Balta Suhaia, acasă pentru mai multe specii de păsări migratoare și de pasaj

Balta Suhaia, acasă pentru mai multe specii de păsări migratoare și de pasaj
 
 
 

Balta Suhaia este o arie naturală de protecție specială avifaunistică ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip avifaunistic), situată în județul Teleorman, pe teritoriul administrativ al comunei Suhaia.
Rezervația naturală aflată în partea nordică a Câmpiei Burnazului, în vestul satului Suhaia, a fost declarată arie protejată prin Hotărârea de Guvern Nr.2151 din 30 noiembrie 2004[3] și se întinde pe o suprafață de 1.455 ha.

Aria protejată reprezintă o zonă din Lunca Dunării, cu luciu de apă (alimentat prin canalul Gârla Iancului cu apă din Dunăre), pajiști, turbării, mlaștini; cu floră și faună specifică zonelor umede, ce găzduiește și asigură condiții de hrană și cuibărit, pentru mai multe specii de păsări migratoare și de pasaj.

Am ales sa povestesc despre acest rai pamantesc pentru ca ms trag din acele locuri,si este unul din locuriile mele preferate din natura unde am si copilarit.

Ce anume are deosebit Balta Suhaia?

Flora rezervației este alcătuită din specii de stuf (Phragmites australis), papură (Typha), iarba câmpului (Agrostis stolonifera), rogoz (din speciile Carex brevicollis, Carex stenophylla, Carex vulpina, Carex acutiformis), pipirig (Juncus compressus), spetează (Juncus effusus), cinci-degete (Potentilla reptans), coada-racului (Potentilla anserina), șuvară (Poa trivialis), pipiriguț (Eleocharis palustris), răchitan (Lythrum salicaria), lintiță (din speciile Lemna trisulca, Lemna minor), peștișoară (Salvinia natans), nufăr alb (Nymphaea alba), nufăr galben (Nuphar lutea), plutică (Nymphoides peltata), săgeata apei (Sagittaria safittifolia), specia de garoafă Dianthus capitatus, țâța-vacii (Primula elatior), otrățel (Utricularia vulgaris)

Cui ai recomanda sa viziteze Balta Suhaia?

As recomanda acest rai natural tuturor celor care doresc s se relaxeze in natura sa surprinda diferite specii de pasarii din Delta Dunarii, fauna superba care o face unica in Romania dupa Delta Dunarii. Atat cititorilor dumneavoastra din Romania cat si din straintate. Este un loc superb, Vil recomand tuturor

Ce te-a impresionat cel mai mult la Balta Suhaia?

Fauna este reprezentată de specii de:

mamifere: mistreț (Sus scrofa), vulpe (Vulpes vulpes crucigera), pisică sălbatică (Felis silvestris silvestris); Chiră de baltă (Sterna hirundo)

păsări: pescăruș cu cioc subțire (Larus genei), rață cu cap alb (Oxyura leucocephala), egretă mică (Egretta garzetta), egretă albă (Egretta alba), stârc de noapte (Nycticorax nycticorax), chiră mică (Sterna albifrons), chiră neagră (Chlidonias niger), chiră de baltă (Sterna hirundo), lopătar (Platalea leucorodia), cormoran mare (Phalacrocorax carbo), buhai de baltă (Botaurus stellaris), erete de stuf (Circus aeruginosus);[7]
pești: plătică, babușcă, roșioară, lin, biban, crap, șalău, știucă;
reptile și broaște: specii de șerpi, salamandre, broaște

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Da cateva ponturi celor care doresc sa viziteze Balta Suhaia

Drumul național (DN51A) - Turnu Măgurele - Ciuperceni - Traian - Seaca - Lisa - Suhaia (dinspre Turnu Măgurele). Drumul național (DN51A) - Zimnicea - Fântânele - Suhaia (dinspre Zimnicea).

Balta se afla in apropierea localitatii Suhaia. Drumul este destul de bun dar atentie pe timp de ploaie. Specii existente de pesti : caras, crap, fitofag, novac, oblete, biban, babusca, stiuca, salau.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »

Numele meu este Burcin Florin Lucian si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Balta Suhaia

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 
Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.