Brasov, cel mai frumos oras din tara

Brasov, cel mai frumos oras din tara
 
 

Brasov, de ce am ales acest oras... hmm nu este foarte greu sa iti dai seama ca este cel mai frumos oras, cu cea mai frumoasa poiana , unde au cele mai frumoase hoteluri si conditii , cele mai frumoase partii des sky , si cele mai frumoase peisaje montane.

In apropierea Pietii Sfatului se gaseste turnul spiralat al Bisericii Negre. Capodopera gotica a fost construita la inceputul secolul 15 isi trage numele de la incendiul din 1689 care a lasat-o neagra. Biserica poate fi vizitata desi acum este in renovare. Biserica gazduieste ocazional concerte de muzica clasica. Langa Biserica Neagra si Piata Sfatului se gaseste strada Republicii un loc de plimbari si o ocazie pentru cumparaturi.

Ce anume are deosebit orasul Brasov?

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania dar si cel mai important centru turistic international. Poiana Brasov are 12 partii diferite, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante. Cazarea este asigurata in buna parte in hoteluri de lux, pensiuni, in vile sau cabane.

Aerul este foarte pur aici, puternic ozonat, lipsit de praf si particule care provoaca alergii, si ionizarea intensa, sunt factorii naturali care recomanda statiunea pentru tratamentul nevrozei astenice, pentru stari de epuizare si surmenaj fizic si intelectual, pentru anemii secundare si boli endocrine, pentru boli ale aparatului respirator.

Care sunt cele mai importante obiective turistice din Brasov?

Biserica Neagră a fost construita in secolele XIV-XV ,se spune ca inainte de marele incendiu biserica avea pe langa altarul principal ornat cu argint aurit, inca 22 de altare.

Piata Sfatului - in acest lsau organizat multe targuri inca din anul 1520.
Cetăţuia-Prima construcţie datează din 1524 şi este un turn în formă de semicerc. Mai târziu tot platoul a fost înconjurat cu un zid. Prima Şcoală Românească-În 1495, când şi-a deschis porţile Prima Şcoală Românească, era lucru mare. La şcoală venea doar alesul satului, ca să înveţe şi să devină dascălul, notarul sau chiar preotul satului.

Casa Mureşenilor - În această casă de locuinţă a familiei Mureşenilor, şi fostul sediu al redacţiei Gazeta Trasilvaniei.

Cum iti poti petrece timpul liber in Brasov?

Daca aveti copii , vizitarea Palatul Copiilor si Elevilor Brasov este ceva frumos. Puteti merge in Parcul de aventura . La sala jocurilor Vanilla lounge and games.Sa vizitati Biserica Neagra , Poiana Brasovului , sa schiati in poiana , sa faceti un picnic ,daca sunteti in anotimpuri mai calduroase, sa vizitati Cetatuia.

Daca ai doar o ora sa vizitezi Brasov ce ne-ai recomanda?

Brasov - Cele mai importante atractii sunt in centrul orasului: Piata Sfatului, o piata mare, inima vechiului oras germanic, este inca inconjurata pe alocuri de zidurile originale ale cetatii; cladirile sale reamintesc de mostenirea germana a regiunii. Construita in 1420 a fost si primaria orasului, marea Casa a Sfatului este in centrul pietei si gazduieste un muzeu de istorie deschis in fiecare zi cu exceptia zilei de luni. Piata este inconjurata de magazine, cafenele si restaurante; vanzatorii ambulanti, muzicieni de ocazie si tigani pitoresti aduc culoare si viata pietii.

Da cateva sfaturi celor care vor sa viziteze Brasov

Este bine ca inainte de a porni de acasa spre Brasov sa va rezervati o camera la hotelurile sau pensiunile din oras sau din imprejuimi. Brasovul este un centru turistic solicitat tot timpul anului, atat pentru turismul de afaceri (in timpul zilelor lucratoare), cat si pentru turismul de placere (la sfarsit de saptamana) si de aceea pentru a avea siguranta unui loc de cazare este bine sa faceti rezervarea inainte de a pleca de acasa.

Nu va cazati la particularii care stau "la agatat" in gara sau langa intrarile unitatilor de cazare autorizate, nimeni nu va fi raspunzator daca veti avea intamplari neplacute: furturi, inselatorii legate de tariful de cazare, conditii lipsite de igiena, etc.

Turistii care sosesc in oras cu trenul, la iesire din Gara Brasov, este bine sa caute un taxi de firma (Tod Taxi, Ro Taxi, Martax, Taxi Brasov, Bratax) pentru a evita un cost exagerat al calatoriei.

Prin acest articol doresc şi eu să adaug un motiv la campania 499 de motive să fii turist în România organizată împreună cu agenţia de turism Turist Center. Împreună trebuie să promovăm frumuseţea ţării noastre România!

Numele meu este Macsim Alexandru si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Poze din Brasov

Agentia Turist Center

Realizat in colaborare cu: Agentia Turist Center

Turist Center este o agentie tour-operatoare care va ofera o gama larga de pachete turistice pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneo-climaterice si la munte. 

Vezi ofertele noastre

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers