Berlin: 10 lucruri pe care trebuie să le faci

Berlin: 10 lucruri pe care trebuie să le faci
 
 

Berlin, capitala Germaniei, este unul din cele mai populare orașe europene. Deși în trecut a fost un oraș tulbure, acum lucrurile sunt liniștite și s-a transformat într-o metropolă aerisită, libertină, cu foarte multe obiective turistice și care pune la dispoziția vizitatorilor săi o mulțime de activități.

Astfel, nu e de mirare că Berlinul este atât de apreciat și căutat. Ne-am gândit să-ți prezentăm un top cu cele mai importante atracții turistice din Berlin și principalele locuri care trebuie explorate, atunci cand esti… turist in capitala Germaniei!

Casa de Artă Tacheles

Casa de Artă Tacheles este o clădire plină de culoare și la propriu și la figurat. Pe ziduri și-au arătat măiestria câteva sute de artiști graficieni, iar în interior sunt găzduite o serie de baruri, restaurante și magazine, dar și câteva săli în care se țin concerte și piese de teatru. Ceea ce face mai interesantă această clădire este faptul că în trecut, în aceste camere nu se întâmplau lucruri atât de distractive, din contra… era o închisoare nazistă.

 atractii turstice Berlin

Fotografie preluată de pe guias-viajar.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bulevardul Unter den Linden si Poarta Brandenburg

Pentru a "înțelege" Berlinul trebuie să ai câteva cunoștințe și despre istoria lui, lucru care se rezolvă destul de simplu, fără manuale, citind câteva ghiduri și reținând evenimentele cele mai importante în ordine cronologică.

O plimbare pe Bulevardul Unter den Linden este ca o introducere în istoria Germaniei. O oprire la Catedrala St. Hedwing, la faimoasa statuie a lui Federick, la Universitatea Humboldt și la Poarta Brandenburg sunt suficiente ca să rămâi impresionat de acest loc.

ce sa vizitezi in Berlin

Fotografie preluată de pe sumfinity.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cafenelele din Hackesche Höfe

Hackesche Hofe este o altă atracție turistică din Berlin pe care nu trebuie să o ratezi. Este un complex de tip "labirint" construit în secolul al XIX-lea, care în momentul de față găzduiește o serie de hoteluri, cafenele, restaurante, baruri, magazine, ba chiar și un cinematograf și un teatru. Străduțele și gangurile dintre clădiri sunt împânzite de terase, iar pentru asta a devenit unul din cele mai iubite locuri de către turiștii petrecăreți.

Berlin

Fotografie preluată de pe welcome-to-berlin.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Clădirea Parlamentului Reichstag

Este una dintre cele mai vizitate atracții din Berlin. Reichstag este o clădire extrem de controversată și vizitată, în special pentru domul de sticlă care a fost ridicat pe acoperiș. Dacă vrei să vizitezi Parlamentul, neapărat să te duci de dimineață devreme, asta dacă nu vrei să-ți pierzi câteva ore bune la cozi, timp în care te poți bucura de altceva.

Reichstag, Belin

Fotografie preluată de pe askideas.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mâncarea tradițională

În general mâncarea în Berlin este foarte consistentă și în mare parte este compusă din carne, cartofi, mezeluri, brânză, fructe și salată. Dacă ajungi în Germania nu pleca fără să încerci clătitele cu cartofi dulci, pe care le găsești aproape în orice restaurant.

Dacă nu vrei să cheltui mulți bani pe mâncare, dar vrei să încerci ceva specific locului, încearcă Currywurst - sunt niște cârnați germani, care se servesc cu sos curry, sau covrigii giganți, care se vând la orice colț de stradă.

mancare traditionala germana

Fotografie preluată de pe envato.elements.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Biserica memorială Kaiser Wilhelm

Biserica Memoriala Kaiser-Wilhelm, în unele ghiduri o poți găsi și sub numele de Gedächtniskirche, este unul dintre cele mai de seamă obiective turistice din Berlin. A fost construită în 1890 și este un simbol al unității Prusiei și un semn de respect pentru Kaiser Wilhelm I. A fost bombardată de mai multe ori, însă unul dintre turnuri a rămas în picioare, drept urmare a fost transformat într-un simbol al puterii Berlinului.

atractii turstice Berlin

Fotografie preluată de pe myradiantcity.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Muzeelor

Aceasta insulă a muzeelor a fost proiectată pentru a fi "un sanctuar al artei și științei". Găzduiește cinci muzee localizate între Kupfergraben și râul Spree. În interior poți admira una dintre cele mai mari colecții de sculpturi și picturi din secolul al XIX-lea din Germania. Poți vedea numeroase opere realizate de artiști germani din acel secol, dar și câteva creații ale unor impresioniști francezi.

ce sa vizitezi in Berlin

Fotografie preluată de pe pingallery.deviantart.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie este principalul punct de control al Zidului Berlinului și este unul dintre ultimele simboluri ale Războiului Rece. Este situate în Cartierul Friedrichstadt, în inima Berlinului, și a fost scena multor filme și cărți cu spioni ce descriu epoca Războiului Rece. Originea numelui de Checkpoint Charlie este din codul alfabetului folosit de armata americană.

atractii turstice Berlin

Fotografie preluată de pe fotostrasse.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Galeria East Side

Galeria East Side este cea mai lungă întindere conservată de-a lungul fostului Zid al Berlinului. Este cea mai mare galerie în aer liber din lume, cu peste o sută de picturi murale originale. Artiști din întreaga lumea și-au arătat măiestria pe ruine, după căderea zidului. Deși unele picturi nu mai sunt într-o stare impecabilă, o vizită în acest loc tot merită.

ce sa vizitezi in Berlin

Fotografie preluată de pe toniweak.info. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Viața de noapte

Berlinul este un oraș pe cât de activ ziua, pe atât și noaptea… chiar îți poate satisface orice pretenție. Este un oraș renumit pentru petreceri începând de la cele tradiționale, cu muzică live, până la parade house și techno. Este imposibil să te plimbi prin Berlin și să nu găsești un pub care să-ți placă, un bar, un teatru sau o discotecă.

Din evenimentele memorabile din noiembrie 1989, an în care Zidul Berlinului a fost sfărâmat, au rămas doar niște amintiri. Acum Berlinul este un oraș aerisit, plin de viață și voie bună, în care istoria și modernismul se împletesc într-o formă perfectă. Germanii nu sunt oamenii din bancuri, deci dacă ești pasionat de city break-uri, nu sta pe gânduri… alege orașul Berlin, nu-ți va părea rău!

atractii turstice Berlin

Fotografie preluată de pe spinlister.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unde să te cazezi în Berlin

Atracții turistice din Berlin

Pe tine ce te-a impresionat în Berlin?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers