Biblioteca Mănăstirii Admont din Austria - a opta minune a lumii. Vezi GALERIE FOTO

Biblioteca Mănăstirii Admont din Austria - a opta minune a lumii. Vezi GALERIE FOTO
 
 

Admont Abbey este o mănăstire catolică ce se află pe malul râului Enns, din orăşelul austriac Admont, la marginea Parcului Naţional Gesause. Este cea mai veche mănăstire din regiunea Styria, renumită în special pentru biblioteca pe care o găzduieşte, care este considerată de mulţi ca fiind a opta minune a lumii.

Biblioteca Admont este un spaţiu modern cu peste 70.000 de cărţi, ce aparţin unor sute de artişti, precum Erwin Wurm, Rudi Molacek sau Lois Renner, care sunt grupate tematic în expoziţii temporare. Întreg decorul reprezintă un depozit de secole de cunoștințe, unde se găsesc informaţii despre artă, istorie, literatură, dar şi manuscrise, documente vechi, papirusuri etc.

Biblioteca Mănăstirii Admont a fost finalizată în 1776 şi a fost realizată în stilul barocului târziu, de maestrul Josef Hueber din Graz, cu ocazia împlinirii a 700 de ani de la înfiintarea abatiei. Aceasta este considerată una dintre cele mai importante proprietăţi culturale ale Austriei şi una dintre cele mai valoroase manifestări de artă barocă târzie din Europa.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers