Bansko: paradisul schiorilor aproape de România

Bansko: paradisul schiorilor aproape de România
 
 

O destinaţie din ce în ce mai apreciată de români, Bulgaria este o ţară ce oferă vacanţe perfecte pe tot parcursul anului. Iarna, pasionaţii de sporturi de sezon se pot bucura de un strat generos de zăpadă, condiţii excelente şi activităţi apres ski în staţiunea Bansko. Dacă te pregăteşti şi tu pentru vacanţa de iarnă, iată câteva motive să alegi Bansko, Bulgaria ca destinaţie aproape de România.

Pârtii de schi în Bansko

18 pârtii de schi cu diferite grade de dificultate îi întâmpină pe iubitorii sporturilor de iarnă în partea nordică a Munţilor Pirin, în două regiuni: Chalin Valog (1100-1600 m) şi Shiligarnika (1700-2500 m). Acestea sunt accesibile cu ajutorul a 13 instalaţii de telescaun şi teleschi, 1 teleschi pentru copii şi o telegondolă pe pârtia Bansko. Sezonul de schi începe din luna decembrie şi durează până în luna martie, stratul de zăpadă fiind suplimentat la nevoie de 44 tunuri de zăpadă. Cea mai lungă şi mai dificilă pârtie, pentru cei experţi în schi, este Tomba, lungă de 2567 m cu o înclinare de 925 m.

Bansko

Snowboarderi au acum acces la primul Fun Park din Balcani, un loc special pentru cei cu adevărat talentaţi şi dornici de distracţie în zăpadă. Aici există obstacole şi rampe speciale, dar şi instrumente pentru ca snowboarderii să-şi poată crea singuri aceste accesorii, în funcţie de gradul de dificultate dorit.

În ceea ce priveşte skipass-ul în Bansko, poţi opta pentru pachete All-In cu lift pass, 4 ore de curs pe zi şi echipament complet pentru schi de la 129 euro / 3 zile sau pentru snowboard de la 177 euro / 3 zile. Dacă doreşti doar lift pass şi echipament, atunci preţurile pornesc de la 108 euro / 3 zile pentru schi şi 125 euro / 3 zile pentru snowboard.

Bansko

Atracţii turistice în Bansko

Dacă vrei să iei o pauză de la mişcare şi să te relaxezi puţin, ai câteva motive să nu stai în camera de hotel, ci să descoperi obiectivele turistice din Bansko. Staţiunea montană include muzee şi expoziţii perfecte pentru o incursiune culturală în trecutul local şi nu numai.

Casa Velianova este prima atracţie spre care să te îndrepţi. Aceasta a fost deschisă în anul 1977 şi este decorată cu picturi şi fresce deosebite cu imagini din marile oraşe ale Europei… un loc ce cu siguranţă îţi va face şi mai mult chef de călătorit Laughing Rămâi totuşi în Bansko şi descoperă un simbol local important: Biserica Sfânta Treime. Una dintre cele mai mari biserici din ţară, a fost construită în anul 1835 şi a fost decorată cu picturile artistului Velian Ognev, cel care a decorat şi Casa Velianova.

Casele muzeu completează lista de atracţii turistice din Bansko. Aici poţi admira casa lui Neofit Rilski, primul enciclopedist al ţării şi fondatorul educaţiei seculare moderne din Bulgaria. Casa se află lângă Biserica Sfânta Treime, mai este cunoscută şi sub numele de Casa Benina, şi include o carte de gramatică din 1835 şi alte cărţi de valoare. Casa lui Nikola Vaptsarov este una dintre primele expoziţii muzeale deschise în Munţii Pirin şi reprezintă o incursiune în viaţa poetului renumit al Bulgariei.

Bansko

Activităţi apres ski

Ai obosit pe pârtie şi ai nevoie de o pauză? Atunci ia un loc la unul dintre barurile sau restaurantele din apropiere, trage-ţi sufletul şi apoi fugi înapoi pe pârtie. Lângă pârtie vei găsi localuri dintre cele mai diverse, de la cele elegante sau de lux, până la cele tradiţionale sau cele de tip fast food. Cele mai cunoscute localuri sunt: VIP Room Restaurant, 180 degrees Ristorante, Bla-Bla Restaurant, Restaurant Bachvite, Umbrella bars, Cafe Chajnika, Fast Food Kozela şi Fast Food Shtekite.

În serile în care mai ai energie, te vei putea bucura de viaţa de noapte din Bansko. Cel mai mare bar apres ski din staţiune este barul Happy End, aflat în apropierea staţiei de telegondolă. În timpul zilei, aici sunt servite preparate de toate felurile realizate din ingrediente locale ecologice. Pentru muzică live şi petreceri de neuitat, poţi alege şi Sing Sing, un alt club renumit printre turiştii care ajung în Bansko.

Bansko

Unde să stai în Bansko

După o zi întreagă petrecută pe pârtie şi o seară plină de distracţie, ai nevoie de odihnă... pentru a o lua de la început a doua zi. Ne gândim la tine de fiecare dată şi vrem să te bucuri de o vacanţă perfectă la cele mai bune preţuri, aşa că îţi recomandăm să alegi cazarea prin book-cheap.com.

Pentru o vacanţă de vis şi de bis (adică de repetat), mai ales că Bulgaria este atât de aproape, te poţi caza într-o diversitate de hoteluri şi pensiuni, în funcţie de necesităţile tale, dar şi conform bugetului de vacanţă stabilit. Hotelurile şi pensiunile îţi pun la dispoziţie pachete de servicii pentru sărbători, dar şi pentru începutul noului an, aşa că e momentul să te grăbeşti să prinzi cele mai bune oferte de cazare în Bansko.

Nu uita să iei cu tine echipamentul preferat pentru sporturi de iarnă... dacă uiţi, nu-i nicio problemă, ai de unde închiria tot ce-ţi trebuie. Noi te aşteptăm cu impresii de vacanţă, fotografii şi recomandări când te întorci din vacanţa în Bansko, Bulgaria. Laughing

book-cheap.com

Realizat in colaborare cu: book-cheap.com

Book-cheap este o agenţie de turism online, care pune la dispoziţia turiştilor o selecţie bogată de hoteluri şi staţiuni din întreaga lume, pentru vacanţe la cele mai bune preţuri. 

Află mai multe despre book-cheap.com >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers