Bazilica Sf. Petru din Vatican, mai mult decât o catedrală - galerie foto

Bazilica Sf. Petru din Vatican, mai mult decât o catedrală - galerie foto
 
 
4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

D

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
acă ai ajuns la Roma, că doar toate drumurile duc acolo, trebuie să dedici minim o zi pentru vizitarea Vaticanului şi bineînţeles a vestitelor Muzee ale Vaticanului.

Te întrebi DE CE ? Deoarece ai şansa să admiri cea mai mare catedrală din Europa şi să vezi multe opere de artă foarte bine conservate.

În mini-evadarea noastră din martie la Roma noi exact asta am făcut, am dedicat o zi minunatului Vatican. Recunosc că eu nu am fost un fan prea mare al acestei idei, dar Ioana, jumătatea mea mai bună, m-a convins uşor spunându-mi că voi avea şansa să văd câteva lucruri deosebite. Şi a avut dreptate! Smile

Ceea ce m-a intrigat mult înainte să văd efectiv Vaticanul, era cum a reuşit acest stat bisericesc să îmbine turismul cu cele sfinte. Ei bine, au reuşit destul de decent, onorabil şi probabil foarte profitabil Tongue Out

Bazilica Sf. Petru te impresionează de cum o vezi

Bineînţeles că vizitarea Vaticanului te va confrunta şi cu unul din miturile concediului în Roma : că vei sta mult la coadă la intrare în bazilică. Nu e aşa. Noi am stat în jur de 10 minute şi era o coadă până în capătul opus al Pieţei San Pietro. Nu există taxă de intrare în catedrală, coada se face la etapa de percheziţie a bagajelor.

Vatican

Vatican

Vatican

După această scurtă etapă, privirea îţi va fi uimită de zidurile înalte ale catedralei. Sincer chiar este impresionant să îţi ridici privirea de-a lungul zidurilor pe măsură ce urci treptele de la intrare. Când ajungi în dreptul porţilor îţi intorci privirea înspre piaţa marginită de coloane şi din nou eşti plin de admiraţie în faţa acestui spectacol de arhitectură şi simetrie.

Vatican

Vatican

Vatican

O catedrală care defineşte cuvântul imens

Intrând în Bazilica Sf. Petru m-a cuprins un sentiment de "micime", când am privit dimensiunea colosală a întregului interior mi-am dat seama că totul este realizat la o altă scară probabil pentru a ilustra clar puterea şi măreţia. Coloanele înalte, arcele de la tavan şi toate sculpturile dau un aer măreţ şi sobru întregii structuri.

Este imposibil să nu te impresioneze Bazilica Sf. Petru care este cea mai mare biserică - în ea încap peste 60.000 de oameni!

Cum intri în partea dreaptă deja vei descoperi prima "nestemată" : sculptura "La Pieta" de faimosul Michelangelo. Pentru a putea arunca o privire şi poate să faci o poză va trebui sa te îmbulzeşti cu mulţi turişti, fiecare dorind să vadă cât mai bine această faimoasă sculptură.

Vatican

Sculptura "La Pieta" de Michelangelo

După ce m-am plimbat încet pe lângă ziduri admirând statui, picturi şi incredibilele detalii care împodobesc fiecare perete am ajuns în faţa baldachinului papal. Citisem ca este mare şi că fusese realizat de Michelangelo din bucăţi din Pantheon, dar până nu l-am văzut nu mi-am dat seama ce mare este Laughing

Vatican

Vatican

Vatican

Baldachinul papal

Am mai petrecut aproape o oră în catedrală, admirând fiecare colţ şi fiecare statuie, totul atât de armonios şi perfect realizat. Trebuie să nu ratezi statuia din bronz al Sf. Petru pe care o vei remarca uşor datorită piciorului drept lucios întrucât este mângâiat de milioane de oameni pentru a obţine indulgenţa de 50 de ani promisă tuturor celor care vor săruta piciorul, după confesiune.

Vatican

Vatican

Dacă ai ceva mai mult timp poţi să urci şi în domul catedralei - o construcţie uluitoare realizată tot de Michelangelo - şi să admiri de sus o mare parte din Cetatea Eternă. Costul de intrare este de 15 Eur dacă vrei cu liftul sau 7 Eur dacă eşti sportiv şi mergi pe scări.

Am doar 2 sfaturi : alocă-ţi timp să priveşti totul în detaliu şi neapărat să ai cu tine un ghid detaliat ca să poţi citi despre ce vezi. Sunt foarte multe de văzut, fiecare colţisor având propria poveste.

Până la povestea următoare vă transmit doar gânduri de bine!

Poze cu Bazilica Sf. Petru din Vatican

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.