Bisericile de lemn din Banatul mioritic, departe de ochii turiştilor

Bisericile de lemn din Banatul mioritic, departe de ochii turiştilor
 
 

"Bisericile de lemn din Timiş, unele veritabile monumente istorice, rămân ascunse de ochii vizitatorilor din cauza lipsei infrastructurii turistice…", spun cei de la adevărul.ro

Mai exact, din cauza lipsei drumurilor, a pensiunilor, a restaurantelor, a traseelor marcate şi a semnelor, 17 biserici construite de aproximativ 300 de ani zac ascunse între casele bătrâne ale localnicilor. Toate bisericile au fost ridicate după eliberarea Banatului de sub ocupaţia Otomană, de către trupele lui Eugeniu de Savoya, din 1716.

"Bisericile de lemn din zona Făgetului au o arhitectură aparte. Nu seamană cu bisericile de lemn din Transilvania, nici cu cele din restul ţării. Este normal să fie aşa, având în vedere că istoria Banatului este diferită de cea a celorlalte regiuni ale României", spun cei de la adevărul.ro

Acestea sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice din Vestul ţării, însă sunt puţini cei care ştiu de existenţa lor.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers