Aquarium Cancun - lumea subacvatică

Aquarium Cancun - lumea subacvatică
 
 

Situat lângă centrul comercial cel mai populat şi cunoscut Plaza la Isla, Aquarium-ul este singurul loc de acest gen care se poate găsi în Cancun. Este recunoscut pentru numeroasele specii exotice din lumea marină subacvativă, dar şi datorită faptului că turiştii pot interacţiona cu câteva dintre atracţii, cum ar fi: delfini, pisici de mare, rechini, lei de mare.

După ce plătim biletul de intrare 10 $, apare în faţa noastră un bazin mare de apă în care un scafandru gesticulează fel şi fel de semne de bun venit şi cu care putem face poze. Prima parte vizitabilă este destul de asemănătoare cu alte centre de acvarii văzute până în acel moment. Fel şi fel de peşti de diverse mărimi şi culori, meduze, faimoşii Piranha, de asemenea drăgălăşii căluţi de mare, caracatiţe şi lista poate continua.

Sentimentul interacţiunii cu speciile marine

Urmează bazinele cu rechini unde, la fel, ceea ce putem vedea este foarte variat. Este unul din puţinele locuri din lume unde se găseşte Rechinul Tigru şi Rechinul Taur, unii dintre cei mai periculoşi rechini ai mării. La un moment dat, într-unul din bazinele mai mari am avut ocazia să vedem cum îi hrănesc, ceea ce într-adevăr a fost interesant de privit.

Partea inedită a acestui loc de abia acum începe. Am ieşit la bazinele de afară, unde totul era amenajat atât de frumos şi de exotic. Într-unul dintre ele, vedem două broaşte ţestoase imense, pe care însă nu le putem atinge, îngrijitorul explicându-ne că orice contact cu pielea sau carapacea lor ne-ar putea provoca alergie, febră sau dureri de stomac. Însă pe ce putem pune mâna, în schimb, este pe o pisică de mare şi pe un rechin, care nu este atât de periculos.

Este o senzaţie extraordinară, nu mi-aş fi închipuit că au "pielea" atât de fină şi plăcută la atingere. După ce am reuşit să îi filmăm câteva minute, am făcut o întreagă sesiune de poze şi am pornit către atracţia cea mai încântătoare: delfinii. Au câteva piscine afară cu doi sau trei delfini, cu care turiştii pot înota sau face diverse jocuri. La ora 19:00, se organizează în fiecare zi un spectacol, între delfini şi dresorii lor, la o piscină în interior. Bineînţeles că am ales să mergem, mai ales că am auzit lucruri frumoase despre modul de desfăşurare.

Parte din lumea delfinilor

Pentru că mai aveam de aşteptat până la momentul începerii, am profitat să mergem să mâncăm la mall-ul de lângă, astfel că am putut să fac şi aici un tur rapid. Ne-am oprit la ceva fast food american renumit la ei, unde, după spusele lor, se mănâncă foarte bine. Ţinând cont de recomandare, am ales un hamburger imens, numit Terminator, care într-adevăr a fost extraordinar de bun.

După asemenea ospăţ, ne-am întors să vedem mult aşteptatul show. În bazin erau doi delfini şi un instructor, iar sala era plină de turişti care aplaudau pe ritm de muzică foarte antrenantă. Au făcut diverse jocuri cu mingea, cu ceva cercuri şi multe sărituri în aer. Ne salutau, dansau, aplaudau şi ei împreună cu noi, iar ce mi s-a părut mie cel mai interesant au fost momentele în care îl împingeau pe dresor sau îl aruncau în aer. Bineînţeles că după fiecare reprezentaţie de genul mergeau să îşi primească recompensa de la o domnişoară care avea o găleată plină cu peştişori. A fost un spectacol pe cinste, în care nu numai că ne-am simţit foarte bine, dar am şi avut parte de momente frumoase, care reflectau o legătură foarte strânsă între delfini şi îngrijitorii lor.

Poze deosebite de la Aquarium-ul din Cancun


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers