Banatul Montan: Prima staţiune lacustră din România

Banatul Montan: Prima staţiune lacustră din România
 
 

Banatul Montan abundă de locuri frumoase, fie construite de mâna omului, fie de puterea incredibilă a naturii. Să explorăm împreună Banatul Montan!

Pe Clisura Dunării, de la satul tradiţional bănăţean din Sicheviţa, după numai 12 km, se poate ajunge la viitorul sat bănăţean din Berzasca. Ceea ce la un moment dat este lăsat în urmă poate deveni o oportunitate unică de relansare a turismului în zonă.

Proiectul european Dreptul la Dunăre

Satul Lacustru Berzasca

Prin proiectul european "Dreptul la Dunăre", Berzasca va deveni una dintre cele mai atractive localităţi turistice din Banatul Montan. Este locul unde turiştii vor putea trăi într-un "Sat lacustru" din Golful Berzasca. Dacă în Dubai există o insulă artificială în formă de palmier, la Berzasca veţi vedea un sat lacustru în formă de iaht. Totul este doar pentru relaxare şi odihnă pe frumoasa Dunăre Galbenă, aşa cum sunt apele fluviului pe Clisura Dunării.

Vor fi două insule de vis, Egreta şi Pelicanul, cu 30 de căsuţe rustice de vacanţă suspendate pe piloni deasupra apei. Fiecare căsuţă-bungalou va avea un living cu terasă de unde se poate privi Dunărea, un loc de servit masa, cu "fructe clisurene" şi băutură la gheaţă, şi un dormitor cu cristale şi flori de mină pentru cristaloterapie.

Căsuţe lacustre pe Dunăre

Satul Lacustru Berzasca

Căsuţele lacustre vor fi legate prin faleze suspendate şi vor avea acces la Dunăre prin aşa-zisele pontoane pentru pescari şi pentru cei care vor să se plimbe cu ambarcaţiunile de agrement: bărci cu motor sau iahturi. Clubul de iaht va oferi şansa unică a jocurilor extreme pe Dunăre, fără a atinge mediul din jur. Suntem doar în Parcul Natural Porţile de Fier. Satul lacustru va fi legat printr-o faleză la Dunăre, cu alee pietonală şi pistă pentru biciclişti până la noul port turistic ce va fi deschis la Drencova.

Prima staţiune lacustră din România va atrage atenţia turiştilor români şi străini prin modul aparte în care va fi pus în valoare potenţialul natural şi multicultural al zonei. Plimbarea pe malul Dunării va atrage odată cu intrarea în satul lacustru. Din punctul de belvedere situat pe luciul apei, defileul se vede în toată splendoarea lui. Este loc ideal pentru pescuit, lectură, odihnă, fotografii sau pur şi simplu de contemplare a frumuseţii peisajului.

De pe faleza noului sat lacustru, Festivalul de Muzică Uşoară "Ritmuri pentru Mileniul III", organizat la Berzasca din anul 1998, va prinde faima unui festival internaţional, iar trenuleţul îi va duce pe turişti pe valea râului Berzasca, să cunoască frumuseţea Munţilor Almăjului. Cei pasionaţi de istorie vor continua plimbarea pe faleză spre Drencova, pentru a medita  în faţa vestigiilor cetăţii medievale "Drencova", construită ca fortificaţie pe uscat şi, prin creşterea apelor, ajunsă în mijlocul Dunării.

Cristaloterapia

Satul Lacustru Berzasca

În căsuţele lacustre de pe Dunăre este locul cel mai potrivit pentru o terapie cu cristale de cuarţ. Aceste pietre tămăduitoare ne înnobilează sufletul şi ne luminează mintea. Se recomandă două  şedinţe pe zi, una de dimineaţa şi una seara, fiecare cu o durată de 15 minute.

Terapia de dimineaţă va alimenta corpul cu energie benefică pentru toată ziua, iar cea de seară va  reface  aurora energetică a corpului ceea ce va duce la o odihnă reconfortantă, la aşa-numitul "somn fără vise". Stând pe scaun cu picioarele deschise la distanţă egală cu lăţimea umerilor, pentru a forma "secţiunea de aur" se ţine mâna stângă (pentru dreptaci) şi mâna dreaptă (pentru stângaci) cât mai aproape de cristal fără a-l atinge. La început se va simţi o răcoare, semn de eliberare a energiei negative, apoi nişte înţepături în palmă prin energia pozitivă pe care o emană.

Articol scris pe baza cărţii Banatul Montan - ghid turistic, autor Gheorghe Popovici.

      

Poţi avea GHIDUL TĂU PRIN BANAT! Explorează Banatul Montan şi frumuseţile sale cu varianta tipărită a Ghidului tău prin Banat şi descoperă cele mai frumoase locuri din Banatul Montan împreună cu pagina de Facebook Banatul Montan - ghidul tău turistic!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers