Bora Bora – un vis devenit realitate

Bora Bora – un vis devenit realitate
 
 
 

Suntem oameni hipnotizaţi de verbul "a călători", vizualizăm pământul pe o coală A4, visăm cu ochii deschişi şi ne dăm cu părerea pentru că putem. Nu suntem experţi, dar avem un bagaj mare de informaţii din călătorii virtuale… Am format o mare comunitate pe pagina noastră de Facebook şi ne mândrim cu iubitori de călătorii ca noi. 

Astăzi, Adriana Anghel ne povesteşte vacanţa ei în Bora Bora.

Nu e nevoie de o descriere amănunțită – doar auzind Bora Bora și deja ești cu gândul la acele peisaje minunate desprinse parcă dintr-un colț de rai. Parcă simți adierea blăndă și racoritoare a vântului în timp ce picioarele goale ți se bucură de atingerea unui nisip incredibil de fin. Un sentiment de relaxare totală te cuprinde în timp ce  ești capturat de frumusețea Oceanului, de calmul apei si culorile sale vibrante de albastru-verzui. Palmierii îți pot oferi puțină umbră dar tu continui să vrei să te bucuri de peștișorii colorați care se joacă la picioarele tale într-o apă mai limpede decât într-un pahar.

Haideți însă să descoperim împreună ce e de văzut și cum ne putem bucura din plin de ceea ce "insula paradis" are de oferit.

În primul rând trebuie menționat că, datorită suprafeței sale restrânse (de doar 6.5 km lungime și 4 km lățime) Bora Bora nu dispune de mijloace de transport în comun. Astfel, dacă vei porni într-o aventură de explorare a insulei, va trebui să apelezi la închirierea unei mașini, a unei biciclete sau a unui ATV.

O zi în Bora Bora – ce e de făcut?

  1. Poate părea periculos, dar de fapt e foarte palpitant și una dintre cele mai populare activități în rândul turiștilor – înnoată cu rechinii și pisicile de mare – sunt numeroase tururi iar localnicii vor știi unde sunt să te ducă pentru a te bucura de această activitate.
  2. Snorkeling – Bora Bora este o insula tropical – vei vedea cu siguranță numeroase specii de pești, care mai de care mai colorați și jucăuși, vei descoperi corali și vei înnota printre broaște țestoare.
  3. Kayaking – Închiriază un caiac și descoperă coastele insulei pe cont propriu. Nu uita aparatul foto pentru că fotografiile vor fi de poveste.
  4. Daca vrei liniște și relaxare, trăiește experiența faimoaselor resorturi de lux. Cu prețuri curpinse între $50 și $150 te poți bucura de un Day Pass care îți va oferi acces la picina privată a resortului, vei avea o masă inclusă (aperitiv, fel principal și o băutură). Totodată vei putea înnota printre Bungalouri și posibil îți vei putea face și mult visata fotografie cu delfini (unele resorturi au delfini și broaște țestoase imense).

Supranumită Perla Pacificului, Bora Bora este un loc sălbatic și fascinant. Într-adevăr nu este o locație ușor accesibilă, însă, odată ajuns acolo, vei înțelege de ce se spune că insula ar fi cel mai frumos loc de pe Pământ. Fotografiile de mai jos își vor spune și ele cuvântul.

Poze deosebite din Bora Bora

    

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Articol şi fotografii de Adriana Anghel

Articol înscris în CONCURS: Povestea ta de vacanţă pe Ghiduri Turistice.
Dacă vrei şi tu să participi la concurs, citeşte regulamentul de aici şi află cum îţi poţi publica povestea de vacanţă pe www.ghiduri-turistice.info.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.