Bari într-o zi: 7 atracții turistice pe care să le vizitezi

Bari într-o zi: 7 atracții turistice pe care să le vizitezi
 
 

Bari este unul dintre cele mai mari și interesante orașe din sudul Italiei, fiind totodată și capitala regiunii Puglia. Deși este un important port comercial și industrial, Bari a reușit să-și păstreze farmecul specific orășelelor medievale italienești. Imediat ce ajungi aici vei observa că Bari are două laturi foarte diferite. Centrul medieval este un labirint de străduțe întortocheate cu clădiri vechi, trattoria micuțe unde poți degusta preparate tradiționale delicioase și piațete însorite. Dar, pe măsură ce te îndepărtezi de port intri într-o cu totul altă metropolă – partea nouă a orașului Bari te întâmpină cu o arhitectură modernă, o mulțime de studenți ai uriașei universități, baruri și o viață de noapte vibrantă. Dacă te-am convins să vizitezi acest oraș minunat, iată 7 atracții turistice din Bari pe care trebuie să le vizitezi.

Basilica di San Nicola

Una dintre cele mai impresionante biserici din Apulia, Basilica di San Nicola se înalță semeață peste centrul medieval din Bari. Această superbă biserică a fost ridicată cu scopul de a găzdui relicva Sfântului Nicolae, fiind finalizată în 1197 după 970 de ani de muncă. Deși catedrala nu are foarte multe decorațiuni pe exterior, dar odată ce îi treci pragul vei fi uimit de comorile pe care le găzduiește. În Basilica di San Nicola se află o raclă din secolul al XII-lea, o sumedenie de decorațiuni elegante și, bineînțeles, o criptă în care sunt păstrate moaștele Sf. Nicolae.

Basilica di San Nicola

Centrul Vechi

Pentru a descoperi adevărata atmosferă a orașului Bari nu trebuie decât să faci o plimbare printre străzile înguste din centrul vechi. Aleile formează un adevărat labirint ce șerpuiesc spre vârful peninsulei. Nu-ți va fi prea greu să te rătăcești, dar centul vechi este destul de mic și în orice direcție vei merge, până la urmă, vei ajunge la Basilica di San Nicola. Iar pe drum vei putea admira o sumedenie de case vechi, bisericuțe încântătoare și altare colorate.

Centrul Vechi din Bari

Piazza Mercantile

La marginea centrului vechi, nu departe de port, vei descoperi cea mai frumoasă piață din Bari. Piazza Mercantile este mărginită de o mulțime de cafenele cu atmosferă călduroasă și restaurante cu meniuri delicioase, fiind locul favorit de întâlnire al localnicilor și turiștilor deopotrivă. Totuși, acest loc are o istorie tumultuoasă. În evul mediu, în Piazza Mercantile se afla o coloană de care infractorii orașului erau legați pentru a fi ridiculizați de locuitori. Astăzi încă mai poți vedea coloana, păzită de statuia unui leu, deși aceste practici au fost demult interzise..

Piazza Mercantile

Lungomare Nazario Sauro

Pornind de la coloratul port al orașului și urmărind linia sinuoasă a coastei, Lungomare Nazario Sauro este locul perfect pentru plimbări romantice la apus, sub bolta de palmieri. De aici poți admira cele mai frumoase locuri din Bari, precum și fațadele elegante ale clădirilor ce mărginesc această faleză. În capătul opus al Lungomare Nazaro Sauro vei găsi o plajă cu nisip auriu unde poți lenevi oricând la soare.

Lungomare Nazario Sauro

Castello Svevo

În vestul centrului medieval al orașului vei descoperi una dintre cele mai fascinante clădiri istorice din Bari. Castello Svevo este o fortăreață medievală bizantină care a fost transformată într-un palat în secolul al XVI-lea. Mai târziu a fost folosită ca închisoare, dar astăzi este cel mai popular loc printre turiștii care vizitează Bari. Castello Svevo găzduiește acum o colecție interesantă de statui precum și diferite expoziții temporare.

Castello Svevo

Borgo Murattiano

Centrul comercial și de afaceri ale orașului Bari, Borgo Murattiano nu trebuie să lipsească de pe lista ta de locuri de vizitat. Despărțit de centrul medieval de Corso Vittorio Emanuele II, un bulevard larg mărginit cu palmieri, străzile din acest cartier sunt amenajate perpendicular, foarte diferit de cele din centrul vechi. Aici se află clădiri elegante din secolul al XIX-lea, multe cu influențe art nouveau. Lângă port poți admira Teatrul Margherita și Palatul Prefecturii în stil rococo. Tot în Borgo Murattiano vei găsi cele mai multe magazine, precum și Palatul Fizzarotti, în stil gotic și venețian, sau Palatul Mincuzzi, în stil art nouveau.

Borgo Murattiano

Fotografie preluata de pe walksofitaly.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Egnazia

Orașul antic Egnazia, la sud-est de Bari, datează din epoca bronzului. Datorită locației sale de invidiat pe malul Mării Adriatice, localitatea a fost invadată de mai multe ori până când a fost transformată în oraș roman, în secolul III î.Hr. Începe-ți periplul la muzeul acestui sit arheologic, unde poți admira artefactele descoperite aici și poți afla mai multe despre istoria lungă a acestui oraș. Zona arheologică de la Egnazia are trei părți – orașul, necropola și acropola. Aici vei avea ocazia să descoperi urme ale primelor civilizații care au trăit aici, precum și ale culturilor grecești și romane care s-au stabilit în acest loc, secole mai târziu.

Egnazia

Fotografie preluata de pe pgalland.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ai vizitat Bari? Ce ți-a plăcut cel mai mult în acest oraș?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers