Barcelona - regina tuturor oraselor

Barcelona - regina tuturor oraselor
 
 

Cred ca aceasta este cea mai ușoara decizie luata vreodată, pentru ca as putea sa va vorbesc despre foarte multe orașe frumoase. Dar dacă trebuie sa aleg doar unul, atunci cu siguranța voi alege sa va povestesc un pic despre acel oraș care după părerea mea este o regina a tuturor celorlalte orașe, Regina Barcelona. Toată lumea cunoaște faptul ca Barcelona este capitala Cataloniei, o comunitate autonomă din nord-estul Spaniei.

Un oraș plin de istorie recunoscut mai ales pentru arhitectura sa, te copleșește cu frumusețea sa si cu greu poți alege doar un simbol care sa reprezinte acest oraș, dar Dacă e sa numim doar unul atunci acela neapărat ar fi catedrala Sagrada Familia. Barcelona este un oraș pe gustul tuturor in care nu ai cum sa te plictisești. Dacă ești un iubitor de arta si muzee atunci ai venit în locul potrivit întrucât Barcelona este orașul lui Picasso, Miro, Dali și multi alții. Dacă ești un iubitor de arhitectura și al plimbărilor prin parc atunci cu siguranța vei rămâne de-a dreptul impresionat, iar Antoni Gaudi este un nume pe care nu-l vei mai uita niciodată.

Dacă ești un iubitor de plaje si terase atunci Barcelona nu te va dezamăgi, iar Dacă mergi cu familia si ai copii atunci în Barcelona veți putea petrece o vacanta educativa si de neuitat, în care ai ce sa vizitezi, începând de la parcuri de distracții, o imensa gradina zoologica, o gradina botanica și nu în ultimul rând unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Dacă sunteți iubitori de fotbal și nu numai, atunci cu siguranța vei dori măcar sa vizitezi stadionul și muzeul unei dintre cele mai bune echipe de fotbal din lume, iar dacă aveți timp si va permite bugetul atunci neapărat sa vizionați direct de pe arena Camp Nou un recital de fotbal oferit de extratereștrii Barcei.

Dacă iubești viata de noapte atunci ai venit în locul potrivit întrucât Barcelona este orașul care nu doarme niciodată, iar zonele Barri Gothic, Rambla si plaja Barceloneta sunt cele mai animate pe timpul nopții. Odată ce ai pătruns în acest oraș deja ești vrăjit iar Barcelona devine un orașul de care nu poți sa te mai desparți, iar dacă o faci, pleci cu promisiunea unei imediate reîntoarceri.

Ce anume te-a impresionat cel mai mult la Barcelona?

Un oraș despre care nu pot vorbi decât la superlativ pentru ca mi-au plăcut foarte multe la el, și o sa încep prin a va vorbi putin despre impresionanta sa arhitectura care este cunoscuta în toată lumea, fapt pentru care este pana in prezent primul si singurul oraș din lume care a primit Royal Gold Medal din partea Institutului Regal al Arhitectilor Britanici, un premiu bine meritat, iar cei ce au vizitat Barcelona știu de ce zic asta.

Atât de fascinat am fost de arhitectura sa încât cu greu mi-am putut desprinde privirea de pe minunatele cladiri catalane, si aici nu vorbesc doar de cele asociate cu numele lui Gaudi mai ales de a sa capodopera - “Sagrada Famila”, dar am văzut si alte multe clădiri frumoase în Barcelona doar plimbându-ma pe marile sale bulevarde, fără sa mai pun la socoteala si renumitul cartier Barri Gothic care are un farmec aparte cu clădirile sale medievale.

Barcelona este un oraș în care nu ai cum sa te rătăcești si asta mi-a plăcut enorm, mai ales ca aproape tot orașul l-am străbătut mergând pe jos. Dacă ești un iubitor de muzee atunci ai nimerit in orașul potrivit întrucât mai la tot pasul ai câte un muzeu pe care îl poți vizita.

Mie personal cel mai mult mi-a plăcut Sagrada Familia, un templu grandios ridicat in cinstea sfintei familii a creștinătății. Nu trebuie sa fi o persoana religioasa ca sa simți vibrația acestui loc, arhitectura sa te va surprinde și vei fi plăcut impresionat chiar dacă fiecare element structural al construcției are o semnificație religioasă. Construcția sa a început în anul 1882 estimându-se la început ca ar dura aproximativ 200 de ani pana la finalizarea acesteia. E un pic deranjant vizual faptul ca se vad macaralele și șantierul care evident strica decorul, dar o mare parte din fațada exterioara este deja terminata, și se dorește ca aceasta sa fie finalizata pana în anul 2026 când se va celebra centenarul morții lui Antoni Gaudi, creatorul acestui monument architectural.

Dar dacă spui Barcelona, nu spui doar arhitectura, nu spui doar Gaudi, ci automat te vei duce cu gândul si la toate celelalte atracții care nu sunt cu nimic mai prejos. Te gândești la nisipul fin de pe plajele sale însorite, te gândești la fotbal, te gândești la renumitul sau bulevard La Rambla împânzit de terase și artiști ambulanți, te gândești la frumoasele sale parcuri, la satul olimpic. Iar dacă ești norocos si prinzi un sfârșit de săptămâna în Barcelona atunci neapărat sa mergi la fântânile magice de la poalele muntelui Montjuic, care sunt niște fântâni arteziene superb luminate, ce realizează spectacole pe ritmuri muzicale. Credeți-ma ca veți petrece cu adevarat o seara magica, și-n plus de asta dacă dețineți și un aparat foto aveți șansa sa obțineți niște fotografii foarte frumoase. 

Ce ai vizitat in Barcelona?

Luni – Cu doar câteva ore de odihna, abia ajunși la Barcelona în miez de noapte, eu si prietena mea ne trezim gata de aventura, mâncam ceva pe fuga și o luam din loc. Entuziaști, cu pași repezi ne îndreptam pentru o scurta vizita la catedrala Sagrada Familia, care era la doar câteva minute distanta fata de apartamentul pe care l-am închiriat. Ne-am învârtit un pic în jurul ei, am făcut câteva poze, apoi am decis ca o vom vizita într-o alta zi. După ce am luat-o în jos către plaja și având în cap o lista de obiective pe care am vrea sa le vizitam, am decis ca primul dintre ele sa fie renumitul parc zoologic al Barcelonei de care am rămas profund impresionați, mai ales ca noi nu văzusem niciodată vreo alta gradina zoologica în afara celor din Romania.

După aproape o ora de stat la coada avem în fata un parc zoo imens cu atât de multe animale încât la un moment am început sa nu mai acordam atenție decât celor care ne interesau mai mult, celor care nu erau plictisite. sau celor care erau mai expresive. Foarte important de știut e ca aici ca un bonus-gratuit veți putea lua parte și la câteva spectacole cu animale pentru care în Romania sau în alta parte ar trebui sa mergeți la un delfinariu. După câteva ore petrecute aici ne continuam aventura mai departe către plaja. Ne bucuram de o zi însorita și călduroasa gândindu-ne cu părere de rău la cei de-acasă care încă se luptau cu iarna.

Ajungem la Barceloneta, o frumoasa plaja, cu mici fășii de nisip ce amintesc de stațiunile noastre mai micuțe de pe litoral. Intram pe pietonala plina de turiști care străbate plaja și ne minunam și noi de aceia care cuprinși de teribilism se luptau cu apa marii care este încă foarte rece in luna Martie. Apoi avansând pe pietonala ajungem in Port Vell unde lihniți de foame decidem sa ne oprim într-un restaurant cu specific pescăresc. Doborați de oboseala de aici hotăram sa ne îndreptam către apartament.

Marți – Ne trezim cu forte proaspete și decidem ca de data asta sa începem cu vizitarea unui templu, dar de data asta fiind vorba despre un templu al fotbalului – “Camp Nou”. Aici am vazut muzeul FC Barcelona cu toate trofeele câștigate de-a lungul istoriei, dar si stadionul pe care joaca Messi.

Dupa cateva ore petrecute aici decidem sa ne îndreptam către cea mai cunoscuta zona a Barcelonei -“La Rambla” care se întinde de la Placa de Catalunya pana la statuia lui Columb, zona renumita pt terasele sale, florarii, chioșcuri de ziare, vânzători de animale si tot felul de artiști. Astfel plimbându-ne noi pe Rambla descoperim o piața de-a dreptul extraordinara în care ar fi putut sa se pună liniștit o taxa de intrare întrucât gama de produse, culorile acestora și felul în care sunt aranjate fac ca aceasta piața sa para un muzeu de fructe, sucuri, peste si jamboane ce te fac sa salivezi. Petrecem o seara liniștita la una dintre terase in compania unui pahar de sangria după care ne întoarcem la apartament.

Miercuri – E timpul sa vizitam câteva din creațiile lui Gaudi, asa ca ne îndreptam către Casa Battlo și Casa Milla, amândouă fiind situate în aceiași zona, pe Passeig de Gràcia, la o distanta de numai 5 minute de mers pe jos intre ele. Noi nu am intrat decât in Casa Batlo, care ce-i drept era o clădire deosebita ce avea un interior elegant și neregulat tipic stilului Gaudist cu care am început sa ma obișnuiesc, iar acoperișul fantezist al cladirii arata ca ceva ce nu mai văzusem niciodată. Dar cu toate astea, din cauza ca vizita a fost scurta, si a faptului ca prețul biletelor de intrare era destul de piperat, am decis ca nu vom mai intra și în Casa Mila, mulțumindu-ne ca pe aceasta sa o privim doar din exterior.

Apoi ne-am îndreptat către Barri Gotic, cartierul gotic al Barcelonei, o zona caracterizata prin clădiri vechi si înalte, cu multe străduțe înguste și pline de istorie. Doua din cele mai renumite nume asociate cu Barcelona au locuit aici, Picasso care a trăit și a lucrat în Barri Gothic, și de asemenea Juan Miro care s-a născut si a trăit în tinerețe aici. După ce ne-am rătăcit un pic printre aceste străduțe am pornit către Port Vell unde am vizitat L'AQUARIUM BARCELONA, unul dintre acvariile cele mai mari din lume, unde am putut vedea o colecție impresionanta de pești.

Seara ne-am întors tot în cartierul gotic pentru a lua pulsul vieții de noapte, iar străduțele care pe timpul zilei erau foarte animate, seara acestea devin mai liniștite iar turiștii se așează la terase pentru a lua cina, sau pur și simplu pentru a se relaxa la o sangria, cerveza, sau ce dorește fiecare.

Joi – Am decis sa vizitam Parcul Güell, care a vrut sa fie o zona rezidențiala pt aristrocrații Barcelonei de la începutul secolului 20. El poarta numele contelui Eusebi Güell, cel care a comandat arhitectului Antoni Gaudí să proiecteze șaizeci de locuințe luxoase pe o colina din apropierea orașului. Datorita situației economice precare în care se afla Catalonia in acea perioada, nu s-a reușit decât construirea a trei din aceste locuințe care din păcate nu s-au vândut si astfel proiectul a fost sistat. Iar în anul 1923 municipalitatea a preluat proprietatea transformând-o într-un parc orășenesc. Intrarea in acest parc este libera, ceea ce-l face unul dintre cele mai importante obiective turistice din Barcelona.

Frumusețea acestui parc este evidențiata de stilul fantezist specific lui Gaudi, plin de forme neregulate si care ne amintește de turta dulce si de basmele copilăriei. Incă de la intrare avem impresia ca intram într-o poveste cu Hansel si Gretel, iar urcând un pic pe aceasta colina vom obține o imagine mai buna al acestui minunat parc, dar si o panorama a Barcelonei, motiv pentru care ne-am întors și seara sa admiram aceasta minunata priveliște.

Vineri – După ce toată ziua am hoinărit prin oraș și prin mall-uri, pentru seara aveam pregătit un loc special la fântânile magice de la poalele colinei Montjuic(mai exact din Piata Espania la 5 minute de mers pe jos către muzeul național de arta catalana). Am ajuns acolo din timp pentru a ne ocupa locul de unde sa facem niște fotografii cât mai reușite și ne-am bucurat de un spectacol cu apa, muzica și culoare.

Sâmbătă – Pentru aceasta zi am rezervat o vizita la Arena Monumental, cea mai mare corida din Catalonia, si cum de la începutul anului 2012 aceste lupte cu tauri au fost interzise in Catalonia, aici am putut vedea doar arena și muzeul. După care a urmat vizita mult așteptata la Sagrada Familia, care, după cum v-am spus mai sus, e de-a dreptul impresionanta, iar cuvintele si pozele nu sunt suficiente pt a descrie frumusețea acestei catedrale. Aceasta este cel mai important obiectiv turistic din Barcelona, și în felul acesta puteți contribui și dumneavoastră la construcția acestei minunate opera de arta prin achitarea biletului de intrare, întrucât fondurile alocate construirii acestei catedrale sunt obținute exclusiv din donații și din taxa de vizitare.

Duminica – După ce ne-am pregătit bagajele, întrucât zborul il aveam abia seara și deja trebuia sa eliberam apartamentul, am mers în Piața Catalunya unde am închiriat un “locker” pt a lăsa bagajele. Apoi ne-am îndreptat către Montjuic unde am petrecut o zi minunata vizitând Parcul Olimpic construit special pentru olimpiada din vara lui 1992. Tot pe Montjuic am vizitat și un fel de “muzeul satului”, numit Poble Espanyol, cu clădiri specifice fiecărei regiuni din Spania, care mie mi-a plăcut foarte mult si pe care vi-l recomand cu căldura. Iar dupămasa ne-am petrecut-o admirând copaci si plante din toate regiunile de pe glob în frumoasa gardina botanica ce se afla tot pe colina Montjuic.

Da-le cateva ponturi cititorilor noştri despre Barcelona

In primul rând am sa va zic ca nu va va ajunge timpul sa vedeți tot ce are Barcelona de oferit, iar in al doi-lea rând nu cred ca sunt multi care și-ar permite financiar un concediu în care sa vadă sau sa facă măcar jumătate din locurile și activitățile pe care acest minunat oraș le oferă. Asa ca primul meu sfat este sa mergeți pregătiți cu o lista de obiective, sa știți dinainte în mare parte ce vreți sa vedeți si ce vreți sa faceți în Barcelona. Noi asa am făcut, și cu toate astea nu am reușit sa bifam decât o parte din ele, asa ca și aceste obiective trebuie sa le ordonați în funcție importanta lor. Sa mergeți la cele mai importante obiective de la începutul vacantei, sau sa va rezervați timp și bani pt acestea. Interesați-va de programele muzeelor, vedeți ca sunt foarte multe care sunt și gratuite.

Dacă vreți sa ajungeți la fântânile magice, trebuie sa știți ca nu sunt mereu spectacole iar dacă vreți sa le vedeți intre lunile octombrie si aprilie, sa știți ca spectacole au loc vinerea si sâmbăta de la orele: 19:00, 19:30, 20:00 si 20:30 Iar dacă mergeți intre mai si septembrie atunci: joi, vineri, sâmbăta si duminica spectacole au loc de la orele 21:30, 22:00, 22:30, 23:00, 23:30.
Ca sa ajungeți la Barcelona cel mai ușor și cel mai ieftin este cu avionul. Noi am zburat cu Wizzair, si am ajuns in 3 ore din aeroportul Targul Mures pana pe aeroportul El Prat din Barcelona, însa am văzut ca deasemenea BlueAir si Tarom au zboruri directe către Barcelona. De la aeroport către oraș pe timpul zilei poți lua autobuzul 46, iar noaptea autobuzul N17. Se mai poate lua si Aerobus-ul care este un autobuz special pe care-l puteți lua chiar din fata terminalului T2 ce oprește doar in câteva stații. In plus de asta exista chiar si un tren, pe care noi chiar l-am luat la plecarea din Barcelona către aeroport. 

In oraș exista mai multe opțiuni de transport, iar de la oricare punct de informare turistica(de ex: sub Piaţa Catalunya) cât si de la diverse chioșcuri puteți achiziționa o harta. Noi am primit una chiar de la recepție când am primit cheile de la apartament, dar nu știu dacă asa se procedează peste tot.. Exista hărți și pentru mijloacele de transport în comun, iar dacă aveți in posesie un smart-phone sau o tableta, exista numeroase aplicații care va oferă atât un ghid de călătorie, dar si o harta. Sfatul meu este sa le descarcați pe toate. Eu personal am avut un Ipad cu GPS pentru care am instalat mai multe aplicații ce aveau și hărți incorporate, atât pentru oraș, cât și pentru transportul urban in comun, care m-au ajutat enorm pana am început să învăț orașul.

Cât despre cel mai eficient mod de a vizita Barcelona, eu cred ca este mergând pe jos, iar dacă obosiți puteți lua oricând metroul sau unul din numeroasele autobuze. Fiecare stație de autobuz este prevazuta cu acoperiș și cu o harta a mijloacelor de transport, cât și cu orarul acestora. Puteți opta pentru un abonament special la autobuzul turistic care circula foarte des din ce-am văzut noi, care face legătura intre toate obiectivele turistice și din care te poți da jos sa vizitezi ceva ce te-ar interesa ca apoi iei altul către alt obiectiv, si tot asa. Acest abonament va poate oferi și multe discount-uri atât la intrările de la diverse obiective cât si la meniurile multor restaurante.

Personal cred ca aceasta varianta este pentru cei care au foarte putin timp la dispoziție ca sa viziteze Barcelona. In schimb dacă va plac discount-urile, nu cochetați prea mult cu mersul pe jos, și vreți sa stați mai multe zile în acest oraș, atunci va recomand varianta unui abonament Barcelona Card. Noi în schimb am optat pentru varianta T10, un bilet cu 10 călătorii pe care îl puteți achiziționa din orice stație de metrou, si cu care poți călători în orice mijloc de transport urban(autobuz, tren, metrou) timp de 75 de minute, este transmisibil, adică pot circula chiar si mai mult de 2 persoane, iar pentru fiecare călător taxându-se separat o călătorie.

Nu exista o perioada anume in care sa vizitezi Barcelona, si din tot ce am citit pe forum-uri cred ca acest oraș e frumos în fiecare anotimp. In schimb e bine sa urmăriți ofertele agențiilor de turism pentru a obține un preț cât mai bun la cazare si transport. Noi am urmărit in schimb ofertele companiilor aeriene, câștig de cauza avându-l compania wizzair, de pe site-ul cărora am achiziționat biletele, unde deasemenea am făcut si check-in-ul online. In funcție de asta am cautat si am făcut rezervarea tot online la unul dintre apartamentele pe care le-am găsit disponibile și care sa aibe un tarif acceptabil raportat la calitatea serviciilor dar si a zonei în care s-ar afla.

Am facut aceasta alegere si datorita faptului ca am avut o bucătărie, unde sa putem găti dacă nu ne-ar mai fi ajuns banii pentru a lua masa în oraș. Si care evident ca ne-a ajutat, cel putin prin faptul ca fiecare mic dejun l-am luat in apartament, scutindu-ne de o mica parte de cheltuieli.

În Barcelona mi s-a părut mai scumpă mâncarea la restaurante şi terase, comparativ cu alte orașe din Grecia sau din Italia vizitate până acum. În plus, ele nu rămân deschise toată ziua ci doar în orele la care se iau mesele principale ale zilei. . Nu am încercat fripturi sau alte mâncăruri internaționale ci am cautat să mănânc mai ales pește și fructe de mare, pe care le asortam mereu cu câte un pahar de vin sau de sangria, iar la desert vă sfătuiesc sa încercați crema catalana, asemănătoare cremei de zahăr ars de la noi, dar care acolo mi s-a părut ceva mai gustoasa.

Nu odată ne-am oprit și în Mercat de la Boqueria, de unde mai luam câte-o delicatesa pe care o găseam pe tarabele cu tot felul de produse foarte frumos așezate, dar unde din păcate nu am mâncat niciodată cu toate ca nu putini erau cei care isi luau masa la tarabele unde găseai pește și fructe de mare proaspete care miroseau așa de bine de-ți lăsau gura apă.

Povesteste-ne cateva cuvinte despre costul unui City Break in Barcelona

Barcelona este un oraș scump dar poate fi si ieftin dacă ești atent și-ți faci bine temele. In primul rând trebuie sa cauți sa obții un preț bun la biletele de avion în perioada în care ți-ai programat concediul, sau sa-ti programezi concediul pentru perioada in care ai găsit o super-oferta pe care mai mult ca sigur o vei obține doar dacă faci rezervările cu multe luni înainte. Vara evident ca costul unei vacante aici va fi mai mare, așadar primăvara si toamna rămân perioadele cele mai bune pentru a-ti petrece un concediu aici.

Transportul dus-întors cu avionul pentru doua persoane si un bagaj de cala ne-a costat in total aproximativ 750 de lei, o suma foarte mica comparativ cu ofertele altor companii aeriene sau in alta perioada, iar asta datorita faptului ca am cautat din timp.

Un alt aspect de care sa țineți cont este acela ca Dacă mergeți când în Barcelona exista vreo sărbătoare, atunci automat costurile unei excursii aici vor creste. Noi am nimerit in timpul Paștelui Catolic și am resimțit asta, în special la costul cazării, care aproape s-a dublat pentru ultimele 3 nopți. Astfel primele patru nopți, apartamentul ne-a costat 45 de euro/noapte, iar pentru ultimile 3 nopți prețul acestuia a crescut la 85 de euro/noapte.
In Barcelona în afara mersului pe jos noi am optat pentru varianta de transport în comun și am ales biletele T10 cu zece călătorii care costau aproximativ 9,5 euro/bilet, iar doua bilete ne-au fost suficiente pentru o întreaga săptămâna petrecuta aici. Părerea mea e ca mergând pe jos am luat pulsul Barcelonei și am văzut mult mai multe decât toți cei care au optat pentru un barcelona card sau pentru bus-ul turistic, optiuni care ne-ar fi fi ridicat costul excursiei cu cel putin 100 de euro.

Principalele obiective din Barcelona: Gradina Zoologica, L’aquarium Barcelona, Camp Nou, Casa Batlo, Casa Mila, Sagrada Familia, au fiecare in medie o taxa de intrare de aproximativ 20 de euro, un preț putin piperat, dacă e sa-l calculam în lei, comparativ cu taxele de la câteva din obiectivele pe care le poți vizita in Romania.

Mesele în oraș erau pentru toate buzunarele, începând de la restaurantele “All You Can Eat” cu 10 euro, sau renumitele tapas-uri unde puteai sa-ti alegi câte un platou mic cu diverse mâncăruri, existând tot felul de oferte de genul 3 tapas+1 băutura =12 euro, culminând cu tot felul de delicatese ce puteau ajunge și la sute de euro.

Aveți mare grija dacă ajungeți pe Rambla si va hotărați sa va așezați la o terasa pt a lua masa. Va sfătuiesc sa consultați bine meniul de mâncare și deasemenea sa-l cereți si pe cel de băuturi, altfel riscați sa plătiți mult mai mult decât v-ați imaginat, sau sa plecați flamanzi lăsând o suma de bani considerabila cu care în alta parte ați fi mâncat regește.

Părerea mea e ca te poți bucura de acest oraș și cu bani putini. Nu trebuie sa intrii în toate muzeele, iar o parte din ele sunt si gratuite. Plimbându-te pe marile sale bulevarde, pe plaja, in port, sau rătăcindu-te pe străduțele din cartierul gotic vei vedea destul încât sa spui cât de minunata este Barcelona.

Pe colina Montjuic poți admira o panorama a celei mai frumoase parți din oraș și te poți plimba prin parcul olimpic. Oricând poți lua o pauza în frumoasele sale parcuri sau sa admiri piețele sale grandioase. Chiar și genialitatea operelor lui Gaudi o poti vedea din strada. Fără să intri neapărat poți admira casa Batlo sau casa Mila. O plimbare prin Parc Guel iți va aduce aminte de copilărie, si nu in ultimul rând, doar dând o tura în jurul Sagradei Familia iți va fi suficient sa spui ca ești deja impresionat.

Ce nu ţi-a plăcut in Barcelona?

Dacă e ceva ce nu mi-a plăcut la Barcelona atunci va fi greu sa-l descopăr, am auzit tot felul de povești înfiorătoare cu hoți, cerșetori, tălhari, însa personal eu nu am văzut nimic din toate astea. Orașul este curat, aerisit, oamenii sunt zâmbitori si amabili, tipic unui oraș turistic de un asemenea calibru. Mijloacele de transport în comun sunt ok, iar frecventa cu care acestea circula nu poate atrage nici o critica. Preturile chiar dacă sunt un pic piperate fata de cele din Romania, sunt direct proporționale cu nivelul lor de trai, plus de asta sa nu uitam ca Barcelona este unul dintre cele atractive orașe din lume, ceea ce automat face ca turiștii sa scoată mai multi bani din buzunar pentru a-l vizita. Per total Barcelona este un oraș căruia eu nu i-am găsit hibe, sau nu atât de mari încât sa-l urăsc sau măcar sa-l iubesc mai puțin.

Dacă ar trebui să asociezi Barcelona cu un oraş din România, care ar fi acesta şi de ce?

Greu de zis ce oraș din Romania s-ar putea asemăna cu Barcelona, chiar imposibil de făcut o astfel de comparație, iar dacă ar fi câte unul care seamăna la vreun aspect, nicidecum nu se poate compara cu frumosul oraș catalan. Cu toate astea, Bucureștiul cu centrul vechi si zona Lipscani imi aduce aminte un pic de zona Rambla, însa în rest nu găsesc vreo alta asemănare. Constanta se aseamănă doar prin faptul ca ea ca și Barcelona are ieșire la mare, si ar mai fi câteva din orașele din ardeal precum Brasov, Sibiu, Cluj datorita arhitecturii din zonele lor centrale vechi.

Ce alte oraşe iţi doreşti să vizitezi şi de ce?

Toată viața mi-am dorit sa călătoresc și o fac de oricâte ori am puterea sa o fac. Sunt mereu dornic sa le vad eleganta si cultura, frumusețea peisajelor, dar si amabilitatea localnicilor. Dintre orașele pe care încă nu le-am văzut si pe care îmi doresc neapărat sa le vizitez datorita publicității si istoriei acestor orașe as enumera mai întâi câteva din Europa: Paris, Londra, Praga, Moscova, Budapesta, Amsterdam, Istanbul după care as vrea sa enumăr si câteva de pe alte continente: Mumbai, New York, Tokyo, Hong-Kong, Dubai... si multe altele pe care sper sa le adaug în acesta lista după ce apuc sa le vad mai întâi pe acestea și nu neapărat în ordinea de mai sus.

Numele meu este Enascut Marius si aceasta este povestea mea pe care va recomand sa o votati..."lumea este o carte, iar fiecare călătorie reprezintă încă o pagină citită!"

                                                                                                              

Acesta este un articol din cadrul concursului "Povesteşti şi călătoreşti!", organizat împreună cu agenţia de turism Turist Center.

Poze din Barcelona

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers