8 oraşe perfecte pentru iubitorii de artă

8 oraşe perfecte pentru iubitorii de artă
 
 

Eşti un turist pasionat de artă, dacă primele obiective turistice pe care le urmăreşti în noua ta destinaţie de vacanţă sunt muzeele şi galeriile... sau dacă urmăreşti cu ardoare evenimentele culturale, străzile decorate cu graffiti, boutique-urile de modă sau festivalurile. Cu atât de multe forme de manifestare artistică este uşor de înţeles de ce ai o mulţime de locuri în care să-ţi petreci următoarele vacanţe şi, mai ales, de ce este atât de greu să alegi următoarea destinaţie. Iată 8 oraşe dedicate nouă, iubitorilor de artă. Cool

#1 Bogota, Columbia

Capitala Columbiei, Bogota, este un oraşul spre care trebuie să te îndrepţi pentru artă în America de Sud. Poţi începe vizita din marile muzee, precum Muzeul Botero, cu ale sale vaste colecţii de obiecte de artă. Nu uita nici de arta de stradă, pe care o vei descoperi în multe dintre colţurile oraşului, dar în special în cartiere precum La Candelaria, unde vei putea admira desene de inspiraţie politică sau legate de tradiţiile locale.

Bogota, Columbia

#2 Londra, Marea Britanie

Dacă vrei să cumperi artă în toate formele în vacanţa ta, atunci trebuie să ajungi la Londra. Metropola britanică este parcă o imensă piaţă artistică, de unde sigur nu vei pleca cu mâna goală. În Old Spitalfields Market vei găsi haine create de designeri locali, iar în Portobello Road Market te vei aventura în lumea antichităţilor. Nu rata nici muzeele celebre, precum National Gallery, Design Museum, Tate Modern sau Victoria and Albert Museum.

Londra, Marea Britanie

#3 New York, SUA

Un oraş atât de mare precum New York are foarte multe de oferit iubitorilor de artă, parcă la fiecare colţ. Numeroase galerii, dar şi muzee impresionante te întâmpină pe străzile metropolei, încât vei avea nevoie de o vacanţă serioasă pentru a le vizita pe toate. De neratat sunt Muzeul Guggenheim şi Socrates Sculpture Garden din Queens, pentru colecţii impresionante, şi cartierul Bushwick din Brooklyn, pentru artă stradală.

New York, SUA

#4 Berlin, Germania

Cu un zid ca cel din Berlin, nu e de mirare că aici evenimentele artistice se ţin lanţ, iar manifestările de artă stradală sunt dintre cele mai impresionante. Fă o plimbare pe străzile din cartiere precum Mitte, Kreuzberg sau Friedrichshain şi vei putea admira arta oraşului în voie, dar şi în continuă schimbare... poate la următoarea vizită în Berlin vei face din nou un tur pentru a descoperi aceeaşi pereţi sub o altă înfăţişare.

Berlin, Germania

#5 Portland, SUA

Portland este oraşul american care te va introduce într-o incursiune a artei stradale şi a metodelor orginale de exprimare artistică. Fie că alegi să faci o plimbare pe jos sau cu bicicleta, porneşte de la Alberta Arts District, locul de unde te vor inspira atât arta stradală, cât şi boutique-urile cu creaţiile designerilor locali. Pentru forme la fel de fascinante de artă, alege şi o galerie, cum ar fi Monograph Bookweks, HiiH Gallery sau Guardino Gallery.

Portland, SUA

#6 Paris, Franţa

Nu mai are nevoie de nicio prezentare şi parcă nici nu mai trebuie să-ţi spun unde să mergi, ajunge să spun Paris şi deja o mulţime de locuri minunate dedicate artei îţi vin în minte. Muzeul Luvru e musai de bifat, chiar dacă este întotdeauna aglomerat, este locul care ascunde o mulţime de comori ale artei lumii. Nu uita nici de Musée d’Orsay sau Musée Picasso.

Paris, Franţa

#7 San Francisco, SUA

Dacă până acum arta europeană te atrăgea în vacanţe, pregăteşte-te să-ţi doreşti o vacanţă în San Francisco. Arta stradală este aici ridicată la rang înalt, deoarece multe străduţe sunt decoarte cu picturi impresionante. Alege să vizitezi Mission District pentru a le descoperi pe toate. Pentru forme clasice de artă, te poţi îndrepta spre Asian Art Museum of San Francisco, San Francisco Museum of Modern Art şi Cartoon Art Museum.

San Francisco, SUA

#8 Viena, Austria

Ceva mai aproape de noi, Viena este unul dintre cele mai frumoase oraşe pentru iubitorii de artă. Numărul mare de muzee te va copleşi cu siguranţă, iar timpul îţi va părea puţin pentru atât de multe locuri frumoase. Museum Quarter, cartierul dedicat muzeelor, este cu siguranţă punctul perfect de pornire, unde vei putea vizita  Architekturzentrum Wien, Kunsthalle Wien sau Muzeul Leopold.

Viena, Austria

Tu în care dintre aceste oraşe urmează să te delectezi artisitic?

   

Îţi place arta şi îţi faci vacanţele numai în destinaţii cu muzee deosebite? Atunci citeşte şi despre: Cinci muzee din România unice în EuropaMuzee din Bucureşti - locurile în care descoperim trecutulDescoperă România: 5 muzee pe care trebuie să le vizitezi sau Secretele Parisului: muzee mai puţin cunoscute în Paris.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers