Barcelona – 5 parcuri pe care nu trebuie să le ratezi

Barcelona – 5 parcuri pe care nu trebuie să le ratezi
 
 

Dacă iubești natura la fel ca mine, plimbările lungi și relaxante prin orice colțișor verde atunci nu trebuie să ratezi cele mai frumoase parcuri pe care le găsești în Barcelona.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella - cel mai mare parc din Barcelona este locul ideal pentru a scăpa de agitația orașului. Cândva locația unei cetăți militare din secolul XVIII, acest minunat parc ce datează din secolul XIX adăpostește în prezent o grădină zoologică, Parlamentul catalan, două muzee și un lac unde se poate naviga. Cea mai mare intrare în parc este Arcul de Triumf proiectat de Josep Vilaseca i Casanoves pentru expoziția din 1888.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella

Parc Güel

Parc Güel – inițial conceput ca proprietate suburbană în nordul orașului, Parc Güel seamănă cu o fermă asiatică terasată. Cărările întortocheate și aleile străjuite de coloane arcuite, în armonie cu forma colinelor, constituie un amestec interesant între natură și fantezie. Esplanada cu splendidele sale bănci din mozic curbate, reprezintă piesa de rezistență a parcului.De aici, se văd peisajele spectaculoase ale întregului oraș.

Parc Güel

Parc Güel

Parc Güel

Jardins del Laberint d'Horta

Jardins del Laberint d'Horta – aceste încântătoare grădini neoclasice datează din 1791, motiv pentru care elegantul parc este considerat unul dintre cele mai vechi din oraș. Situat la înălțime, unde aerul este mai curat, parcul are grădini, cascade și un mic canal.

Parc de Cervantes

Parc de Cervantes – construit în anul 1964 pentru a sărbători împlinirea a 25 de ani de regim franchist, acestui frumos parc situat la oeriferia orașului i s-ar fi potrivit mai mult denumirea de Parcul Trandafirilor, deoarece aici cresc peste 11 000 de tufe de trandafiri, din 245 de soiuri; când înfloresc, parfumul lor este de-a dreptul îmbătător.

Jardins de Pedralbes

Jardins de Pedralbes – aceste grădini pitorești se află chiar în fața fostlui Palat Regal al lui Pedralbes – în prezent casa Muzeului de Ceramică și a Muzeului de Arte Decorative. La umbra unui eucalipt enorm  și pe lângă o mică pădure de bambus se află o fântână proiectată de Gaudi, descoperită abia în 1983.

Harta Barcelona

Sper că am reusit să vă stârnesc curiozitatea despre aceste locuri iar dacă v-a plăcut vă invit pe blogul meu personal escapadeinlume.blogspot.ro pentru a descoperi împreună și alte destinații.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers