Am fost… în India

Am fost… în India
 
 
 

Am fost în India.

De frică… Da, știu că sună ciudat, dar acesta a fost "motorul" principal al acestei călătorii.

Acum un an, într-o discuție cu prieteni, declaram răspicat că "eu, în India, nu voi merge… de frică". De frică de boală, de insecuritate, de locuri și oameni greu de înțeles. Acum jumătate de an m-am hotărât să merg în India. De frică. Și am fost. 

O săptămână de senzații și gânduri noi. De locuri minunate și mai puțin minunate. O experiență greu de pus în cuvinte. Triunghiul de Aur într-un tur organizat perfect de Eturia.

Contraste

India

Contraste duse la maxim. Între opulență și sărăcie. Între frumos și urât. Între sacru și profan. Contraste pretutindeni. Pe stradă, în temple, în farfurie, în ochii oamenilor.

Culoare

Culoare

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

India înseamnă culoare. La propriu și la figurat. Înseamnă, printre multe altele, Holi, sărbătoarea culorii și a primăverii, o dezlănțuire de pulberi colorate, bucurie și dans, focuri aprinse. Flori colorate pretutindeni și elefanți pictați.

Credințe

Taj Mahal

India este, cred, prin excelență, amalgamul suprem de religii și credințe. Un amestec pestriț de temple, tradiții, ceremonialuri. Taj Mahal – mausoleul prințesei musulmane, dar și Templul Lotus – templul Bahai, deschis tuturor credințelor. Temple hinduse colorate și temple Sikh, moschei, minarete și incantații. Și, pretutindeni, animalul sacru – vaca.

Fortificații și palate

India

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Dantelării în piatră, incredibile monumente de arhitectură, forturile și palatele indiene sunt, adesea, orașe înconjurate de ziduri. Fortul Agra, Fortul Amber, City Palace în Jaipur – artă islamică/ mogulă și hindusă/indiană. Dar și un incredibil labirint de străduțe și clădiri ce se lasă descoperit în Old Delhi într-o simplă incursiune cu ricșa.

Arome

India

Arome pretutindeni. În aer, în piețe, în farfurie. Amestecuri de condimente, neștiute, nemaiîncercate dar de neuitat. Nuci de cocos, mango, turmenic. Curry și Masala Chai. O bucurie pentru papilele gustative.

Oameni

India

Pestriți. Diferiți în atitudine, veșminte, credințe. Foarte multe fețe. Multe zâmbitoare. Copii râzând și alergând printre tarabe. Tristețe și bucurie la un loc. Trăiri, expresii, "copii" ai "Mamei India".

O săptamână altfel…într-o lume imposibil de descris.

O lume în care aș vrea să revin…de data aceasta fără frică.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.