Am fost… în India

Am fost… în India
 
 

Am fost în India.

De frică… Da, știu că sună ciudat, dar acesta a fost "motorul" principal al acestei călătorii.

Acum un an, într-o discuție cu prieteni, declaram răspicat că "eu, în India, nu voi merge… de frică". De frică de boală, de insecuritate, de locuri și oameni greu de înțeles. Acum jumătate de an m-am hotărât să merg în India. De frică. Și am fost. 

O săptămână de senzații și gânduri noi. De locuri minunate și mai puțin minunate. O experiență greu de pus în cuvinte. Triunghiul de Aur într-un tur organizat perfect de Eturia.

Contraste

India

Contraste duse la maxim. Între opulență și sărăcie. Între frumos și urât. Între sacru și profan. Contraste pretutindeni. Pe stradă, în temple, în farfurie, în ochii oamenilor.

Culoare

Culoare

India înseamnă culoare. La propriu și la figurat. Înseamnă, printre multe altele, Holi, sărbătoarea culorii și a primăverii, o dezlănțuire de pulberi colorate, bucurie și dans, focuri aprinse. Flori colorate pretutindeni și elefanți pictați.

Credințe

Taj Mahal

India este, cred, prin excelență, amalgamul suprem de religii și credințe. Un amestec pestriț de temple, tradiții, ceremonialuri. Taj Mahal – mausoleul prințesei musulmane, dar și Templul Lotus – templul Bahai, deschis tuturor credințelor. Temple hinduse colorate și temple Sikh, moschei, minarete și incantații. Și, pretutindeni, animalul sacru – vaca.

Fortificații și palate

India

Dantelării în piatră, incredibile monumente de arhitectură, forturile și palatele indiene sunt, adesea, orașe înconjurate de ziduri. Fortul Agra, Fortul Amber, City Palace în Jaipur – artă islamică/ mogulă și hindusă/indiană. Dar și un incredibil labirint de străduțe și clădiri ce se lasă descoperit în Old Delhi într-o simplă incursiune cu ricșa.

Arome

India

Arome pretutindeni. În aer, în piețe, în farfurie. Amestecuri de condimente, neștiute, nemaiîncercate dar de neuitat. Nuci de cocos, mango, turmenic. Curry și Masala Chai. O bucurie pentru papilele gustative.

Oameni

India

Pestriți. Diferiți în atitudine, veșminte, credințe. Foarte multe fețe. Multe zâmbitoare. Copii râzând și alergând printre tarabe. Tristețe și bucurie la un loc. Trăiri, expresii, "copii" ai "Mamei India".

O săptamână altfel…într-o lume imposibil de descris.

O lume în care aș vrea să revin…de data aceasta fără frică.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers