Austria, patria peisajelor montane și a relaxării în decoruri de poveste

Austria, patria peisajelor montane și a relaxării în decoruri de poveste
 
 
 

În ciuda dimensiunilor sale reduse, Austria este de mult timp o destinație turistică îndrăgită de călătorii de pretutindeni, astfel că cei care ajung aici pentru prima dată au deja în minte imagini idilice cu Mozart, dinastia Habsburgică și panorame cu Alpii înzăpeziți.

Majoritatea acestor așteptări se îndeplinesc încă din prima clipă – peisajele montane îți taie respirația de fiecare dată când le vezi, amprentele vechiului imperiu austro-ungar se văd la fiecare colț de stradă din Viena, iar legendele muzicii clasice, precum Mozart, Strauss și Schubert, sunt celebrate peste tot. Totuși, Austria are și câteva surprize în mânecă pentru cei care o vizitează pentru prima dată, sub formă de artă contemporană, arhitectură modernă și o gastronomie spectaculoasă.

Austria

Austria este considerată deseori drept cea mai bună țară din Europa în care să locuiești și nu este greu să îți dai seama de ce. Cu o cultură accesibilă, monumente naturale de o frumusețe rară și o arhitectură elegantă barocă și neoclasică, Austria este considerată una dintre cele mai curate și sigure țări din lume.

Citește și: 7 lucruri pe care trebuie să le faci în Viena

Austria, sufletul culturii Mitteleuropa

Austria

În același timp, Austria este surprinzător de variată. O vacanță în Austria poate însemna multă adrenalină în paradisul schiorilor din Kitzbühel sau St. Anton, câteva momente de răsfăț cu o băutură fierbinte într-una dintre faimoasele cafenele din Viena, iarna poți să etalezi talentele de patinor pe lacurile înghețate, iar vara poți aduna zeci de flori colorate de-a lungul traseelor pitorești prin munți.

Poți să te minunezi de interioarele incredibile ale vechilor biserici gotice sau de opulența palatelor habsburgice ori poți să te bucuri de cultura "Mitteleuropa" într-un han rustic ascuns în zonele rurale austriece. Poți să te plimbi călare pe cal pe traseele ce traversează pădurile dese sau poți să descoperi geniul lui Rembrandt, Raphael și Rubens ori să admiri colorata Hundertwasserhaus în Viena.

Citește și: Viena într-un vis de iarnă

Austria

Graz și Linz te vor surprinde și ele cu cultura lor unică foarte bine pusă în valoare. Salzburg reprezintă Austria urbană în cel mai pitoresc mod posibil, un oraș baroc amețitor, nu departe de munții uriași și lacurile sclipitoare din Salzkammergut. Ceva mai la vest vei găsi peisajele alpine dramatice, în regiunea Tirol, a cărei capitală Innsbruck este locul perfect din care să pornești în expediții pline de aventuri.

Citește mai multe despre Tirol aici.

Austria

Totuși, încearcă să nu îngrămădești toate aceste experiențe într-un timp prea scurt. Mai mult decât orice, Austria este un loc destinat relaxării. Frumusețile sale naturale sunt rezultatul milenar al activității naturii, iar arta, arhitectura și cultura grandioasă au fost create cu sacrificii de o mulțime de mâini iscusite de-a lungul multor secole. Toate acestea nu sunt rânduri pe care să le tai în grabă de pe o listă. Oferă-ți timp suficient să le savurezi pe toate în tihnă.

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Citește și: 7 motive să mergi în vacanţă la ski în Oetz, Austria

Iată câteva locuri incredibile din Austria: 

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.