Bologna într-o săptămână: 10 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi

Bologna într-o săptămână: 10 atracții turistice minunate pe care trebuie să le vezi
 
 

Bologna este un oraș din Italia cu adevărat special, care abundă în elemente arhitecturale medievale specifice zonei, un plan urbanistic unic și multe palate, biserici și muzee, care te teleportează în vremea de glorie a orașului. Iată 10 dintre cele mai importante atracții turistice ale acestui oraș italienesc, pe care să nu le ratezi într-o vacanță în Italia. 

Piazza Maggiore

Piazza Maggiore este principala piață din Bologna și reflectă arhitectura secolului al XV-lea, suferind numeroase modificări de-a lungul timpului. Aceasta obișnuia să fie piața în care se adunau cetățenii orașului și a fost considerată una dintre cele mai curajoase proiecte de urbanism din Italia, la vremea construcției sale. Dacă dorești să te bucuri de atmosfera Bolognei, îți recomandăm o după-amiază liniștită în această piață minunată.

Fotografie preluata de pe viaggi.corriere.it. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Biserica San Petronio

Biserica San Petronio veghează asupra pieței principale din Bologna datorită construcției sale impunătoare. Aceasta este a zecea cea mai mare biserică din lume ca volum, având 132 m lungime și 66 m lățime. Ea ocupă primul loc în lume ca cea mai mare biserică gotică ridicată din cărămidă. Petronio este sfântul care veghează asupra orașului și a fost episcopul Bolognei în secolul al V-lea.

Fotografie preluata de pe twitter.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Turnurile Bolognei

Știai că numărul turnurilor din Bologna ajungea la 180, în secolele XII și XIII? Nimeni nu știe exact cum a început această "tradiție", însă familiile înstărite ridicau aceste construcții și le transformau în loc de depozitate, fortificație de apărare, închisoare sau muzeu. Acestea aveau o înălțime de 60 m și dura până la 10 ani construcția lor. În prezent, în Bologna poți observa două din aceste turnuri, Garisenda și Asinelli, restul fiind doborâte de-a lungul istoriei.

Fotografie preluata de pe polab.it. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sanctuarul Madonna di San Luca

Această biserică se găsește în vârful unui deal din oraș, Monte della Guardia, la 300 m altitudine de oraș. Deși există un traseu obișnuit care duce la Basilica Madonna di San Luca, poți face o plimbare de-a lungul unui drum de 3,8 km, acoperit cu arcade, pentru a ajunge direct la intrarea în biserică. Legenda spune că un pelerin a adus din Imperiul Bizantin o icoană a Sfintei Sofia din Constantinopol în această biserică.

Portico di San Luca

Bologna este un oraș minunat pentru plimbări datorită acestui traseu de 3,8 km în centrul orașului, numit Portico di San Luca. Drumul este acoperit de 666 arcade și este decorat cu ilustrații religioase. Scopul acestui traseu fermecător era ca icoanele să fie protejate de capriciile naturii atuci când erau transportate spre biserica Madonna di San Luca.

Fântâna lui Neptun

Fântâna lui Neptun se găsește în Piazza del Nettuno și a fost construită la ordinul lui Pier Donato Cesi, în 1566. Poziția statuii și simbolismul zeului Neptun dorește să fie o metaforă a puterii papale: așa cum zeul Neptun veghează asupra mărilor, la fel papa veghează asupra întregii lumi. Este o operă de artă de excepție și un simbol al orașului. 

Muzeul Anatomiei Umane

Muzeul Anatomiei Umane din Bologna este un muzeu special și puțin... macabru. Situat în Museo di Palazzo Poggi, actualul sediu al Universității Bologna, acesta cuprinde o bogată colecție de obiecte care reproduc figuri sau părți ale organismului uman, utilizate în scop didactic. Cea mai interesată cameră este amfiteatrul universității, creat din lemn de molid, care are o masă în centrul încăperii, unde se practicau disecții publice.

Fotografie preluata de pe pinterest.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Palazzo Re Enzo

Palatul Re Enzo a fost denumit după Enzio din Sardinia, care a fost prizonierul acestui palat din 1249 și până în 1272. Se zice că acesta era lăsat să umple liber prin încăperile palatului pe timpul zilei, și închis într-o cușcă pe timpul nopții. Palatul Re Enzo este o clădire cu o arhitectură bologneză clasică și merită admirată.

Fotografie preluata de pe turizmobaze.lt. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pinacoteca Nazionale di Bologna

Pinacoteca Nazionale di Bologna este unul dintre cele mai importante muzee ale Bolognei și găzduiește opere de artă din secolele XIII -XVIII. Toate aceste exponate sunt create de artiști locali și exprimă perfect viața și arta Bolognei. Majoritatea operelor sunt de natură religioasă și au fost aduse din alte muzee și biserici ale zonei.

Fotografie preluata de pe wikimedia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Medieval

Acest muzeul care celebrează arta medievală a fost deschis în 1984 și expune opere de artă de o frumusețe uimitoare, de pe vremea nobililor italieni. Aceste artefacte extrem de prețioase au fost aduse din împrejurimile Bolognei și sunt un exemplu de artă medievală la cel mai înalt rang. Există foarte multe sculpturi care înfățișează liderii Italiei, plus armuri, bijuterii, colecții de obiecte și manuscrise din secolele XV-XVI.

Fotografie preluata de pepanstudioarchitetti.it. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Iată câteva locuri de cazare în Bologna pentru o vacanță minunată!

Pe tine ce te-a impresionat în Bologna? Scrie-ne în comentarii!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers