Barcelona, un oras care trebuie explorat la pas

Barcelona, un oras care trebuie explorat la pas
 
 

Aleg orasul Barcelona. Acest oras este situat in nord estul Spaniei iar provincia la care este capitala este Catalunia.

M-a impresiona arhitectura orasului locurile frumoase. Am vizitat nu doar orasul ci si suburbiile si am ramas cu impresii foarte placute. Cel mai tare mi-a placut relieful (amplasarea orasului). Nu multe orase se pot mindri sa aiba plaje si munti. Clima este superba si fiecare zi era deosebita. Mi-a placut ca noaptea orasul nu doarme iar oamenii sunt foarte agreabili.

Cazare in Barcelona

M-am cazat la un prieten. Apartamentul era foarte bine amplasat si pe fereastra se vedea 3/4 din oras deoarece era amplasat pe munte. Este un loc foarte frumos nu era in Barcelona ci in Badalona. Badalona este suburbia Barcelonei. Dar in 30 minute ajungi cu transportul public pina in centrul orasului. Noaptea nu era o problema sa te intorci acasa cu transportul public deoarece sunt autobuze speciale care circula toata noaptea.

Obiective turistice si activitati in Barcelona

Am vizitat tot orasul plajele,muntii orasul in intregime. Tot ce a fost de vazut tot am vizitat.exemple ar fi: Sagarada Familia, la Pedrera sau Casa Mila, Parc Guell, Casa Batllo, La Seu, La Ribera, zona portului, aquariumul, Camp Nou, stadionul olimpic si multe altele.

Am mai vizitat si parcul zoo si Havuzul dansator Montserrat (o manastire in afara orasului se afla la 50 km de Barcelona).

Impresii si ponturi despre Barcelona

Mi-a placut cultura, arhitectura, restaurantele si mincarea. Marea era super, era calda si foarte curata. Fiecare zi petrecuta era altfel, nu ma puteam satura de serile petrecute pe litoral. Viata nocturna era foarte variata. La ei la ora 3 nu dorm toti ca in Chisinau. Acolo poti sa vezi cum la miezul noptii o pereche de batrinei se plimba prin oras sau beau o cafea. Cluburile de noapte sunt interesante. Caile de transport sunt foarte accesibile si bine puse la punct. Este un oras unic asa ca nu am regretat nici o secunda ca am ajuns si acolo.

Unicul lucru ce nu mi-a placut a fost ceea ca trebuia sa ma inorc acasa in Moldova. Undecided Mi-a placut totul chiar si faptul ca erau foarte multe masini pe strazi. La ei sunt multe semafoare si nu au probleme cu ambuteiajele.

Defapt Barcelona are doua orase, cel deasupra pamintului si cel de dedesupt. Fiecare casa avea parcari subterane de cateva etaje in jos si tot timpul erau pline parcarile chiar si asa erau foarte multe masini parcate afara si oricum nu creeau probleme.

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Barcelona

As vrea sa ii sfatuie sa nu se leneveasca. Este un oras foarte mare si pentru ca sa il vizitezi pe tot mie nu mi-a ajuns 10 zile ca sa il vad in intregime. Recomand acest oras in special tinerilor, dar si celor care iubesc linistea.
Eu va promit ca cine viziteaza acel oras nu va dori sa se de acolo de unde a venit. Si nu uitati sa vizitati Port Aventura si Havuzul dansator.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil... Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Lilian si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Pozele mele din Barcelona

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers