Andorra, perla Pirineilor

Andorra, perla Pirineilor
 
 

Imediat ce ai traversat tunelul Cadí (5.026m), Pirineii îţi dezvăluie peisajul perfect: piscuri măreţe acoperite cu zăpadă, versanţi stâncoşi, abrupţi şi localităţi pitoreşti. Aproape fără să îţi dai seama părăseşti teritoriul spaniol şi descoperi Andorra, o oază de eleganţă, modernitate şi stil, ascunsă în inima munţilor. Principat situat la graniţa dintre Spania şi Franţa, Andorra este raiul împătimiţilor de shopping, dar şi al iubitorilor sporturilor de iarnă şi nu numai. Aici suveranitatea este împărțita între Președintele Franţei şi Spania, prin Episcopul de Urgell.

Andorra, paradisul celor pasionați de shopping

Capitala, Andorra La Vella, este practic un mall gigantic; străduțele înţesate de magazine şi boutique-uri, miile de vitrine pline de culoare te fascinează şi te introduc într-o lume elegantă şi rafinată. Nu degeaba nivelul de trai este mult mai ridicat decât în ţările vecine, iar speranţa de viaţă a locuitorilor este pe primul loc în lume – 81 ani. În Andorra am descoperit un regat al celor mai delicate parfumuri și cosmetice (parfumeriile se găsesc la tot pasul), dar şi pasionaţii de tehnologie găsesc aici magazine şi brand-uri cunoscute, la preţuri convenabile. Vorbim de un paradis fiscal şi o destinație tax free, ca urmare produsele au preţuri mai avantajoase decât în alte oraşe europene.

Andorra

Sporturi de iarnă în Andorra

Pentru amatorii de schi şi sporturi de iarna, staţiunile risipite pe văi satisfac cu siguranţă chiar şi cele mai pretenţioase gusturi. În Andorra stilul arhitectural este în deplină armonie cu natura, clădirile fiind în general construite şi finisate în lemn şi piatră, iar interioarele îmbină confortul cu rafinamentul şi bunul gust.

Am vizitat mai multe staţiuni, însă preferata mea rămâne Pas De La Casa situată la cea mai mare altitudine - 2.080 m, la graniţa cu Franţa. Odată ajuns sus, după urcarea pe şoseaua sinuoasă, te simţi de parcă ai cucerit lumea, ai impresia ca poţi să atingi piscurile înzăpezite.

Andorra

Şi dacă tot ajungeţi în Andorra, nu rataţi o vizită la Caldea, cel mai mare spa natural din Europa. Complexul include o sumedenie de piscine interioare şi exterioare, cascade, jacuzzi, saune de tot felul, camere de relaxare, piscină aztecă, baie turcească şi multe altele. Apele termale şi beneficiile acestora sunt aici exploatate la adevărata lor valoare, distracţia fiind la ea acasă.

Tu ai ajuns până în Andorra?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers