Brașov – 9 obiective turistice pe care să le vizitezi într-o zi

Brașov – 9 obiective turistice pe care să le vizitezi într-o zi
 
 

Brașovul este fără îndoială unul dintre cele mai frumoase orașe ale României și abia am așteptat să-i descopăr colțurile de poveste. Este un oraș atât de colorat încât fotografiile nici măcar nu au nevoie de filtre, iar munții din fundal îți dau impresia că peisajul face parte dintr-un tablou. Dacă mergeți într-o vacanță în Brașov, acestea sunt câteva dintre cele mai populare obiective turistice, care chiar merită explorate.

Piața Sfatului

Prima mea dorință a fost să beau o cafea în Piața Sfatului, un spațiu plin de viață cu terase cochete, delimitat de clădiri cu o arhitectură medievală impresionantă. Apoi am pornit printre străduțele care înconjoară centrul și am descoperit cele mai pitorești restaurante și cafenele, care se integrează perfect cu căsuțele frumos decorate și peisajul de munte.

Piata Sfatului din Brasov

Biserica Neagră

Biserica Neagră este unul dintre simbolurile Brașovului și un monument reprezentativ de arhitectură gotică în România. Cred că toată lumea știe deja că numele său a fost dobândit de pe urma unui incendiu, când zidurile i-au fost înnegrite. Cea mai mare biserică din România iese în evidență în peisajul orașului pe care îl poți admira de la Cetatea Brașovului, Vârful Tâmpa sau Turnul Alb. Intrarea în biserică costă 10 lei pentru adulți.  

Brasov

Strada Sforii

Între străzile Cerbului și Poarta Șchei există o stradă ca o sfoară, lungă de 80 m și lată de până la 1,35 m (1,1 m în partea cea mai îngustă). Știai că este a treia cea mai îngustă stradă a Europei? Noi am fost cazate într-un apartament cochet chiar pe Strada Sforii, deci am avut ocazia să vedem turiștii care se minunau de farmecul micii alei. Desigur, Brașovul are nenumărate alte străzi care surprind vibe-ul orașului.

Strada Sforii

Muntele Tâmpa

Dacă vrei o priveliște minunată asupra orașului, de niciunde nu vei găsi o panoramă mai frumoasă ca de pe vârful Tâmpa. Pentru a ajunge chiar la literele Brașov, atârnate precum cele de pe dealul Hollywood-ului, noi am urcat cu telecabina. Urcarea pe muntele Tâmpa a durat aproximativ 3 minute și a costat 16 lei dus/ întors. De aici se întinde și o rezervație naturală unde se pot face trasee montane, pentru cei care au mai mult timp și o pasiune pentru natură.

Muntele Tampa

Cetatea Brașovului

Semeața Cetate a Brașovului ne-a atras atenția pe orizonul orașului și am hotărât să mai adăugăm o piesă de puzzle la istoria Brașovului pe care am învățat-o în vizita noastră. După o lungă plimbare până în vârful Dealului Cetății, am ajuns la fortăreața care obișnuia să adăpostească localnicii în cazul atacurilor. Din păcate, Cetățuia de pe Strajă sau Citadela, cum mai este numită, a fost închisă, deși era weekend, dar cel puțin am avut ocazia să privim orașul dintr-un unghi special.

Cetatea Brasovului

Turnul Alb și Turnul Negru

Mergând pe urmele fortificațiilor brașovene, am dat peste comori minunate, precum cele două turnuri. Turnul Alb impresionează prin forma sa circulară și este cel mai înalt, deci panorama de aici merită urcarea. Turnul Negru și-a luat numele de la pereții săi afectați de incendii, iar împreună cu Turnul Alb, era un important punct de observare, apărare și adăpost a orașului. Acum, ambele sunt niște obiective turistice care celebrează trecutul.

Turnul Alb

Poarta Șchei și Poarta Ecaterinei

Poarta Ecaterinei are o arhitectură impresionantă și o frumusețe deosebită. O perioadă lungă de timp a fost singura poartă de acces pe partea vestică a fortificațiilor Brașovului. Prin Poarta Șchei, renovată de curând, poți trece cu mașina prin arcul central și pe jos, prin cele două arcuri mai mici. Există multe alte ruine ale fortificațiilor Brașovului pe care le poți descoperi prin oraș, precum Bastioanele Funarilor, Postăvarilor, Țesătorilor, Cojocarilor, Aurarilor, Fierarilor, Graft și Curelarilor.

Poarta Schei

Scrie-mi în comentarii care sunt cele mai frumoase locuri pe care tu le-ai descoperit în Brașov!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers