8 motive să vizitezi Cuba

8 motive să vizitezi Cuba
 
 

Cuba este una dintre cele mai fascinante țări din Caraibe, care a reușit să-și păstreze farmecul de modă veche, transformându-l într-un adevărat brand. Cu plaje excepționale, orașe pline de farmec și o cultură tradițională ce implică cea mai delicioasă mâncare stropită cu mult rom, cea mai bună muzică și cele mai faimoase trabucuri, Cuba a redevenit  în ultimii ani paradisul iubitorilor de vacanțe exotice. Această țară este și cea mai mare insulă din Caraibe, fiind una dintre cele mai idilice destinații de vacanță din întreaga lume. Dacă nu te-am convins încă, iată opt motive să vizitezi Cuba.

Descoperă bătrâna Havana

Havana, ca majoritatea orașelor din Cuba, este descrisă drept un amalgam de vechi și nou, un oraș blocat în timp, imediat după revoluția comunistă, dar care încetul cu încetul ajunge la prezent. Havana este un oraș plin de culoare și viață, precum și o bucată de istorie cubaneză foarte bine păstrată. Centrul istoric al orașului, Habana Vieja, se află pe lista de patrimoniu UNESCO, fiind un adevărat muzeu în aer liber plin cu edificii baroce și neoclasice unde îți poți imagina cu ușurință viața localnicilor în urmă cu două secole. Începe-ți periplul în Plaza de la Catedral, unde poți admira Catedrala San Cristobal, Castillo de la Real Fuerza, o impunătoare fortăreață militară, și Bodeguita del Medio, restaurantul favorit al lui Hemingway.

Havana

Admiră arhitectura colonială în Trinidad

Un alt oraș cubanez de o frumusețe năucitoare este Trinidad, una dintre cele mai populare destinații turistice din Caraibe. Și acest oraș se mândrește cu o suită de clădiri istorice frumos păstrate, din secolele al XVII-XIX. Și acest oraș se află pe lista de patrimoniu UNESCO, iar o plimbare pe aleile sale cu piatră cubică te vor transporta în timp. Sufletul orașului Trinidad se află în Plaza Mayor, deasupra căreia tronează Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad. Tot în acest oraș poți vizita Muzeul de Arhitectură Colonială, Palacio Brunet și Valle de los Ingenios, unde vei găsi numeroase relicve și monumente din secolul al XIX-lea, când plantațiile de trestie de zahăr erau "în floare". Aici poți face echitație prin câmpurile de trestie de zahăr, prin peisaje cu palmieri și munți.

Trinidad

Relaxează-te pe cea mai faimoasă plajă din Cuba, Varadero

Una dintre cele mai populare plaje din Caraibe, Varadero se întinde de-a lungul Peninsulei Hicacos, în nordul Cubei. Aici plaja uriașă cu nisip alb și brodată cu palmieri atrage amatori de soare și mare din toate colțurile lumii. Varadero își tentează musafirii nu doar cu posibilități infinite de a se relaxa la malul mării într-un decor idilic, ci și cu o mulțime de monumente ale naturii impresionante. În Varadero poți explora Parcul Natural Punta Hicacos, unde vei găsi o serie de plaje izolate, precum și două peșteri interesante. În stațiune, Parque Josone este o oază de liniște și relaxare cu o mulțime de flori colorate și înmiresmate, în timp ce în Parcul Subacvatic Cayo Piedra poți descoperi universul fascinant ce se ascunde sub apele turcoaz ale Golfului Mexicului.

Varadero

Fii uimit de frumusețea Parcului Național Vinales

Dacă vrei să descoperi și o altă latură a Cubei, ce nu are legătură cu plajele idilice și orașele colorate, atunci trebuie să vizitezi Parcul Național Vinales. Aici dealuri abrupte din calcar, numite mogotes, străbat valea Sierra de los Organos, creând peisaje dramatice. În Parcul Național Vinales vei descoperi plantații de tabac, legume și livezi, întregul parc fiind străbătut de o serie de trasee bine marcate pentru amatorii de drumeții sau pentru plimbări călare.

Parcului Național Vinales

Bucură-te de peisaje idilice în Cayo Coco

O altă stațiune idilică din Cuba de neratat este Cayo Coco, pe care o vei recunoaște din romanele lui Hemingway Bătrânul și marea sau Insule în derivă. Împreună cu Cayo Guillermo, formează arhipelagul Jardines del Rey, legat de restul insulei doar printr-un pod. Principalele atracții din Cayo Coco sunt, bineînțeles plajele superbe - Playa Los Flamencos, la malul Atlanticului, este o plajă cu nisip fin alb, de 5 kilometri, cu o mulțime de baruri, restaurante și hoteluri. Pe de altă parte, Playa Prohibidad este mult mai liniștită și izolată, fiind perfectă pentru iubitorii de natură. Dacă vrei să descoperi fauna locală, atunci trebuie să faci o vizită la Parcul Natural El Baba, unde poți vedea broaște țestoase, crocodili, păsări flamingo și alte creaturi fascinante.

Cayo Coco

O lecție de istorie la Castillo de San Pedro del Morro

Un alt loc aflat pe lista de patrimoniu UNESCO (Cuba are o mulțime de locuri pe lista UNESCO Smile), Castelul San Pedro del Morro este una dintre cele mai bine păstrate fortărețe spaniole din secolul al XVII-lea. Uriașa cetate se înalță impunătoare peste Golful Santiago, la 10 kilometri de Santiago de Cuba, al doilea oraș ca mărime din țară. Cocoțat pe vârful unei stânci, castelul a fost început în 1587, dar a fost finalizat după mai multe decenii de muncă. Inițial Castillo de San Pedro del Morro avea scopul de a proteja regiunea de pirați, dar apoi a fost transformat în închisoare, după care a fost folosit din nou ca fortăreață. Astăzi, Castelul San Pedro del Morro este una dintre cele mai populare monumente istorice din Cuba, unde poți afla mai multe despre pirați și istoria fascinantă a acestui fort. Dar, de departe, cea mai impresionantă atracție a acestui loc sunt panoramele superbe ce pot fi admirate de la castel. 

Castillo de San Pedro del Morro

Admiră păsări multicolore pe Peninsula de Zapata

Un adevărat paradis pentru iubitorii de natură, Peninsula de Zapata este o zonă izolată și puțin locuită din sudul Cubei, cu un ecosistem divers și cea mai mare mlaștină din Caraibe. Cienaga de Zapata sau Mlaștina Zapata găzduiește aproximativ 150 de specii de păsări, precum și o mulțime de crocodili. O parte din peninsulă a fost transformată în rezervație naturală, unde ai ocazia să admiri unele dintre aceste creaturi în mediul lor natural. 

Peninsula de Zapata, Cuba

Fotografie preluata de pe travelguidecuba.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă adevărata cultură cubaneză în Santa Clara

După ce te bucuri de cele mai frumoase plaje din Caraibe și admiri atmosfera plină ce culoare din Havana și Trinidad, trebuie să descoperi adevărata cultură cubaneză din orașul Santa Clara. Cu o mulțime de atracții culturale, Santa Clara este un oraș universitar vibrant, faimos pentru faptul că aici a avut loc ultima bătălie guerilla condusă de Che Guevara în 1958. Revoluționarul a fost înmormântat aici, iar mausoleumul și monumentul său, Memorial Comandante Ernesto 'Che' Guevara, sunt cea mai importantă atracție turistică din Santa Clara. Tot aici poți vizita statuia din bronz a lui Guevarra, pe care este înscripționată ultima scrisoare trimisă de acesta lui Fidel Castro, precum și un muzeu dedicat revoluției, unde poți admira obiecte personale ale lui Guevarra.

Santa Clara, Cuba

Tu ai viztat Cuba? Ce locuri minunate din această țară te-au impresionat cel mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers