelles este piaţa centrală a oraşului, locul de interes major din frumosul oraş belgian. Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, în Piaţa Mare vei găsi Casa Regală, primăria oraşului şi Casele Breslelor. Fiind cea mai importantă atracţie turistică din Bruxelles, Piața Mare este "sărbătorită" o dată la doi ani, în luna august, prin decorarea sa cu un enorm covor de flori, pe o suprafaţă de 1.800 de metri pătraţi, încă din 1971.

Fotografie preluata de pe arounddeglobe.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Statuia Menneken Pis

Menneken Pis este o statuie de bronz din Bruxelles, celebră şi extrem de cautată de turişti. De amuzanta statuie se leagă o legendă din secolul al XVII-lea, când olandezii au vrut sa dea foc cetăţii oraşului. După ce atacatorii au aprins fitilul, un băieţel pierdut, care era în apropiere, a urinat pe fitil, salvând oraşul. Statuia este îmbrăcată în diverse costumaşe, toate expuse la Broodhuis. În timp, oraşul a adăugat şi o versiune feminină a acestei statui şi chiar şi un cățeluş.

Atomium

Atomium este o clădire-simbol a oraşului Bruxelles, construită pentru Expo 58, din 1958. Realizată din oţel inoxidabil, dispus în sfere şi elemente de legătură, în forma unei structuri de 9 atomi, Atomium a fost declarată de CNN cea mai bizară clădire din Europa. Ciudata structură are o înălțime de 102 metri, iar în interiorul sferelor se află expoziții și chiar un restaurant cu o panoramă superbă peste Bruxelles.

Fotografie preluata de pe tripsy.nl. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Old England Building

Cu o faţada neagră caprivantă, clădirea Old England este una dintre cele mai căutate clădiri istorice din Bruxelles. Iniţial construită ca magazin, acum cladirea Old England funcționează ca Muzeu al muzicii, găzduind peste 2.000 de instrumente muzicale. Acest muzeu este unul cu adevărat special, care nu doar îți prezintă o colecție uriașă de instrumente, dar îți oferă și posibilitatea să asculți fiecare dintre ele. Pe acoperișul superbei clădiri se află o cafenea de unde poți admira Bruxelles în toată splendoarea sa.

Fotografie preluata de pe cjamaging.photoshelter. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Biserica Notre Dame du Sablon

Frumoasa biserică gotică din cartierul Sablon a fost construită în anul 1304, într-o versiune iniţială, ca şi capelă. Datorită multitudinii de oameni care veneau în pelerinaj, atraşi de puterile vindecătoare ale statuii Sfintei Maici, a fost nevoie de lucrări de extindere a acesteia. Exteriorul frumos ornat al Bisericii Notre Dame du Sablon trădează comorile pe care le ascunde în interior. Colonadele bisericii susțin statuile celor 12 apostoli, ce datează din secolul al XVII-lea, iar picturile murale rafinate sunt și ele vechi de secole.

Fotografie preluata de pe flickr.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Palatul Regal din Bruxelles

Palatul Regal este reşedinţa din oraş al familiei regale belgiene. Datorită faptului că ea locuiește în afara oraşului, Palatul Regal nu este şi reşedinţa oficială regală. Faţada principală a Palatului Regal este cu aproape jumătate mai mare decât dimensiunea Palatului Buckingham. Poţi vizita Palatul Regal al oraşului Bruxelles în fiecare an, pe perioada verii. Zilnic, cu excepţia zilei de luni, între 22 iulie şi 4 septembrie Palatul Regal este deschis turiştilor, intrarea fiind gratuită.

Muzeul Regal al Artelor Frumoase

Muzeul Regal al Artelor Frumoase din Bruxelles este un mic complex de șase muzee de artă, fondat în 1845, în cartierul Coudenberg. Fiecare clădire găzduiește opere de artă pe o anumită temă, de la cea mai mare colecție de picturi ale lui suprarealistului René Magritte, si o impresionantă colecție de opere ale artiștilor falamnzi dintre secolele XV și XVIII. Iubitorii de artă modernă se pot delecta cu o sumedenie de colecții variate Art Nouveau, dar și de artă contemporană.

Fotografie preluata de pe radissonred.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Cinquantenaire 

Parcul Cinquantenaire este construit în jurul uneia dintre porţile principale ale cetăţii oraşului Bruxelles, adând o suprafață de 30 de hectare. Aici se organizează diverse evenimente, inclusiv festivaluri, concerte, proiecţii de film sau curse de maraton. Parcul Cinquantenaire găzduiește și trei muzee, precum și cea mai veche moschee din Bruxelles. În timpul sezonului cald, Parcul Cinquantenaire este locul perfect în care să evadezi câteva momente de gălăgia orașului.

Mergi într-un tur… al berii sau al ciocolatei

Belgienii sunt cunoscuţi pentru minunata ciocolată pe care o fac, însă, nu este singurul lucru delicios pe care îl fac. Poţi să îţi rezervi un loc într-unul din tururile de degustare de bere. Dacă rămâi totuşi fidel ciocolatei, poţi merge la Ciocolateria Godiva şi să îţi răsfeţi simţurile cu cea mai bună ciocolată din Belgia, aceasta fiind chiar ciocolata oficială a curţii regale belgiene.

Centrul Belgian de Benzi Desenate şi Traseul Benzilor Desenate

Benzile desenate sunt parte importantă a capitalei şi culturii belgiene, motiv pentru care a fost înfiinţat Centrul Belgian de Benzi Desenate. Aici poți vedea pagini originale de benzi desenate vechi și poți afla mai multe despre tehnica animației. La etajul al doilea al centrului se află Muzeul Imaginației ce te poartă într-o aventură prin instoria animației belgiene.  

Traseul Benzii Desenate are ca scop explorarea oraşului Bruxelles la pas, într-un alt fel de tur decât cel obişnuit. Daca nu doreşti sa vizitezi Centrul Belgian de Benzi Desenate, te poţi bucura totuşi de o experienţă asemănătoare, în aer liber, pe acest traseu. Vei întâlni pe clădirile din drumul tău picturi murale extrase din benzi desenate populare cum sunt Aventurile lui Tintin, Norocosul Luke, Gastion sau Marsupilami.

Preţul unui bilet la Centrul Belgian de Benzi Desenate din Bruxelles este de aproximativ 10 euro pentru adulţi.

Fotografie preluata de pe amusingplanet.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fotografie preluata de pe amusingplanet.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Mini-Europe

Mini-Europe este un parc cu monumente în miniatură din Europa, format din peste 80 de oraşe. Admiră cele mai frumoase 350 de atracţii turistice din Europa într-un singur loc! Poţi fi romantic lângă Turnul Eiffel, boem lângă Palatul Dogilor sau surprins lângă vulcanul Vezuviu, atunci când erupe. Pe o suprafaţă de 24.000 de metri pătraţi, parcul Mini-Europe este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Bruxelles.

Intrarea la parcul Mini-Europe este de 11,20 de euro. Sunt disponibile, însa, şi pachete cu preţ redus care includ şi intrări la Oceade şi Atomium.

Citeşte şi Minimundus, o excursie în jurul lumii într-o singură zi

Parcul Mini-Europe din Bruxelles

Fotografie preluata de pe minieurope.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Participă la un workshop de vafe

Fă ceva inedit în vacanța ta în Bruxelles și înscrie-te la un workshop de preparat vafe. Învaţă să prepari vafele după reţeta belgienilor şi savurează rezultatul final. Cursul durează aproximativ 90 de minute delicioase. Te vei întoarce acasă cu o reţetă delicioasă şi amintiri cu muuulte vafe!

Palatul Stoclet 

Palatul Stoclet, o minunată clădire în stil Art Nouveau, a fost construită în 1911, pentru bancherul Adolphe Stoclet, un mare iubitor de artă. În interior, aceasta este decorată cu blocuri de marmură, frize din mozaic realizate de pictorul Gustav Klimt și picturi murale de Ludwig Heinrich Jungnickel. Minunata clădire nu poate fi admirată de turişti decât din exterior. Unul dintre puţinele spaţii private din Patrimoniul Mondial UNESCO, Palatul Stoclet este considerat una dintre cele mai rafinate și luxoase reședințe private din secolul XX.

Fotografie preluata de pe tumblr.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Basilique Nationale du Sacré-Cœur şi Catedrala Sf. Mihail şi Gudula

Bruxelles se mândrește cu o sumedenie de biserici și catedrale excepționale, dar cele mai rafinate sunt cu siguranță Basilique Nationale du Sacré-Cœur și Catedrala Sf. Mihail şi Gudula. Basilique Nationale du Sacré-Cœur este o frumoasă biserica catolică, construită în stilul Art Deco, în anul 1971, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Designul bisericii este inspirat din cel al faimoasei  Basilique du Sacré-Coeur din Paris, fiind și ea cocoțată pe un deal din cartierul Koekelberg.

Catedrala Sf. Mihail şi Sf. Gudula, aflată la mai puţin de 10 minute de Piaţa Mare din Bruxelles, este un monument sfânt construit în stilul gotic, ce datează din secolul al XI-lea. Au fost nevoie de nu mai puțin de 300 de ani pentur a finaliza construcția acestei catedrale impunătoare, iar cele două turnuri de 64 de metri domină peisajul capitalei belgiene.

Fotografie preluata de pe deviantart.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parlamentarium - Centrul de Vizitare al Parlamentului European

Centrul de Viziatre al Parlamentului European din Bruxelles, cunoscut și sub numele de Parlamentarium, este o structură circulară fascinantă, adiacentă clădirii principale a Parlamentului European, în Espace Léopold. Clădirea găzduiește o serie de expoziții legate de istoria acestei instituții, iar vizitatorii pot vedea îndeaproape cum funcționează Parlamentul European și care sunt responsabilitățile membrilor săi. Intrarea la Parlamentarium este gratuită, centrul fiind deschis în fiecare zi, mai puțin în zilele de luni înainte de ora 13.

Fotografie preluata de pe wikiwand.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pentru a-ți completa vacanţa cu alte locuri uimitoare, în Bruxelles poţi vizita cele mai interesante muzee, precum Muzeul Radiologiei, Muzeul Instrumentelor Muzicale, Muzeul Ştiinţelor Naturii sau muzeul cu maşini, Autoworld. De asemenea, în capitala Belgiei te poţi relaxa în cafenele cu design special cum sunt Belga, Delirium, Le Cercueil, pentru experienţe de neuitat, în locuri decorate deosebit. Nu în ultimul rând, poţi înota în Nemo 33, cea mai adâncă piscină interioară din lume.

Cazare în capitala Bruxelles:

Chiar dacă plănuiesti să vizitezi orașul Bruxelles în fiecare secundă a city breakului tău și să nu stai locului o secundă, tot ai nevoie de cazare. Noi te scutim de cea mai grea parte și îți prezentăm ofertele găsite:

  • Train Hostel cu prețul de 160 de lei pe noapte / 2 persoane în cameră de 6 paturi. Deși e hostel, modul în care e organizat și decorat e deosebit: oaspeții se pot bucura de experiența de a dormi într-o cabină reală de tren.
  • Maxhotel* cu prețul de 265 de lei pe cameră dublă / noapte. Hotelul este decorat într-un stil modern și este extrem de aproape de centrul orașului.
  • Hotelul YawnSleep este o locație modernă de cazare cu prețul de 271 lei pe cameră dublă / noapte. Acesta are camerele decorate într-un stil aerisit și modern și este aproape de multe destinații turistice din lista noastră: Piața Mare, Menneken Pis, Zinneke Pis.
  • Boutique Hotel Saint-Géry***este un hotel în stil boutique la care poți găsi camere la 293 lei pe cameră dublă / noapte. Hotel din centrul orașului, acesta este punctul perfect pentru plecare în aventurile tale!
  • Hotel A La Grande Cloche** este un hotel decorat în stil tradițional în care poți găsi camere potrivite pentru familii mici la prețul de 278 de lei pe noapte. Aproape de Piața Mare din Bruxelles, acesta e alegerea ideală.

Tu ce alte atracții turistice din Bruxelles ai mai adauga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers