9 destinaţii subacvatice pentru scafandrul din tine

9 destinaţii subacvatice pentru scafandrul din tine
 
 

Ai curajul să alegi o vacanţă numai pentru ce poţi explora în adâncurile apelor? Vrei să descoperi ruine uitate, peştişori coloraţi şi recife de corali? Pentru cei care au văzut deja tot ce era mai frumos pe uscat, următoarea destinaţie de vacanţă trebuie să fie sub apă... oricum şi aici poţi descoperi atracţii turistice de valoare, istorice sau naturale, care te vor lăsa cu gura căscată! Dacă îţi plac scufundările şi viaţa subacvatică, atunci trebuie să ştii care sunt destinaţiile recomandate pentru scafandrul din tine!

Laguna Chuuk, Micronezia

Laguna Chuuk, Micronezia
Sursa

Capul de listă al fiecărui pasionat de epave trebuie să fie Laguna Chuuk. Scufundată la adâncimi impresionante, flota Imperială Navală a Japoniei zace aici din 1944, devenind una cu apa şi cu recifele. Mai fascinant decât un parc subacvatic cu nave, avioane, submarine şi tancuri, încă echipate cu toate cele necesare, gata de luptă, nu se poate! Smile

Monumentul Yonaguni de la Okinawa, Japonia

Monumentul Yonaguni de la Okinawa, Japonia
Sursa

Monumentul Yonaguni din Japonia a fost descoperit accidental în anul 1987 de un scufundător profesionist. De atunci, ţine oamenii de ştiinţă într-un permanent conflict de teorii... cine ar fi putut construi structurile antice de la fundul apei, în unghiuri atât de perfecte, în materiale atât de solide? Să fie continentul uitat Mu, să fie o formaţiune erodată de apă în timp; nimeni nu ştie!

Port Royal, Jamaica

Port Royal, Jamaica
Sursa

Nu fac excesul de rom sau bolile secolului ce poate face un cutremur asupra unui oraş prost construit! Port Royal a fost aşezat pe o fâşie "neserioasă" de nisip, care, în 1692, s-a cufundat în mare din cauza unui cutremur. Acum, turiştii pot explora zidurile oraşului, câteva rămăşiţe de străduţe şi o mulţime de epave din port.

Cimitirul de maşini la Vaersenbaai, Curacao

Cimitirul de maşini la Vaersenbaai, Curacao
Sursa

Dacă te aşteptai să vezi vase şi alte ambarcaţiuni la fundul apei, pregăteşte-te să admiri un cimitir de maşini la Curacao! Întreaga insulă este înconjurată de un Parc Marin perfect pentru scufundări, însă în acest loc poţi chiar să faci un test drive subacvatic şi cu siguranţă o fotografie de vacanţă unică!

Oficiul Poştal Subacvatic din Vanuatu

Oficiul Poştal Subacvatic din Vanuatu
Sursa

Primul oficiu poştal subacvatic a fost deschis în apropiere de sanctuarul marin din Insula Hideaway, Vanuatu. Nu te poţi aştepta la cozi impresionante, ci mai degrabă la o mulţime de peştişori curioşi să vadă cui îi trimiţi gândurile tale de vacanţă şi totul este cât se poate de real! Cu 4 dolari, poţi trimite o vedere waterproof oriunde în lume... numai aşa, să te lauzi! Smile

Show-ul Sirenelor Weeki Wachee în Spring Hill, Florida

Show-ul Sirenelor Weeki Wachee în Spring Hill, Florida
Sursa

Când spun Spectacolul Sirenelor din Spring Hill, Florida, deja parcă spun tot despre acest loc! Fetele îmbrăcate în sirene fac un show de-a dreptul uimitor, cu mişcări artistice de dans şi balet, doar din când în când întrerupte de piruetele leneşe ale văcuţelor de mare.

Drumul Epavelor din Florida Keys

Drumul Epavelor din Florida Keys
Sursa

Dacă tot suntem în zona Florida, pentru exploratorii pasionaţi de istorie mai degrabă decât de dansuri, Drumul Epavelor este destinaţia perfectă. Îmbrăcate în corali ponosiţi, navele, radarele şi echipamentele navale se întinde pe o distanţă impresionantă, aşa că ai de unde alege, dar şi ce să explorezi!

Parcul Arheologic Sommerso di Baia, Italia

Parcul Arheologic Sommerso di Baia, Italia
Sursa

Dacă ai vizitat oraşul antic Pompeii şi crezi că Italia nu mai are nicio altă locaţie istorică mai bună, te înşeli amarnic. Parcul Arheologic Sommerso di Baia, la 30 de minute de Napoli, este un sit antic scufundat, pe care trebuie să-l vezi. Cufundat an de an tot mai mult în adâncuri, situl impresionează prin mozaicurile sale şi structurile antice bine conservate... în apă.

Muzeul Subacvatic de Artă din Cancun, Mexic

Muzeul Subacvatic de Artă din Cancun, Mexic
Sursa

Nu te aştepta să vezi comori de mult uitate în acest loc, ci mai degrabă munca sârguincioasă a unui artist excentric. Jason deCaires Taylor a modelat 400 de exponate şi a ales pentru ele un spaţiu expoziţional unic: Parcul Naţional Marin din Cancun. Acoperite în timp de corali şi înconjurate de peştişori multi-colori, statuetele artistului britanic te vor impresiona cu siguranţă.

Scafandrul din tine ce destinaţie ar alege pentru scufundări?

    

Vrei mai multe idei pentru o vacanţă sub apă? Atunci citeşte şi despre 5 locuri ideale pentru scufundări, despre Insula Tao din Thailanda – paradisul scufundărilor şi despre 8 plaje cu apă cristalină unde ai putea să evadezi la vară!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers