Bari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italienească

Bari, locul în care am descoperit adevărata atmosferă italienească
 
 

Știți destinațiile acelea despre care toată lumea vorbește, cu care sunt poze pe tot internetul și când ajungi acolo ai parte de o mare dezamăgire? Micuțul Bari, din zona Apulia, Italia, nu este deloc așa! Din contră, este un loc de care cu siguranță nu ne așteptam să se transforme într-una dintre cele mai frumoase amintiri de vară. 

Pare o destinație nu foarte cunoscută, puțin subestimată, dar care ne-a adus un concediu minunat. Ne-am dus cu planul să vizităm toate orașele din jurul Bari, dar când am văzut ce frumos este acest mic orășel pescăresc, cu greu am vrut să mai plecăm.

Ce este atât de fermecător? De unde să încep? Nu-mi dau seama dacă mi-au plăcut mai mult străzile late presărate cu palmieri sau străduțele înguste din centrul vechi, pizza sau pastele delicioase, plaja sau portul, viața de zi sau viața de noapte. Bari este un oraș care le are pe toate. Un loc mic de bronzat la Adriatica, peisaje de vis, multă tradiție și mâncare excepțională, magazine, piețe de fructe, o faleză de poveste și poate cel mai mult ne-a impresionat centrul vechi.

Atmosferă autentic italienească pe strazile din Bari

Aici încă locuiesc familii din generație în generație, cu bunicuțe care fac paste în plină stradă și le lasă la uscat în văzul tuturor, cu tații care pun mese în mijlocul străzii și savurează o bere rece cu baieții lor, cu copiii gălăgioși care se pierd pe străduțe ținând în mână steagul Italiei și adolescenții care conduc Vespa-urile vintage printre cele mai înguste spații. Parcă miroase mereu a sos de roșii și se observă tradițiile italiene foarte puternic în această regiune.

Cel mai bine simți orașul în Bari Vecchia, când savurezi o pizza Margherita de 1 euro cu o bere italiană, în piețele cu istorie, care abundă în oameni care au venit să respire un alt aer. Terasele sunt pline, gelaterii sunt luate cu asalt și Lungomare este fermecător luminată. Există foarte multe bisericuțe vechi și clădiri cu o arhitectură pe care trebuie să o vezi pe viu ca să o apreciezi. Nu mai ai nevoie de nimic pentru o vacanță simplă la mare, într-un loc absolut clasic italian.

Citește și: Intră în povestea magică AlberobelloÎn căutarea celui mai frumos apus în Polignano a MareGhidul meu turistic pentru Roma: cele mai importante 14 obiective turistice.

Iată câteva poze care să te introducă în atmosfera din Bari:

Ție cum ți s-a părut Bari?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers