Adrenalină în vacanţă : atracţii şi activităţi turistice periculoase - partea 1

Adrenalină în vacanţă : atracţii şi activităţi turistice periculoase - partea 1
 
 

În ultima săptămână cred că am citit vreo 4 articole pe diferite bloguri internaţionale care prezentau destinaţii foarte apreciate şi căutate dar care erau clasificate ca fiind şi periculoase Tongue Out Acest lucru m-a surprins ... de ce te-ai duce în locuri periculoase în concediu ? Răspunsul e simplu : pentru adrenalină sau pentru că destinaţia e deosebită!

Aşa că am alcătuit o listă cu 12 atracţii turistice din lume marcate ca fiind periculoase. M-am gândit că astfel pot ajuta pasionaţii de adrenalină, mister şi fantezie să ştie de existenţa lor, iar pentru cealaltă extremă să le ocolească. Am observat că multe dintre aceste locaţii au devenit atracţii turistice din dorinţa de a genera un venit pentru ele, lucru care nu neapărat a fost cea mai bună idee.

Tururi turistice la Cernobâl

Atractii turistice periculoase

Prima destinaţie de pe listă este locul dezastrului nuclear din 1986, de lângă localitatea Prypiat, Ucraina - Centrala nucleară de la Cernobâl. Am citit un pic surprins că se organizează tururi care îţi oferă o plimbare până în Prypiat şi ghidul îţi povesteşte totul despre catastrofă. Cei din conducerea tururilor afirmă că în momentul de faţă nivelul de radiaţii este mult prea mic ca să afecteze sănătatea, însă nu ştiu câţi au curaj să facă un tur şi din aceştia câţi nu o să se panicheze după şi la o simplă durere de cap.

Recunosc că, din toată lista pe care am întocmit-o, doar această destinaţie m-ar tenta să îmi încerc limitele Sealed Probabil sunt influenţat în decizie de jocurile care mi-au mâncat nopţile... dar aş fi curios să văd acest oraş fantomă. Dacă vă tentează şi pe voi, puteţi citi amănunte despre excursii aici.

Drumul morţii din Bolivia

Atractii turistice periculoase

Sursă imagine

Cunoscut ca cel mai periculos drum din lume, şoseaua ce se întinde pe 60 de kilometri şi face legătura între La Paz şi Coroico, Bolivia, a făcut numeroase victime. Drumul North Yungas este îngust de 3 metri în unele locuri şi nu există balustrade care să te protejeze de pericolul căderii. Dacă ai nenorocul să  cazi, ţi se va opri maşina doar după o diferenţă de nivel de... 2000 de metri, pe fundul canionului.

Bungee Jumping într-un vulcan activ în Chile

Atractii turistice periculoase

Sursă imagine

Nu e tocmai cel mai inteligent lucru pe care îl poţi face dar sigur te vei alege cu un pic de adrenalină. Pentru 10.000 de dolari poţi sări cu coarda dintr-un elicopter, în conul vulcanului Villarrica, Chile. Acesta este activ, iar coarda ajunge până la 213 metri de lava ce bolboroseşte dedesubt.

Să înoţi prin ape pline de rechini în Florida

Atractii turistice periculoase

Dacă vrei să vezi cât de curajos eşti încearcă să înoţi cu rechinii. Plaja New Smyrna din Florida este cunoscută ca fiind capitala rechinilor. Plaja are un nisip alb îmbietor şi o apă turcoaz, dar fiţi cu băgare de seamă. Doar la câţiva metri în apă te aşteaptă pericolul.

Turul cu elicopterul deasupra unui vulcan activ

Atractii turistice periculoase

Sursă imagine

Să te uiţi în interiorul conului unui vulcan activ, din elicopter... sună grozav, dar s-ar putea să fie mortal. Multe persoane şi-au asumat riscul şi au făcut turul unor vulcani activi din insulele Hawaii, cu ajutorul Hawaiian Island Helicopter Tours. Nu toate tururile se termină întocmai după cum erau plănuite, pentru că peste 30 de persoane au murit în prăbuşiri de elicopter, din 1995 până astăzi. Dacă totuşi vă tentează un astfel de tur, citiţi aici mai multe detalii.

Ascensiune pe Mont Blanc, la graniţa italo-franceză

Atractii turistice periculoase

Alpinismul este un sport plin de pericole, dar a te căţăra pe Mont Blanc este aproape o sinucidere. Muntele este înalt de 4.877 metri, iar vânturile ajung şi la 95 kilometri/oră în apropiere de vârf. Dacă temperaturile extreme nu te descurajează, atunci vântul sigur îţi va veni de hac. Mai bine de 50 de oameni au murit în acest loc, din 2008 până în prezent.

Nu vă întreb care din aceste "atracţii turistice" le-aţi încerca, ci mai degrabă vă îndemn să citiţi şi partea a doua a acestui articol pentru a afla alte şase atracţii turistice periculoase de prin lume.

PS : Şi totuşi care destinaţie vă atrage ? Cool


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers