Bran și Festivalul "Răvășitul oilor"

Bran și Festivalul
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Cătălina Păun ne povesteşte vacanţa ei în Bran.

Anul trecut pe 27 și 28 septembrie am fost împreună cu iubitul meu și câțiva prieteni la Festivalul "Răvășitul oilor" de la Bran. A fost o excursie în urma căreia am rămas cu o impresie plăcută, drept pentru care sunt convinsă că mă voi mai întoarce cândva la Bran în această perioadă a festivalului organizat an de an în septembrie.

Cazarea

Ne-am cazat la Pensiunea Bran – Ioana pe care o recomand cu încredere, pentru că gazdele sunt oameni de nota zece, mâncarea oferită a fost excelentă, dețin spațiu de joacă pentru copii, wi-fi, pensiunea se află la doar 3 km de locul unde se organizează Festivalul "Răvășitul oilor", au parcare, posibilitatea de cazare în două clădiri: una în construcție alta finalizată, oferă o mică gustare-băutură din partea casei, căldură/apa caldă la discreție, baie la cameră, posibilitatea de a organiza propriul grătar în curtea pensiunii unde sunt amplasate mai multe grătare și meșe cu scaune precum și un balansoar, o alee cu multe trepte care duce spre pensiune și care este decorata cu o boltă plină cu trandafiri în toate culorile care degajă un parfum deosebit. De asemenea dacă sunteți iubitori de animale veți întâlni doi motănei: bunicul și nepotul alb cu negru care au rămas singuri după dispariția misterioasă a partenerei în cazul bunicului și a mamei în cazul nepoțelului, dar și doi câini care sunt extrem de prietenoși.

Festivalul "Răvășitul oilor"

Este în sine un loc în care au loc expoziții canine, târguri cu brânzeturi, preparate specifice anumitor zone din țară, spectacole de muzică populară, mâncare la tuci(bineînțeles nu lipsește pastramă), într-un cuvânt veselie și voie bună la pachet. Este un loc în care nu ai cum să nu te binedispui instantaneu și să nu îți dorești să guști din toate acele preparate.

Locurile din Bran

Nu trebuie ratată o vizită la Castelul Bran care se află vis-à-vis de festival, dar și o vizită în piața numită "Cadouri, suveniruri Bran" unde se găsesc toate suvenirurile posibile. De asemenea tot aici întâlniți tunelul groazei dacă aveți curaj să intrați sau desenatori care va pot realiza portrete în 10 minute! De la pensiune până la locul unde se desfășoară festivalul puteți admira împrejurimile fiindcă natura este generoasă și oferă peisaje minunate! 

Poze deosebite din Bran

    

Articol şi fotografii de Cătălina Păun

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers