Arhitectura lui Gaudi în Barcelona

Arhitectura lui Gaudi în Barcelona
 
 

Antoni Gaudi a fost un arhitect catalan, care a lăsat moştenire lumii opere de artă unice, având un stil distinct arhitectural. Creaţiile sale din patrimoniul UNESCO se găsesc în Barcelona şi turişti din întreaga lume vin aici să le admire. Gaudi este creatorul procesului numit trencadis, un tip de mozaic, creat din bucăţi de ceramică. Iată care sunt cele mai importante simboluri ale Barcelonei, create de Gaudi.

Sagrada Familia

Segrada Familia

Sagrada Familia este una dintre cele mai faimoase clădiri din lume şi cea mai apreciată construcţie a Barcelonei. S-a început construcţia ei în 1882 şi este considerată încă neterminată, data finalizării sale fiind anul 2026, când se vor sărbători 100 de ani de la moartea arhitectului.

Palatul Guell

Palatul Guell

Palatul Guell este una din cele mai spectaculoase şi luxoase clădiri din Barcelona. Clădirea a fost construită din piatră, îmbrăcată în marmură şi decorată cu lemn. Gaudi a fost susţinut financiar de Eusebi Guell, un conte şi antreprenor al Catalaniei, care l-a angajat pe arhitect pentru a-i construi palatul şi, apoi, alte clădiri importante.

Parcul Guell

Parcul Guell

Parcul Guell este o gradină complexă, care include elemente arhitecturale proiectate de Antoni Gaudi, construită între 1900 şi 1914. Acest parc face parte din patrimoniul mondial UNESCO, împreună cu restul operelor sale. Contele Guell dorea o grădină aristocratică, care, mai apoi, a fost convertită într-un parc municipal. Parcul face parte din stilul naturalist al artistului, fiind inspirat din elemente ale naturii.

Casa Mila

Casa Mila

Casa Mila sau La Pedrera este a doua cea mai iubită lucrare a lui Gaudi, după Sagrada Familia, şi este considerată inovatoare din punct de vedere structural. Este construită în totalitate din piatră naturală şi are un design modernist. Casa a fost finanţată de Pere Mila i Camps şi soţia sa Roser Segimon i Artells, iar acum aici au loc diverse expoziţii şi vizite organizate.

Casa Batllo

Casa Batllo

Casa Batllo este o altă capodoperă a lui Gaudi, numită şi House of Bones, datorită aspectului său, care seamănă cu un schelet. Aceasta a fost o casă obişnuită a familiei Batllo, transformată într-un simbol al Barcelonei, datorită faimosului arhitect. Clădirea art nouveau este caracterizată prin ferestre ovale, neregulate, săpate în piatră, iar exteriorul este decorat cu un mozaic colorat din plăci ceramice sparte - stilul său propriu. Acoperişul este arcuit, fiind asemănat cu spatele unui dragon sau dinozaur.

Casa Vicens

casa vicens

Sursa

Casa Vicens a fost proiectată ca şi casă de vacanţă, pentru manufacturierul Manuel Ciens, şi o poţi admira doar din exterior. Este o casă decorată cu plăci de gresie şi are o grădina mare, cu o cascadă şi un lac. Construcţia este din cărămizi de lut, elemente multicolore arabice, picturi decorative şi elemente din lemn şi fier forjat.

Cripta lui Gaudi

cripta lui gaudi

Sursa

Cripta lui Gaudi este o lucrare neterminată a lui Gaudi şi a fost construită ca o biserică, un loc de rugăciune pentru locuitorii regiunii industriale Santa Coloma de Cervello, însă doar cripta a fost finalizată. Clădirea are un design unic, la fel ca restul operelor sale, cu parabole hiperbolice şi elemente sub formă de arc.

Casa memorială Gaudi

casa gaudi

Casa memorială Gaudi nu a fost proiectată de arhitect, dar la îndemnele lui Eusepi Guell, acesta a locuit aici împreună cu fratele şi nepoata sa. Muzeul conţine o colecţie de mobilă proiectată de Gaudi, inclusiv biroul la care lucra şi dormitorul, care s-au păstrat excelent. Casa a fost construită iniţial ca spaţiu expozitional în Parcul Guell.

Gaudi Experiencia

gaudi experiencia

Gaudi Experiencia este un centrul deschis cu scopul de a ilustra viaţa şi opera arhitectului Antoni Gaudi, într-un mod interesant şi interactiv. Este localizat foarte aproape de Parcul Guell. Aici, turiştii se pot bucura de o călătorie 4D interactivă în universul creativ al celui mai faimos arhitect din Barcelona.

Antoni Gaudi a fost un inovator al vremii lui, iar operele sale rămân unele dintre cele mai frumoase creaţii europene. Vizitează şi tu Barcelona şi descoperă-le.

Care dintre operele lui Gaudi ţi se par cele mai frumoase?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers