8 locuri minunate pe care trebuie să le vizitezi în Catalonia

8 locuri minunate pe care trebuie să le vizitezi în Catalonia
 
 

Catalonia sau Catalunya, din nord-estul Spaniei, este un spectaculos contrast de peisaje, de la uriașele piscuri ale Pirineilor, la apele turcoaz ale Mediteranei. Deși majoritatea turiștilor sunt atrași de plajele sclipitoare din Costa Brava și atmosfera colorată din Barcelona, dacă te vei avânta dincolo de locurile turistice vei descoperi peisaje rurale idilice cu orășele medievale, sate pescărești pline de farmec și localități liniștite unde ciripitul păsărilor și clopotele bisericilor sunt cele mai puternice zgomote. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din Catalonia pe care trebuie să le vizitezi în următoarea ta vacanță.

Barcelona

Cel mai popular oraș din Catalonia și chiar întreaga Spanie este Barcelona. Energia orașului este greu de egalat și îndată ce vei păși pe bulevardele sale elegante vei înțelege de ce atât de mulți călători se îndrăgostesc imediat de Barcelona. Capitala Cataloniei are de toate – plaje uriașe udate de valurile cristaline ale Mediteranei, peste 70 de muzee fascinante, o arhitectură unică în lume și parcuri uriașe în care te poți plimba ore în șir.

Barcelona, Catalonia

Girona

O adevărată bijuterie medievală la 100 de kilometri de Barcelona, acest oraș cu ziduri vechi se mândrește cu o bogată moștenire culturală, influențată de Imperul Roman, cultura maură, arabă și evreiască. Centrul vechi al orașului Girona este format dintr-o serie de case colorate ce se ridică elegante deasupra râului Onyar. Girona are două zone înconjurate cu ziduri de apărare vechi - Força Vella, ce păstrează perimetrul vechiului oraș roman fondat în urmă cu peste două milenii, și cartierul medieval care s-a extins în afara orașului vechi, în secolele XIV și XV. Aceste două districte istorice pline de farmec sunt un labirint de alei înguste pietonale și clădiri medievale impresionante. În Girona nu rata Catedrala orașului din secolul XI, bulevardul Rambla de la Libertat, cartierul evreiesc El Call sau băile arabe.

Girona

Jardins de Cap Roig

Unul dintre cele mai pitorești locuri din Catalonia este Jardins de Cap Roig. Aceste grădini de pe coasta Mediteranei se află în apropiere de satul Calella-de-Palafrugell, fiind locul în care se desfășoară faimosul festival Cap Roig. Aceste grădini au fost amenajate în 1927 de către un colonel rus și o aristocrată engleză, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Grădinile se întind pe vârful unei coaste înalte deasupra plajei El Golfet, iar combinația dintre florile colorate, peisajele fabuloase și castelul medieval care se află în mijlocul parcului fac din Jardins de Cap Roig unele dintre cele mai frumoase din Europa. Grădina are peste 17 hectare și găzduiește aproape 1.000 de specii de plante.

Jardins de Cap Roig

Fotografie preluata de pe happyinspain.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Salvador Dali din Figueres

Faimos datorită asocierii sale cu Salvador Dali, orașul catalan Figueres se află într-o vale liniștită, nu departe de Girona. De departe cea mai populare atracție turistică din acest orășel este Muzeul Salvador Dali, dedicat operei faimosului artist suprarealist. Găzduit într-un teatru municipal ce datează din secolul al XIX-lea, muzeul se mândrește cu unele dintre cele mai faimoase opere ale lui Dali, precum și cu o colecție de filme realizate de artist. În august, muzeul este deschis până la ora 1, pentru cei care vor să se bucure de atmosfera magică a acestui loc.

Muzeul Salvador Dali din Figueres

Cadaqués

Lângă Parcul Natural Cap de Creus, Cadaqués este un loc minunate din Costa Brava, cu plaje ascunse de o frumusețe rară și golfuri pitorești. Deși majoritatea plajelor din Cadaqués nu au nisip fin, multe fiind cu pietriș, apele sunt perfect curate, numai bune pentru bălăcit. Micuța localitate este o aglomerație de case decolorate ce se înalță peste golf, iar centrul istoric al orașului are o atmosferă specifică porturilor mediteraneene. De zeci de ani Cadaqués a fermecat cu frumusețea sa artiști din toate colțurile lumii, iar astăzi oferă o viață culturală vibrantă cu o mulțime de galerii de artă și muzee.

cadaques

Besalu

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, Besalu este un fermecător orășel medieval care te va vrăji cu atmosfera sa de îndată ce vei păși pe podul fortificat din secolul al XI-lea, ce te ghidează spre centrul localității. De-a lungul secolelor, Besalu a fost condus de romani, vizigoți și mauri, iar amprenta acestor culturi este vizibilă peste tot. Centrul orășelului se află în Placa Llibertat, o superbă piață medievală înconjurată de clădiri elegante. Tot în Besalu trebuie să vizitezi și bisericile Sant Vicene si Sant Pere, băile evreiești din 1264, unul dintre cele trei mikvah care au mai rămas în Europa, și spitalul medieval Sant Julia construit în secolul al XII-lea pentru săraci.

Besalu, Catalonia

Vic

Un alt orășel medieval plin de farmec, Vic se află într-o zonă naturală minunată pe malul râului Meder. Și această localitate are două cartiere istorice – zona din jurul Castelului Montcada și cea din jurul catedralei. Nu rata o vizită la Muzeul Episcopiei ce se mândrește cu o colecție fascinantă de picturi religioase și sculpturi din perioada romanică și medievală. La final, păstrează-ți câteva momente de relaxare în Plaza Mayor unde poți să te delectezi cu tapas la una dintre terasele din frumoasa piață.

Vic, Spania

Mănăstirea Santa María de Poblet

Aflată pe lista de patrimoniu UNESCO, mănăstirea Santa María de Poblet a fost fondată în secolul al XII-lea pentru preoții cistercieni. Mănăstirea adăpostește mormintele regilor de Aragon și două muzee – Muzeul Poblet în Palatul Regelui Martin din secolul al XIV-lea, cu colecții de artă religioasă romanice, gotice și baroce, și Muzeul Restaurării ce prezintă modul în care călugării restaurează operele de artă.

Mănăstirea Santa María de Poblet

Tu ce locuri minunate ai descoperit în Catalonia?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers