Bokod, satul plutitor cu farmec exotic din Ungaria - GALERIE FOTO

Bokod, satul plutitor cu farmec exotic din Ungaria - GALERIE FOTO
 
 
 

Pe malul lacului Bodoki, la 80 de kilometri de Budapesta, vei găsi unul dintre cele mai exotice peisaje din Europa centrală. La marginea localității Bokod, un grup de căsuțe colorate formează un sat plutitor ce seamănă izbitor cu resort-urile de lux din Caraibe.

Căsuțele fermecătoare sunt construite pe o serie de piloni deasupra apei și au chiar și mici terase în jur. Toate cabanele sunt legate de mal printr-un labirint de podețe din lemn.

City break romantic la Paris

City break romantic la Paris

3 nopţi de cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti, Timişoara
de la 275 Eur
vezi detalii »

Cabanele, aflate în apropiere de orașul Tatabánya, sunt folosite mai mult de localnici în sezonul cald. Totuși, pasionații de pescuit vin aici tot timpul anului, deoarece apele lacului Bodoki nu îngheață, datorită centralei electrice din apropiere care pompează apă caldă în lac.

Vacanță exotică în Costa Brava

Vacanță exotică în Costa Brava

7 nopţi, demipensiune, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 380 Eur
vezi detalii »

Acest colț de lume a devenit popular printre călători abia în 2014, când mai multe imagini cu acest sat idilic au invadat internetul. Cu toate astea, accesul nu este tocmai facil, astfel încât satul plutitor din Bokod și-a păstrat intactă atmosfera neobișnuită. Dacă vrei să vizitezi și tu acest loc minunat, cel mai simplu este să vii dinspre Budapesta spre Oroszlany, pe acea parte de lac fiind și cele mai multe căsuțe plutitoare.

Iată mai multe imagini cu satul plutitor din Ungaria:

City break de vară în Barcelona

City break de vară în Barcelona

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti, Timișoara, Cluj Napoca
de la 255 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers