Aplicaţiile de telefon pe care le folosesc în călătorii

Aplicaţiile de telefon pe care le folosesc în călătorii
 
 

Obişnuiesc să îmi folosesc telefonul şi tableta în vacanţă pentru diferite task-uri, de la salvarea voucherelor de călătorii până la trimiterea facilă de poze tuturor prietenilor. 

Sunt milioane de aplicaţii, fiecare lăudându-se că îţi rezolvă una sau mai multe provocări pe care le întâlneşti când călătoreşti. Îţi prezint mai jos lista mea de 7 aplicaţii pe care le folosesc când călătoresc şi de care am devenit destul de dependent. Smile 

Evernote

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Recunosc: sunt dependent de această aplicaţie! Este agenda mea personală pe care o am disponibilă tot timpul şi care îmi permite să salvez notiţe rapid. Dar asta e doar jumătate din valoare : în câteva secunde am notiţa disponibilă şi pe telefon, şi pe tabletă şi pe calculator.

Când mă duc în concediu îmi grupez toate documentele de călătorie într-un "Carnet" şi astfel am totul la îndemână : vouchere de cazare, notiţe privind locurile pe care vreau să le văd, programe de funcţionare, liste cu restaurante, telefoane utile etc.. Nu trebuie să fii conectat la internet decât atunci când vrei să sincronizezi informaţia, în rest totul este descărcat pe telefon/tabletă. Un alt rol important pe care îl îndeplineşte este de "seif" pentru back-up-ul tuturor documentele de călătorie scanate - carnet de şofer, asigurare de sănătate, paşapoarte.

Cost: gratuit
Compatibil cu iPhone, iPad, Android, Blackberry şi Windows phone
Site webevernote.com

Instagram

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Următoarea pe lista mea este o aplicaţie care nu a fost gândită pentru vacanţe dar care te va ajuta să îţi impresionezi prietenii, deoarece pozele din concediu sau din excursii sunt cât o mie de cuvinte, nu ?

Instagram este Photoshop-ul tău mobil Smile, convertind imaginile tale din "Veneţia" în adevărate opere de artă. Având foarte multe efecte, fiecare mai deosebit decât celălalt, Instagram transformă fotografiile pentru a obţine o tentă profesională, invechită sau artistică, lucru care îţi va aduce multe LIKE-uri şi laude Cool. Uşurinţa cu care poţi distribui pozele direct pe Facebook o să îţi placă!

Cost: gratuit
Compatibl cu iPhone, iPod touch, iPad şi Android.
Site webinstagram.com

TripIt

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Cu TripIt Travel Organizer - nu va mai trebui să rascoleşti prin munţi de hărţi pentru a îţi găsi itinerariul de vacanţă. Tot ce trebuie să faci este să forwardezi e-mailul care conţine numărul cu rezervarea ta, fie că este hotel sau avion. Orice zbor, rezervare de hotel sau la restaurant care conţine un număr de confirmare va fi integrat într-un intinerariu organizat, toate într-un singur loc. Întârzierile zborurilor sau amânările, precum şi orice schimbări care îţi sunt trimise pe e-mail for fi actualizate automat.

Cost: gratuit
Compatibil cu iPhone, iPod Touch, iPad, Blackberry, Android şi Windows Phone 7
Site web : www.tripit.com

Photosynth

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Stai uneori în faţa unui loc care ştii că nu ai cum să îl pozezi cu adevărat într-o singură poză. Ştii că ai vrea să faci o panoramă ca să poţi explica tuturor exact frumuseţea locului.

Fie că stai la baza Machu Picchu sau eşti la Colloseum, Photosynth Interactive Panorama Capture and Sharing te va ajuta să creezi panorame de 360 de grade foarte uşor şi rapid. Şi apoi poţi publica panorama pe site-ul Photosynth sau poţi să o trimiţi prietenilor. Şi vor fi uimiţi!

Cost: gratuit
Compatibil cu iPhone 3GS, iPhone 4, iPod Touch, iPad 2 şi Windows Phone 7.
Site webwww.photosynth.net

Flight Aware

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Aceasta este cea mai simplă şi fără fasoane aplicaţie pentru a fi la curent cu zborul tău. Doar introduci numărul zborului şi compania, şi aplicaţia va face restul. Să accepţi opţiunea "push notification" pentru a primi informaţii cu privire la întârzieri, schimbări sau anulări ale zborurilor.

Eu am folosit-o pentru zboruri internaţionale şi informaţia s-a dovedit corectă, în schimb pentru zborurile interne (Tarom) nu mi-a zis nimic despre o întârziere deşi era de peste 2 ore...

Cost: gratuit
Compatibil cu iPhone, iPod touch, iPad, Android, Blackberry, Windows Phone 7 şi 8.
Site webflightaware.com/mobile/

Jetsetter

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Jetsetter este mai mult decăt o aplicaţie, este o lume dedicată călătoriilor. Pentru a folosi aplicaţia trebuie să te înregistrezi întâi. Apoi vei avea acces la reduceri şi oferte unice pentru hoteluri şi calatorii, totul prezentat cu imagini de calitate profesională a unor destinaţii exotice de pretutideni. Aplicaţia conţine informaţii despre orice fel de hotel vă puteţi închipui, de la proprietăţi de lux, la locuri la moda sau staţiuni eco, ofertele fiind făcute şi la jumătate din preţ. 

Cost: gratuit
Compatibil cu iPhone, iPod touch, si iPad. Necesita iOS 4.1+.
Site webwww.jetsetter.com/iphone

Postagram

Aplicatii de vacanta pentru telefon

Nu ştiu cine mai trimite în ziua de azi vederi celor de acasă - familie sau prieteni - din concediu sau din locurile pe care le vede şi mi se pare că nu e bine că s-a pierdut acest obicei.

Dacă doreşti totuşi să trimiţi vederi şi ţi-ar plăcea să le poţi personaliza 100% atunci aplicaţia Postagram este pentru tine. Faci poza, scrii mesajul, alegi adresa şi cu doar 99 de cenţi vederea este trimisă. Din păcate înspre Europa timpii de livrare sunt de 3-5 săptămâni.

Cost: descărcarea aplicaţiei este gratuită. Costul de a trimite efectiv o "ilustrată" este de 99 de cenţi.
Compatibil cu iPhone şi Android.
Site webpostagramapp.com

Tu ce alte aplicaţii foloseşti ?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers