Băile Felix, o staţiune care găzduieşte mai multe obiective turistice unice în Europa

Băile Felix, o staţiune care găzduieşte mai multe obiective turistice unice în Europa
 
 
 

Staţiunea Băile Felix, aflată în comuna Sânmartin din judeţul Bihor, este preferata celor care aleg o vacanţă relaxantă şi distractivă. Însă, acesta este şi locul în care se află o mulţime de obiective turistice unice în Europa, pe care trebuie să le vezi. Tratamentele naturale şi atracţiile turistice de la Băile Felix conturează aici peisajul unei vacanţe complete.

Lacul cu nuferi de la Băile Felix

Lacul cu nuferi de la Băile FelixSursa

Lacul cu nuferi este cea mai cunoscută atracţie turistică a staţiunii Băile Felix. Acesta este un obiectiv turistic unic în Europa, datorită faptului că dezvoltarea nuferilor (Nymphae Lotus Thermalis) aici este un total mister. Se presupune că seminţele acestor flori au fost aduse la Băile Felix de turci sau de păsările călătoare. În orice caz, lacul este un adevărat spectacol vizual în orice sezon. În plus, apa lacului, ce are o temperatură constantă de 30 grade Celsius, mai găzduieşte şi o specie de melci, care a supravieţuit erei glaciare, numită Melanopsis Parreyssi, peştele Roşioara lui Racoviţă şi alte specii rare pe glob, cum ar fi tritonul crestat şi broasca de lac sau broasca ţestoasă de Florida.

Nuferii Nymphae Lotus Thermalis sunt caracterizaţi printr-o culoare albă, având frunzele aşezate perfect pe suprafaţa apei. La aceştia se adaugă şi Lotuşii de India, Nelumbo Nucifera, cu flori mult mai mari şi roz, a căror frunze se ridică la peste 20 cm deasupra de pelicula de apă. Printre aceste flori colorate trăiesc o mulţime de specii de peşti şi broaşte exotice, prezenţe obişnuite numai în ţările cu climat mult mai cald, dar care au apărut datorită temperaturii mari a apei.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Alte obiective turistice din apropiere de Băile Felix

Strandul ApolloSursa

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Staţiunea Băile Felix este dominată de ştrandurile termale, în care este colectată apa şi folosită pentru proprietăţile sale curative excelente atât în tratarea diverselor afecţiuni, cât şi în recuperarea post-traumatică. Ştrandul cu apă termală Apollo este nu numai un loc pentru relaxare, tratament şi distracţie, ci şi un obiectiv turistic interesant, fiind construit în anul 1900.

La acesta se adaugă şi alte atracţii din apropierea staţiunii Băile Felix, cum ar fi Rezervaţia Naturală Pârâul Peţa, ale cărui ape calde ajung şi în Lacul cu nuferi, şi care numără la rândul său o mulţime de specii de plante, peşti şi broaşte exotice, Capela şi Biserica ortodoxă din Haieu, Biserica din lemn din Brusturi şi altele.

Pentru cei pasionaţi de drumeţii montane, Dealul Şomleu este o destinaţie ideală. Aici au avut loc fenomene carstice de amploare, care au lăsat în urmă adevărate monumente ale naturii. Unul dintre cele mai spectaculoase astfel de monumente este Avenul Betfia sau Hudra Bradii, care are o adâncime de 86 m şi un puţ cu o cădere verticală de 54 m. Aici au fost descoperite fosilele unor animale pleistocene, conservate în sedimente de argile roşii.

Staţiunea Băile Felix nu este numai un loc dedicat relaxării şi tratamentelor naturale, ci şi zona în care turiştii pot descoperi o selecţie de obiective turistice unice în Europa. De la minunile naturii, cum sunt Lacul cu nuferi şi speciile de plante şi animale care îl populează, şi până la Biserica cu Lună şi la celelalte obiective turistice din apropiere, Băile Felix se conturează ca staţiunea unei vacanţe complexe. 

Biserica cu Lună

Biserica cu Lună de la Băile FelixSursa

Biserica cu Lună sau Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Oradea este un alt obiectiv turistic interesant din apropiere. Aceasta a fost construită în perioada 1784-1790 şi este locul în care curioşii pot admira o sferă de 3 mm în diametru, în turla bisericii, care se deplasează după mişcarea Lunii în jurul Pământului. Ceasul astronomic indică perfect fazele lunii şi reprezintă un obiectiv deosebit, admirat de turişti români şi străini în fiecare an. Acesta a fost instalat în anul 1793 şi este alcătuit dintr-o jumătate aurie şi una neagră, cu ajutorul cărora sunt vizibile toate fazele Lunii.

Tu ai vizitat Băile Felix?

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.