Adrenalină în vacanţă : atracţii şi activităţi turistice periculoase - partea 2

Adrenalină în vacanţă : atracţii şi activităţi turistice periculoase - partea 2
 
 

Dacă vi s-a părut interesantă prima partea a listei cu destinaţii turistice periculoase din lume, atunci vă dezvălui încă 6 astfel de locuri. 

Fiecare loc are proprii fani, fiecare în căutarea unei vacanţe cu adrenalină. Bănuiesc că aţi observat că am evitat să acord un loc clar în top fiecărei destinaţii, deoarece cred că în funcţie de fiecare destinaţie poate fi clasificată diferit. Totuşi am lăsat la finalul listei locul pe care eu îl consider cel mai periculos, şi anume muntele Huashan din China Undecided

Înotatul cu meduzele

Atractii periculoase

Cel mai temut prădător din Australia nu este rechinul sau vreoun şarpe, nici măcar crocodilul, ci o meduză - Box Jellyfish (Chironex fleckeri), care se găseste pe tărâmul de nord al Australiei, în apropiere de gurile de vărsare ale râurilor. Chiar dacă pare inofensivă, a ucis mai multe persoane decât toate celelalte animale periculoase din Australia la un loc.

Săritul de pe stânci la Cascadele Bash Bish

Atractii periculoase

Cascadele Bash Bish din Massachusetts sunt un loc grozav de fotografiat, dar care ascunde şi multe pericole. Apa arată superb, iar locul în sine îţi dă senzaţia că te afli în paradis, însă stâncile din jurul apei au făcut multe victime din cauza bârnelor friabile şi a bazinelor care sunt mai puţin adânci decât s-ar crede.

Ascensiunea pe muntele Cook din Noua Zeelanda

Atractii periculoase

Parcul Naţional Muntele Cook, din Noua Zeelandă, pare un loc idilic pentru o ascensiune, însă acesta este predispus avalanşelor şi condiţiilor atmosferice care pot opri echipele de salvare să ajungă la o persoană aflată în pericol. Parcul a făcut multe victime, atât în rândul amatorilor, cât şi al profesioniştilor.

Insula Vanuatu, o destinaţie frumoasă dar mortală

Atractii periculoase

Una dintre cele mai frumoase destinaţii este şi una dintre cele mai periculoase. Insula Vanuatu are plaje superbe la Pacificul de Sud, însă aici este şi locul preferat de tsunamiuri declanşate de cutremure şi vulcani activi.

Coborâtul pe placă pe versantul vulcanului Cerro Negro

Atractii periculoase

Tot ce trebuie să faci este să cobori "ca pe un tobogan" pe versantul vulcanului Cerro Negro, din Nicaragua. Vulcanul a erupt în 1999 iar ghidul jură că va şti dinainte când va mai eurpe. Cu toate aste tot te vei alege cu nişte julituri pentru că vei coborâ cu aproximativ 70 kilometri/oră pe grohotiş.

Mersul ca pe bârnă pe Muntele Huashan

Atractii periculoase

Sursă imagine

Fă o plimbare pe versantul muntelui Huashan din China, unde la mii de metri în aer trebuie să mergi pe o scândură de lemn de 12 inchi lăţime, care este legată de o stâncă. Nu sună aşa de rău, dar trebuie să şti că nu există balustrade iar singurul lucru care te poţi ţine este un ham de siguranţă... asta dacă ai un astfel de ham.

După lungi documentări cam acesta ar fi un top 12 a celor mai periculoase atracţii turistice... mai departe, totul depinde de curajul şi setea de adrenalină a fiecăruia.

Eu vă sfătuiesc să calculaţi bine înainte de a lua decizia de a vizita un astfel de loc, să puneţi în balanţă tot depinde de voi şi... atenţie pe unde călcaţi, în rest: have fun!

Eu v-am dezvăluit care destinaţie e "no. 1" la mine pe listă aşa că acum e rândul vostru. Care vi s-a părut locul cel mai periculos ? De ce ?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers