Baile Herculane, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala

Baile Herculane, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala
 
 

Originea Băilor Herculane se întinde pe o durată de aproape două milenii. Bazele stațiunii au fost puse în anul 102 d.Ch. de Împaratul Traian, romanii introducând cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat. Numele stațiunii de care este legat si numele societății noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus și al frumoasei Elena, consemnat în mitologia romană ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii și al echilibrului între forța fizică și cea spirituală.

Ce anume te-a determinat sa-ti faci concediul in Baile Herculane?

Este un amestec de frumusete a muntelui salbatic, combinat cu bai calde, bai de soare, accesibilitatea foarte facila fiind aproape de un drum european.... usor de gasit. 

Este interesant de vazut pentru orice varsta, cei de varsta a III-a vor apela mai mult la tratamentele (unice in Europa), tinerii vor fi incantati de salbaticia zonei, de traseele turistice, de multiplele posibilitati de distractie oferite de statiune: stranduri, terase, cafenele, parcuri pentru copii, baloane pe apa, etc. Pentru cei interesati se organizeaza excursii de o zi sau doua, pe Dunare, cu acces spre Zona Cazanelor.

Care sunt activităţile şi cele mai importante obiective turistice din Baile Herculane?

Termele romane, vechi de 2 milenii
Foișorul Roșu (Elisabeta)
Grota cu aburi
Grota haiducilor (grota hoților)
Izvorul lui Munk
Sauna naturală din adâncul muntelui
Bazinele publice cu apă termală (7 izvoare)
Manastirea Piatra Scrisa
parcul National Valea Cernei
Cheile Corcoaia
Pestera lui Ion Barzoni
Pestera Gaura Ungurului
Pestera Mare de la Soroniste
Cheile Tasnei
Cascada Vanturatoarea
Gara Baile Herculane
Muzeul Nicolae Cena
Manastirea Baile Herculane
Cazanele Dunarii
Muzeul Satesc Mehadica

Cateva cuvinte despre cazarea din Baile Herculane

Hotel Ferdinand
Pensiunea Select
Pensiunea Jojo
Pensiunea Casa Ecologica
Pensiunea Plopii Fara Sot
Pensiunea Sandra
Vila Casa Vivian
Pensiunea Casa Lorabella
Hotel Afrodita
Pensiunea Casa Natura
Hostel Sara`S Sons
Pensiunea Paradis
Pensiunea Safrane
Pensiunea RouaDeMunte
Pensiunea Ambasador
Pensiunea Noblesse
Pensiunea Casa Crina
Pensiunea Cardinal
Pensiunea Casa Anadam
Pensiunea El Plazza
Pensiunea Platinum
Pensiunea Charisma

Da cateva ponturi celor care doresc sa mearga in Baile Herculane

Cazari gasesti la tot pasul, incepand de la hoteluri noi, cu sau fara piscine proprii, pensiuni elegante sau cazare la particulari. Poti alege mancare romaneasca dar gasesti si specialitati italienesti sau arabesti, satisfacand de fapt orice gusturi culinare. 

Majoritatea pensiunilor au parcare proprie (lucru important cand vii cu masina) de la gara gasesti mai multe posibilitati de acces spre statiune iar pentru a urca la Strandul 7 Izvoare exista microbuze care circula regula (si chiar circula). De-a lungul traseului, care este suficient de lung, ti se explica ce vezi alaturi de drum si esti delectat cu muzica specifica locului

Recomanda alte obiective turistice interesante de langa Baile Herculane

In cei 2000 de ani ai existentei sale, statiunea Herculane a cunoscut de mai multe ori gloria si decaderea, cladirile s-au construit sau au ajuns in ruina, insa ceea ce nu s-a schimbat niciodata a fost peisajul de vis care-o inconjoara, caci pitoreasca asezare din Valea Cernei, aflata la adapostul muntilor, are o frumusete aparte.

Romanii, care cunosteau puterea tamaduitoare a izvoarelor termale de aici, au botezat-o Aqua Herculis. Statiunea de pe malul raului Cerna, integrata în Parcul National Valea Cernei-Domogled, are o pozitie privilegiata si beneficiaza de un climat mediteraneean, fiind situata, se pare, pe aceeasi paralela cu Nisa si Venetia. În ciuda faptului că staţiunea se află la o altitudine de 168 de metri, aici se respiră un aer puternic ionizat, ca la 1500-2000 metri, acest lucru datorându-se şi numeroaselor izvoare termale şi a pădurilor ce înconjoară staţiunea.

Practic, oraşul Băile Herculane este format din 3 zone: oraşul vechi, unde se află faimoasa statuie a lui Hercules (simbolul oraşului), hotelurile vechi (Ferdinand, Apollo, Roman şi Hercules), vechile Băi de Sulf, Poşta, Agenţia CFR şi Biserica Romano-Catolică; zona nouă, care cuprinde pensiunile, vilele si hotelurile construite recent, Ocolul Silvic, zona comercială şi ştrandurile termale; cartierul de blocuri, dezvoltat de-a lungul drumului principal.

Ce poţi face în Băile Herculane în afară de tratament balnear specific? Sunt incredibil de multe locuri, care mai de care mai frumoase de vizitat aici, caci pitoreasca asezare se afla într-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte. Am să enumăr doar câteva dintre atractiile statiunii, pentru a nu vă răpi plăcerea de a le descoperi singuri: 

Strandul termal „7 Izvoare” - loc aflat la aproximativ 6,5 km. de staţiune, unde izvorăsc din munte ape termale iar oamenii vin aici pentru băi termale binefăcătoare total gratuit, se recomandă însă precauţie şi sfatul medicului înainte de această acţiune deoarece multe persoane pot fi vulnerabile la astfel de „abuzuri” termale;

Strandurile termale in aer liber Hercules (capacitate de 1000 de locuri), Sara’s Sons (1000 locuri) si cel de la Hotel Cerna (500 de locuri) Crucea Albă - după o oră şi 15 minute de urcat pe munte, ajungeţi sus, la locul numit Crucea Albă, loc de unde aveţi cea mai frumoasă panoramă asupra întregului oraş Băile Herculane şi a întregii Vai a Cernei; 

Statuia lui Hercule cu pielea leului din Nemeea pe umeri, simbolul acestei staţiuni, a fost un cadou facut statiunii in 1871, de catre ducele Karls. Statuia este confectionata din fier de tun si a fost faurita de mesteri vienezi. 
Platoul Coronini, o superbă poiană unde anual se întâlnesc adepţii unei binecunoscute mişcări yoghine;
Grota Haiducilor, aflată la numai 10 minute în spatele hotelului Roman, este locul in care sapaturile arheologice au scos la iveala vestigii ale civilizatiilor primitive, intre care fragmente ceramice, unelte si arme din piatra; 

Grota cu aburi (cunoscuta si sub numele de „sauna naturala”) este o peşteră îngustă, cu pereţi negri-verzui, încărcată cu vaporii degajaţi de apa unui izvor termal care ţâşneşte prin crăpăturile peretelui de stanca.

Foisorul Rosu, un punct de observatie situat pe un pisc, de unde se poate admira o panorama superba asupra intregii zone.

Gara din Herculane, considerata de multi cea mai frumoasa gara din Romania, pare un decor de film de epoca.
Cluburile, barurile, restaurantele şi puburile sunt şi ele o alternativă de recreere şi petrecere a timpului liber aici în Herculane

Sauna naturală din adâncul muntelui
Bazinele publice cu apă termală (7 izvoare)
Manastirea Piatra Scrisa

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Aurelia Korber si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Baile Herculane

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers