8 locuri pe care trebuie să le vizitezi pe Coasta Dalmată, Croaţia

8 locuri pe care trebuie să le vizitezi pe Coasta Dalmată, Croaţia
 
 

Croaţia este o destinaţie de vacanţă pentru sezonul cald. Poţi opta pentru un city break de primăvară sau pentru o vacanţă de vară pe malul mării… sau chiar pentru o combinaţie a celor două, mai ales dacă alegi unul dintre locurile de pe Coasta Dalmată.

Dalmaţia înseamnă cultură, istorie şi tradiţie croată, dar şi mare, soare şi relaxare pe plajă. Ce altceva ţi-ai putea dori pentru vacanţa ta în 2014? Iată care sunt cele 8 destinaţii de pe Coasta Dalmată pe care trebuie să le vizitezi!

Peninsula Peljesac

Peninsula Peljesac

Peninsula Peljesac localizată în Dalmaţia de sud este o destinaţie de vacanţă pentru cei care caută linişte. De la plaje cu nisip fin, până la golfuri private, de la viile Peljesac, până la fructele de mare de la Ston, această peninsulă este plină de mici bucurii şi delicii perfecte pentru vacanţă.

Insula Mlejt

Insula Mlejt

Insula Mlejt, de asemenea localizată în sudul Dalmaţiei, este cea mai mare din arhipelagul Dubrovnik. Aceasta include câteva sate cu plaje nespus de frumoase şi de întinse, dar chiar şi golfuri ascunse, în care te poţi bucura de linişte, şi un parc natural deosebit de frumos: Parcul Naţional Insula Mlejt.

Insula Korcula

Insula Korcula

Insula Korcula poate fi raiul următoarei tale vacanţe de vară! Oraşul fortificat Korcula seamănă izbitor cu Dubrovnikul şi îţi aduce un plus de istorie şi cultură croată în vacanţă. Alături de acesta stau pădurile dese şi malurile abrupte sau cu plaje line, perfecte pentru relaxare la soare.

Split

Split

Oraşul Split este unul dintre cele mai cunoscute de pe Coasta Dalmată centrală. Bogat în atracţii turistice istorice şi culturale, Split este de asemenea un punct de acces spre celelalte insule din arhipelagul croat, iar plajele sale numeroase şi întinse te vor atrage cu siguranţă în această vară.

Riviera Makarska

Riviera Makarska

Riviera Makarska, dominată de oraşul cu acelaşi nume, este o destinaţie de vacanţă prin excelenţă, renumită pentru serviciile sale turistice, pentru plajele cu nisip fin şi apele cristaline ale mării din regiune. În plus peisajul deosebit format din ţărm şi muntele Biokovo este pur şi simplu impresionant.

Insula Brac

Insula Brac

Insula Brac este pavată cu staţiuni numai bune pentru vacanţa de vară. Toate se mândresc cu plaje întinse şi golfuri retrase, peisaje naturale de excepţie şi multe altele. Dintre acestea, cea mai cunoscută este staţiunea Bol, unde se află plaja Zlatni Rat acoperită de pietriş alb.

Insulele Elafiti

Insulele Elafiti

Insulele Elafiti domină Coasta Dalmată de sud. Cele trei insule principale sunt acoperite cu păduri răcoroase de pini, măslini, lămâi şi portocali, ce mărginesc plajele mici, în care turiştii vor găsi liniştea şi relaxarea de care au nevoie în vacanţele lor.

Dubrovnik

Dubrovnik

Oraşul-staţiune Dubrovnik este cel mai cunoscut de pe coasta de sud a Dalmaţiei şi cel mai vizitat din Croaţia. Este o destinaţie ideală de city break în orice perioada a anului, pentru că oferă o mulţime de atracţii turistice deosebite, începând cu cetatea şi zidurile fortificate şi până la plajele numai bune pentru relaxarea pe timp de vară.

Tu în ce loc din Croaţia vrei să-ţi petreci următoarea vacanţă?

    

Descoperă şi mai multe destinaţii de vacanţă din Croaţia: Ce faci la mare în Croaţia?, Cinci insule de vacanţă în Croaţia, Unde mergem în vacanţă în Croaţia?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers