Braşov într-o zi: 7 locuri pe care merită să le vizitezi - galerie foto

Braşov într-o zi: 7 locuri pe care merită să le vizitezi - galerie foto
 
 

Braşovul este unul din oraşele foarte frumoase din România pe care trebuie să îl vizitezi. După părerea mea, alături de Sibiu, Braşovul este un alt oraş care şi-a valorificat foarte bine istoria şi merită vizitat.

Noi l-am vizitat în vacanţa de Crăciun şi am stat doar o zi dar care a fost plină de soare ceea ce ne-a făcut vizita în Braşov extrem de plăcută. Deci aş vrea să fiu ghidul tău pentru o zi în Braşov şi astfel să îţi dau o listă cu 7 locuri care trebuie să le vizitezi. Să pornim! Smile

Centrul istoric al Braşovului: Piaţa Sfatului

Orice vizită începe cu centrul istoric. După o plimbare pe Strada Republicii de-a lungul căreia admiri arhitectura frumoaselor clădiri, vei ajunge în Piaţa Sfatului, vestită şi pentru găzduirea festivalului Cerbul de Aur. Toate clădirile din Piaţa Sfatului din Braşov îţi dovedesc prin arhitectura lor originea gemanică a acestui frumos oraş. În Piaţa Sfatului te poţi aşeza vara la o terasă şi astfel să te bucuri de toată frumuseţea ce te înconjoară.

Piaţa Sfatului găzduieşte în funcţie de sezon diverse manifestări, noi am putut vedea Târgul de Crăciun.

În mijlocul pieţii se află Casa Sfatului care găzduieşte Muzeul Judeţean de Istorie. Tot în Piaţa Sfatului se află şi Biserica Adormirea Maicii Domnului, Muzeul Mureşenilor (Casa Mureşenilor). 

Piata Sfatului din Braşov

Biserica Neagră din Braşov

Principalul simbol al Braşovului, Biserica Neagră este la câteva minute plimbare din Piaţa Sfatului. Aceasta este biserica patriarhală a Bisericii Evanghelice din România şi este unul din cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România. A fost parţial distrusă în marele incendiu din 1689  şi astfel şi-a dobândit numele actual.

Intrarea costă 10 Lei. Vizitarea Bisericii Negre îţi va lua maxim 15 minute întrucât nu ai foarte multe de văzut. Nu există varianta de vizitat cu ghid sau cu audio-ghid. Eu am vizitat-o având ca ghid atotcunoscătorul Wiki. Astfel am aflat ca există o expoziţie cu una din cele mai mari colecţii de covoare orientale din Europa.

Ce nu mi-a placut deloc este că nu ai voie să faci poze în interior, nici contra unei taxe. De ce să nu doreşti ca oamenii să promoveze acest loc? Deci îţi pot ilustra povestea doar cu poze din exterior.

Biserica Neagră din Braşov

Strada Sforii din Braşov

Ce zici de o stradă pe care încape doar un om sau doi deoadată? Între străzile Cerbului şi Poarta Şchei vei descoperi o stradă de 83 de metri lungime şi cu o lăţime de doar 1-1,4 metri. Aceasta este Strada Sforii, care te va face să te simţi mic dar îţi oferă şansa să faci poze de Hulk Cool.  Strada Sforii a fost de fapt un simplu coridor care îi ajuta pe pompieri.

Strada Sforii din Braşov

Strada Sforii din Braşov

Bastionul Ţesătorilor

După ce treci prin Strada Sforii, la 5 minute de plimbare poţi vizita Bastionul Ţesătorilor. Programul de vizitare este în fiecare zi de Marţi până Duminică între orele 09:00 – 17:00, Luni fiind închis. Biletul pentru adulţi costă 7 Lei şi 1.5 Lei pentru preşcolari, elevi şi studenţi. Pentru fotografiere trebuie să plăteşti o taxă de 25 lei şi respectiv 35 lei pentru filmare.

Bastionul Ţesătorilor din Braşov

Din păcate noi l-am găsit închis dar poţi face aici un tur virtual.

Poarta Şchei

De la Bastionul Ţesătorilor vei coborâ pe Strada Coşbuc până pe Strada Poarta Şchei. În capătul acestei străzi se află Poarta Şchei construită în 1827.

Poarta Şchei din Braşov

Poarta Ecaterinei

Continuăm plimbarea şi descoperim frumoasa Poartă de Sud sau Poarta Ecaterinei construită în secolul al XVI-lea. Aceasta a fost construită pentru accesul în cetatea medievală. Din construcţia originală se păstrează azi doar turnul exterior ridicat în 1559. Pe frontispiciul acestuia vei putea admira stema oraşului.

Poarta Ecaterinei din Braşov

Poarta Ecaterinei din Braşov

Turnul Negru

Turnul Negru îţi oferă oportunitatea unor poze superbe cu Braşovul. Acest turn este unul din cele 4 turnuri de observaţie ale Cetăţii Braşovului construit ca o fortificaţie independentă. Numele acestui mic turn se trage de la un trăsnet care l-a înnegrit.

Turnul Negru din Braşov

Urcarea până la el este uşoară, o faci in maxim 5 minute şi îţi oferă şansa să îţi faci poze cu panorama Braşovului de care sigur te vor invidia toţi prietenii.

Panoramă de la Turnul Negru din Braşov

De la Turnul Negru poţi urca în continuare la Belvedere şi apoi la Turnul Alb.

Strada după Ziduri

După ce cobori de la Turnul Alb, poşi să faci o plimbare pe Strada după Ziduri şi astfel să ajungi pe Bulevardul Eroilor. Strada după Ziduri este de-a lungul unei laturi fortificate a Cetăţii Braşovului.

Strada după ziduri din Braşov

Poze din Braşov

 

În funcţie de timpul pe care îl ai, mai poţi să treci pe listă şi Cetăţuia de pe Strajă (sau Dealul Cetăţii), Sinagoga, Muzeul de Artă şi bineînţeles Tâmpa.

Ai fost la Braşov? Ai recomanda să vizităm şi alte locuri? Aştept cu interes sugestiile tale.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers