Bali: destinaţia de vis pentru următoarea ta vacanţă

Bali: destinaţia de vis pentru următoarea ta vacanţă
 
 
 

Bali este una dintre destinaţiile cele mai cunoscute din Indonezia. Insulă şi provincie, aceasta include mai multe insule de mici dimensiuni, printre care şi Nusa Penida şi Nusa Ceningan. Ca destinaţie de vacanţă, a căpătat un renume important deoarece este un amestec perfect între exotic şi tradiţional, între plaje întinse sau golfuri ascunse şi dansuri tradiţionale, gastronomie şi religie.

Insula Zeilor, aşa cum a mai fost numită, este un paradis exotic cu numeroase atracţii turistice, nu numai cu plaje şi valuri perfecte pentru sporturi de sezon, este locul unde vei găsi o mare diversitate de tipuri de cazare, de la vile private, la case tradiţionale şi nu numai. Dacă ai nevoie de cazare pentru vacanţa ta în Bali, cele mai avantajoase oferte din online le găseşti pe book-cheap.com.

Bali

Când să vizitezi Bali

Datorită amplasării la sud de Ecuator, clima în Bali include două sezoane: un sezon uscat (aprilie-septembrie) şi unul ploios (octombrie-martie). Aşadar, primul criteriu pentru vizitarea insulei este sezonul, pentru că vei dori să ai parte de vreme bună, nu-i aşa? La acest aspect mai poţi adăuga şi perioadele mai aglomerate, cum ar fi lunile iulie şi august sau sărbătorile de Paşte, Crăciun şi Anul Nou, vârfuri ale sezonului turistic, când şi preţurile sunt ceva mai piperate.

Aşadar, când să vizitezi Bali? Cele mai bune perioade sunt în afara sezoanelor de vârf, dar în timpul sezonului uscat, adică lunile aprilie, mai, iunie şi septembrie. Este destul de cald şi în aceste luni pentru zile întregi de stat la soare, iar diferenţa de preţ faţă de vârful de sezon poate fi şi de 30-50%. În plus, te bucuri de mai multă linişte, mai puţini turişti, condiţii excelente pe apă şi chiar perioade de reduceri în magazine. Cool

Visa on Arrival pentru Bali

Cetăţenii români pot intra în Bali cu paşaportul şi pot achiziţiona Visa on Arrival pentru 35 dolari. Atenţie, însă, viza este valabilă pentru fix 30 zile, prima zi fiind cea în care ai intrat în Bali, iar pentru depăşirea termenului se aplică amenzi.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Dacă doreşti să rămâi în Bali pe o perioadă mai îndelungată, poţi aplica pentru o prelungire a vizei o singură dată, pentru aprox. 80 dolari, sau poţi achiziţiona, înainte de ajunge în Bali, o viză de 60 zile.

Bali

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Bali pentru pasionaţii de sport

Dacă îţi plac vacanţele active, atunci Bali este destinaţia pentru tine. Ai o mulţime de posibilităţi, de la sporturi pe uscat, la activităţi pe şi sub apă şi chiar drumeţii. Pentru a descoperi insula într-un mod activ, poţi alege un tur cu bicicleta sau cu diverse mijloace de transport, care îţi vor dezvălui cele mai frumoase plaje, dar şi terasele de orez şi multe alte locuri minunate din Bali.

Pe apă sau sub apă, poţi încerca o foarte mare diversitate de sporturi. De la rafting pe râu, surfing, kayaking, windsurfing, la scuba diving, snorkeling sau chiar plimbări cu submarinul şi cu bărci cu podea din sticlă.

Bali pentru iubitorii de artă

Atât arta în formele tradiţiilor din Bali, cât şi cea prezentă în muzeele locale, reprezintă motive suficiente pentru câteva zile de vacanţă pe insulă. O cultură aparte, gastronomia desăvârşită, dansurile populare pline de culoare şi câte şi mai câte întâmpină turiştii curioşi. Cei care doresc să descopere mai multe despre Insula Bali o pot face în muzee precum Don Antonio Blanco, 3D Dream Museum Zone, Rudana, Puri Lukisan, Neka Art, Agung Rai sau PASIFIKA, majoritatea fiind amplasate în Ubud.

Templele din Bali sunt de asemenea obiective turistice de bifat pentru turiştii pasionaţi de cultura locală. De neratat sunt temple precum: Goa Lawah sau Peştera Liliecilor, Gunung Kawi din secolul 11, Pura Besakih sau Templul Mamă din Bali, Pura Luhur Lempuyang, cel mai greu accesibil templu, şi aşa mai departe.

Bali

Bali pentru toată familia

Cei mici şi cei mari se vor bucura deopotrivă de atracţiile turistice pe care le are Bali de oferit. Splash Water Park este un loc de distracţie pentru toate vârstele. Intrarea costă 21 dolari pentru adulţi şi 10,50 dolari pentru copii şi oferă acces la numeroase tobogane şi piscine, într-un veritabil parc de distracţii acvatic.

Iubitorii de animale pot cunoaşte mai bine fauna locală în Bali Zoo (intrarea costă 22 dolari pentru adulţi şi 11 dolari pentru copii), Bali Adventure Tours (tururi de tip safari prin diverse regiuni ale insulei) sau în Bali Bird Park (31 dolari pentru adulţi, 15 dolari pentru copii).

Bali

Unde să stai în Bali

Cazarea în Bali este o alegere deosebit de importantă, deoarece insula are o diversitate de unităţi de cazare disponibile. În funcţie de bugetul tău de vacanţă, dar şi de necesităţi, de experienţele pe care doreşti să le încerci, de atracţiile pe care doreşti să le vizitezi, poţi alege atât un hotel sau o vilă sau chiar un complex turistic de lux pentru cazarea în Bali.

Indiferent ce alegi, te aşteptăm cu impresii de vacanţă, fotografii şi recomandări când te întorci din vacanţa în Bali. Şi nu uita să te relaxezi pe plajă, să guşti delicatesele locale, să încerci spoturi pe şi sub apă. Wink

book-cheap.com

Realizat in colaborare cu: book-cheap.com

Book-cheap este o agenţie de turism online, care pune la dispoziţia turiştilor o selecţie bogată de hoteluri şi staţiuni din întreaga lume, pentru vacanţe la cele mai bune preţuri. 

Află mai multe despre book-cheap.com >

 
4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.