Americanii nu mai au cea mai mare clădire din lume. Săptămâna trecută a fost inaugurată o construcţie de trei ori mai mare ca Pentagonul

Americanii nu mai au cea mai mare clădire din lume. Săptămâna trecută a fost inaugurată o construcţie de trei ori mai mare ca Pentagonul
 
 

Săptămâna trecută chinezii au inaugurat o construcţie de trei ori mai mare decât Pentagonul: New Century Global Centre, care a devenit cea mai mare clădire din lume.

New Century Global Centre ar putea găzdui în interiorul ei 20 de clădiri similare cu Opera din Sydney. Se întinde pe o suprafaţă de 200.000 de metri pătraţi, are 500 de metri lungime, 400 de metri lăţime şi este înaltă de 100 de metri.

În interior se vor construi mai multe zone de birouri, două hoteluri de cinci stele, două teatre, două mall-uri, un sat cu arhitectură mediteraneeană, un parc acvatic, o universitate, un cinematograf IMAX, un patinuar şi o corabie cu piraţi. Principalul punct de atracţie va fi o plajă artificială, cu valuri, care să imite marea, asemenea celei din Japonia: SeaGaia Ocean Dome, din Miyayaki.

Cea mai mare clădire din lume se află în Chengdu, capitala provinciei Sichuan din Sud - Vestul Chinei. 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers