Admirând arta şi istoria în Muzeele Vaticanului - galerie foto

Admirând arta şi istoria în Muzeele Vaticanului - galerie foto
 
 

Muzeele Vaticanului sunt pe lista celor mai importante muzee din lume. Şi aşa cum zice numele, discuţi despre un complex de muzee : peste 8 km de încăperi cu exponate variate. Dar nu dimensiunea acestui loc sau cât timp putem petrece aici m-au determinat să îl includ pe lista locurilor de văzut. Muzeele Vaticanului adăpostesc multe lucrări de artă vestite şi unice, culminând cu vestitele fresce din Capela Sixtină.

După ce am vizitat Bazilica Sf Petru ne-am îndreptat paşii spre Muzeele Vaticanului, aflate la 10 minute distanţă. La intrare din nou am prins un pic de coadă la partea de percheziţie a bagajelor, dar nu am stat mai mult de 3-4 minute.

Muzeele Vaticanului

Curtea interioară

Intrarea în Muzeele Vaticanului costă 15 Eur per persoană.

Să nu crezi că ai de-a face cu un simplu muzeu. Muzeele Vaticanului au destule exponate cât să îţi ajungă toată viaţa Tongue Out ! Vizitezi încăperi cu sculpturi, camere împodobite cu tapiserii sau hărţi vechi, secţiuni dedicate artei moderne sau culturii egiptene, culoare pline de mobilă medievală sau sculpturi clasice. Şi asta e doar o scurtă trecere în revistă!

Trebuie neapărat să vezi câteva din punctele forte :

  • Muzeul Pio Clementino cu faimoasa statuie "Laocoon" din anul 50 d.Hr.
  • vestitele "Stanze di Raffaello", 4 camere cu picturi realizate de vestitul pictor considerate capodopere supreme ale artei vest-europene
  • Galeria hărţilor geografice
  • Apartamentul Borgia cu celebra frescă realizată de Pinturicchio
  • Muzeul Gregoriano Egizio cu colecţia de artefacte egiptene
  • Întreaga vizită se va finaliza cu admirarea Capelei Sixtine.

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului

Pregăteşte-te să petreci minim0 3-4 ore în care să vezi statui, picturi mici şi picturi care îmbracă uneori camere întregi. Fiecare cameră îţi va aduce noi lucruri de văzut şi noi impresii de reţinut.

Muzeele Vaticanului

Vestita statuie a lui Laocoon cu fiii lui

Muzeele Vaticanului

Camere pictate de Rafael

Muzeul Vaticanului

Secţiunea dedicată Egiptului îţi va oferi şansa să admiri inclusiv mumii

Personal mi-a placut cel mai mult să studiez camerele hărţilor unde am putut vedea hărţi desenate pe câte un perete, fiecare hartă fiind de fapt o operă de artă datorită stilului şi a detaliilor. Această zonă a fost şi favorita junioarei mele Irina care a făcut un "nănic" foarte odihnitor aici Laughing

Muzeele Vaticanului

Muzeele Vaticanului

Camera hărţilor cu fiecare perete desenat cu câte o hartă

Turul s-a finalizat cu vizualizarea Capelei Sixtine. Nu ai voie să faci poze astfel încât şi fără să vrei trebuie să ridici privirea şi să încerci să studiezi fiecare detaliu.

Muzeele Vaticanului

După 5 ore de plimbare prin nesfârşitele galerii, recunosc că am trecut rapid prin ultimele încăperi, dar am avut şansa să putem arunca o privire şi celebrelor grădini ale Vaticanului, din păcate doar de la un geam.

Muzeele Vaticanului

Daca la final mai ai energie îţi recomand să revii în piaţa San Pietro şi să te aşezi pe margine, să priveşti bazilica şi întreaga frumuseţe a pieţei.

 Până la povestea următoare vă transmit doar gânduri de bine!

Poze din Muzeele Vaticanului


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers