Bamberg, orășelul care ascunde Veneția cu aer bavarez

Bamberg, orășelul care ascunde Veneția cu aer bavarez
 
 

Să zicem că beneficiezi de un weekend prelungit și vrei să ieși din rutină, să pleci în afara țării și să-ți organizezi un city break memorabil. Te uiți pe globul pământesc care stă așezat pe noptiera ta și te gândești ce țară să alegi. De data asta, degetul a căzut pe Germania deci Germania să fie.

Oare ce oraș din Germania merită să fie ales ca destinație pentru un city break pe sufletul tău? Deschizi laptopul și-l întrebi pe domnul Google unde ai putea pleca. Acesta îți răspunde Munchen, Frankfurt, Hamburg, Koln, Berlin și... "Nu Domnule Google, nu asta caut! Caut ceva altfel, un loc diferit și atrăgător, un loc liniștit și fascinant în aceeași măsură."

Bamberg - Veneţia cu aer bavarez

Bamberg

Un astfel de loc este Bamberg, orășelul care de cum faci primii pași în el, te duce cu gândul la Veneția, o Veneție cu aer bavarez. Vei găsi și aici canale și case construite direct pe apă, poduri arcuite din piatră și lemn, dar spre deosebire de orașul italian, aici ai ocazia să bei cea mai bună bere neagră afumată din lume. Ca să nu mai zic că Bambergul este așezat pe șapte coline, o minunăție.

Frumusețea și unicitatea Bambergului, au fost recunoscute și de UNESCO, așa se face că în anul 1993 l-au inclus în patrimoniul lor. Străduțele înguste și casele construite în stil baroc, peisajul pitoresc și berea locală, fac din acest orășel locul ideal pentru un altfel de city break. Unul dintre simbolurile Bambergului este Domul unde a fost înmormântat Papa Clemens al II-lea. De asemenea nu trebuie să ratați nici orașul vechi, amplasat pe o insulă între apele râului, locul este unul magic și este supranumit de localnici "Mica Veneție a Bambergului".

Bamberg

Drumul Castelelor

După ce vă desfătați simțurile în Veneția Bavareză, vă sugerez să vă trageți sufletul într-unul dintre barurile amenajate în cel mai tradițional mod cu putință, să savurați o bere neagră afumată pentru a stinge gustul picant lăsat de wurstii suculenți iar mai apoi să porniți la drum pentru a descoperi Drumul Castelelor. Primul pe listă este Neue Residenz, impresionant datorită aspectului său exterior dar și istoriei care ne relatează modul în care a reușit să scape neatins de cel de-al Doilea Război Mondial. În interiorul său și în cele peste 40 de camere pe care le adăpostește, și-au dus traiul episcopi, prinți și oameni de rang înalt, astfel că puteți admira aici piese luxoase de mobilier, piese ce datează din secolul XVII. Știu, impresionant!

Un alt castel la fel de impunător ca aspect, este Castelul Altenburg de pe colina înaltă a Bambergului. Are un aer romantic tocmai pentru faptul că oferă o panoramă impresionantă asupra orașului. Istoria acestuia a început în anul 1100 și de-a lungul timpului a oferit adăpost și refugiu pentru episcopii din Bamberg. Iar pentru a încheia vizita la palate, trebuie să treceți și pe la Palatul Seehof, reședința de vară a prințului-episcop de Bamberg.

Poate cuvintele mele nu au fost suficient de explicite pentru a vă face să înțelegeți cât de special este Bambergul, dar sunt sigură că pozele o vor face mai bine. Vă recomand și en.bamberg.infoLaughing

Poze deosebite din Bamberg

P.S. Dacă v-am trezit interesul și vreți numaidecât să vizitați Bambergul, vă spun că acest lucru este realizabil pentru fiecare buzunar. Pândiți ofertele de la Wizz Air pe ruta Cluj-Napoca – Nuremberg, veți găsi bilete chiar și la 120 ron dus-intors (ca în cazul meu). Dacă tot ajungi în Nuremberg, nu ai voie să-l părăsești fără să-l vizitezi. După ce ai bătut Sighișoara Germaniei în lung și în lat, ia un autocar spre Bamberg, nu vei face mai mult de o oră pe drum iar după ce ajungi și te cazezi, te poți relaxa cu o bere și un wurst.  Traseul pe care vi-l recomand nu este pentru adepții comodității, dar se merită să-l parcurgeți.     


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers