Biblioteca Mănăstirii Admont din Austria - a opta minune a lumii. Vezi GALERIE FOTO

Biblioteca Mănăstirii Admont din Austria - a opta minune a lumii. Vezi GALERIE FOTO
 
 
 

Admont Abbey este o mănăstire catolică ce se află pe malul râului Enns, din orăşelul austriac Admont, la marginea Parcului Naţional Gesause. Este cea mai veche mănăstire din regiunea Styria, renumită în special pentru biblioteca pe care o găzduieşte, care este considerată de mulţi ca fiind a opta minune a lumii.

Biblioteca Admont este un spaţiu modern cu peste 70.000 de cărţi, ce aparţin unor sute de artişti, precum Erwin Wurm, Rudi Molacek sau Lois Renner, care sunt grupate tematic în expoziţii temporare. Întreg decorul reprezintă un depozit de secole de cunoștințe, unde se găsesc informaţii despre artă, istorie, literatură, dar şi manuscrise, documente vechi, papirusuri etc.

Sejur de lux în Antalya

Sejur de lux în Antalya

7 nopţi cazare, all inclusive, zbor din București, Cluj-Napoca și Timișoara
de la 400 Eur
vezi detalii »

Biblioteca Mănăstirii Admont a fost finalizată în 1776 şi a fost realizată în stilul barocului târziu, de maestrul Josef Hueber din Graz, cu ocazia împlinirii a 700 de ani de la înfiintarea abatiei. Aceasta este considerată una dintre cele mai importante proprietăţi culturale ale Austriei şi una dintre cele mai valoroase manifestări de artă barocă târzie din Europa.

Vacanță de vară în Rodos

Vacanță de vară în Rodos

7 nopți cazare, zbor din București
de la 325 Eur
vezi detalii »
Concediu mediteranean în Creta

Concediu mediteranean în Creta

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 465 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers